Her er de forskellige tabuer for mennesker med GERD

, Jakarta - GERD er en tilstand, hvor maveindholdet regelmæssigt bevæger sig tilbage op i madrøret. Denne opstød varer normalt længe og kan forårsage ubehagelige symptomer, herunder halsbrand og smerter i den øvre del af maven. Sværhedsgraden af ​​tilstanden er relateret til kost og livsstil.

Hvis du har GERD, er din kost en af ​​de første ting, din læge vil spørge om. Visse fødevarer har tendens til at udløse GERD-symptomer. Du har måske tabubelagt mad, som du ikke kan spise længere. Hvis din spiserør er beskadiget af GERD, undgå fødevarer, der kan irritere det mere følsomme væv og beskadige dem yderligere.

Læs også: 4 behandlinger, der hjælper med at lindre GERD

Fødevarer, der skal undgås for personer med GERD

Visse fødevarer kan udløse GERD-symptomer. Bemærk venligst, GERD er en fordøjelsessygdom, så diæt påvirker ofte GERD-symptomer. Ændring af kost og livsstil kan forebygge eller håndtere tilfælde af GERD. Følgende er fødevarer, som personer med GERD bør undgå:

1. Fedtrige og stegte fødevarer

Fed mad sænker generelt trykket på den nedre esophageal sphincter (LES) og forsinker mavetømningen. Dette øger risikoen for reflukssymptomer. For at forhindre refluks skal du reducere dit samlede fedtindtag. Følgende er fødevarer med højt fedtindhold, som personer med GERD bør undgå:

  • Pommes frites;
  • Kartoffel chips;
  • Smør;
  • Mælk;
  • Ost;
  • Flødeis;
  • Fedtrig fløde salatdressing;
  • Fedtrige udskæringer af rødt kød, såsom mørbrad eller spareribs.

2. Krydret mad

Krydret mad forårsager urolig mave og en brændende fornemmelse, hvis du har GERD. Faktisk kan eksponering for krydret mad forbedre GERD-symptomer, hvis du indtager dem regelmæssigt og under kontrol.

3. Frugter og grøntsager

Frugt og grønt er en vigtig del af kosten. Visse typer kan dog gøre GERD-symptomer værre. Følgende er frugter og grøntsager, der er tabu for mennesker med GERD, nemlig:

  • Ananas.
  • Orange frugt.
  • Tomater og tomatbaserede fødevarer, såsom tomatsauce.
  • Hvidløg og løg.

Læs også: At lære GERD-angst at kende er sårbart at opleve i en ung alder

4. Flere typer drikkevarer

Nogle almindelige drikkevarer kan også udløse GERD-symptomer, så deres forbrug bør begrænses, nemlig:

  • Alkohol.
  • Kaffe og te.
  • Kulsyreholdige drikkevarer.
  • Appelsin- og tomatjuice.

Med eller uden koffein kan kaffe forbedre reflukssymptomer. Men nogle mennesker med GERD tåler kaffe godt. Hold øje med symptomer og drik kun dem, der er godt tolereret.

Symptomer på GERD kan håndteres og behandles

Symptomer på GERD er meget håndterbare og behandlelige. Du kan købe håndkøbsmedicin til behandling af GERD. Medicin, der kan bruges, omfatter antacida, såsom Gaviscon, som neutraliserer mavesyre. Du kan også købe H2-receptorblokkere, som kan reducere mavesyreproduktionen i op til 12 timer.

Receptpligtig medicin kan omfatte stærkere antacida eller syreblokkere. Dette lægemiddel er effektivt til at reducere niveauet af mavesyre. Denne syre er ansvarlig for det meste af absorptionen af ​​vitamin B12 fra mad under fordøjelsen, så hyppig brug af antacida, PPI'er eller H2-receptorblokkere fører til B12-mangel.

Læs også : Dette får mavesyre til at stige for personer med GERD

At spise mindre portioner og opretholde en oprejst stilling efter at have spist kan også forhindre GERD-symptomer. Prøv at undgå tabubelagte fødevarer, såsom mad med højt fedtindhold, krydret mad og visse frugter, grøntsager og drikkevarer.

Du kan også opleve GERD-symptomer efter at have taget visse lægemidler eller kosttilskud. Hvis denne tilstand opstår, skal du tale med lægen gennem ansøgningen . Din læge kan anbefale medicin eller alternative strategier for at hjælpe med at håndtere symptomer.

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Fødevarer, der skal undgås med Acid Reflux/GERD
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Sådan vælger du den rigtige GERD-diæt
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal du spise og undgå, hvis du har GERD