Er det rigtigt, at kvinder er tilbøjelige til at blive afhængige af alkohol?

, Jakarta - Overdreven indtagelse af alkoholholdige drikkevarer har vist sig at forårsage bivirkninger. Alle har en risiko for afhængighed, hvis alkohol indtages kontinuerligt. Der er dog nyheder, der siger, at risikoen for alkoholafhængighed er højere hos kvinder end mænd. Er det rigtigt? Lad os se på følgende fakta!

Lancering Forebyggelse, en undersøgelse af National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) i 2017 rapporteret, at andelen af ​​alkoholmisbrug og afhængighed hos kvinder steg med 83,7 procent mellem 2002 og 2013. Med denne kraftige stigning kan det forventes, at kvinder har en større sygdomsbyrde på grund af alkohol.

Læs også: Hvad sker der med din krop, når du er afhængig

Årsager til kvinder, der er afhængige af alkohol

Stigningen i alkoholafhængighed hos kvinder kan opstå på grund af stress og angst for balancen mellem arbejde og privatliv. Ifølge en rapport fra Wharton School of Business, kvinder i den arbejdsdygtige alder i dag er ikke mere lykkelige, end de var for et par årtier siden.

Derudover rapporterede kvinder, at det var sværere at føle sig lykkelige sammenlignet med mænd. I 1972 var 4 procent af kvinderne for eksempel lykkeligere end noget andet. Men når man går ind i årtusind-æraen, sker ting som dette kun ikke engang 1 procent.

Farerne, hvis kvinder er afhængige af alkohol

Der er forskellige risici for sygdom, som kvinder kan opleve, når de oplever alkoholisme. Kvinder, der indtager alkohol mere regelmæssigt, er i risiko for at udvikle leversygdomme. Især alkoholisk hepatitis. Ikke kun det, alkoholisme kan også forårsage permanent ardannelse i leveren, kendt som skrumpelever.

Ikke kun leversygdomme, alkoholafhængighed gør kvinder sårbare over for hjerteproblemer. Faktisk kan langvarig brug af alkohol øge risikoen for hjernesygdomme. Så du bør begrænse og undgå alkoholforbrug lige nu!

Læs også: Dette er effekten af ​​alkohol på hjerte- og leversundhed

Forlad straks vanen med at drikke alkohol

Faktisk kan en kvinde være afhængig af alkohol, selvom hun allerede lever en sund livsstil. Så selvom du er flittig til at træne og leve et sundt liv, men du stadig ofte indtager alkohol, vil du stadig mærke virkningerne. Uanset om det er på kort sigt eller lang sigt.

Den bedste måde at ikke blive afhængig af alkohol er ved slet ikke at drikke det. Der er flere trin, du kan tage for at undgå at blive afhængig af alkohol, for eksempel:

  • Undgå forhold tæt på alkohol. Med udgangspunkt i venner, situationer eller steder, skal du begynde at være opmærksom på dem. Hvis du vil møde venner, så undgå at besøge restauranter eller barer, der sælger alkohol.
  • Anvend en sund livsstil. Vælg sund mad, motioner regelmæssigt og indtag et godt søvnmønster. Denne vane hjælper med at overvinde oplevet alkoholafhængighed.
  • Skift til positive aktiviteter. Undgå aktiviteter, der involverer alkohol, du kan lave positive hobbyer eller aktiviteter, for eksempel landbrug eller havearbejde, fiskeri, læse bøger og andre hobbyer, der ikke involverer alkohol. Øvelser som yoga, pilates eller lignende er gode til at reducere angst- og stressniveauer, der kan få dig til at vende dig til alkohol.

Læs også: Afhængighed af sociale medier eller alkohol, hvad er mere farligt?

Det er årsagerne og virkningerne af kvinder, der er afhængige af alkohol, som du bør kende. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen . Det er nemt, tag bare en snak med den specialist du ønsker, det kan klares igennem Snak eller Stemme/videoopkald. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!

Reference:
Nationalt Institut for Alkoholmisbrug og Alkoholisme. Tilgået 2021. Kvinder og alkohol.