Genkend 4 årsager til, at babyer ikke ønsker at amme

”Amning er meget gavnligt for babyer og mødres sundhed. Modermælk sikrer, at din lille får den bedste næring. Alligevel vil baby pludselig ikke have lyst til at amme. Ved at kende årsagen kan moderen løse dette problem hurtigt."

, Jakarta – Nægter din lille pludselig at amme? Selvfølgelig kan dette få enhver mor i panik, fordi barnet stadig er lille, får kun indtag fra modermælk. Lad ikke uønskede problemer kan opstå på grund af dette. Derfor skal mødre kende nogle af årsagerne til, at babyer ikke vil amme, så de hurtigt kan overkomme dem. Læs anmeldelsen her!

Nogle årsager til, at babyer ikke ønsker at amme deres mor

Mange faktorer kan få en baby til at nægte at amme, hvilket også er kendt som et ammeanfald. Dette afslag opstår pludseligt inden for et vist tidsrum, når barnet har ammet i flere måneder. Generelt sker dette, fordi dit barn forsøger at fortælle, om der er et problem eller en ændring fra noget, han normalt føler.

Læs også: Tips til, at din lille holder op med at amme

Denne baby, der ikke ønsker at die, betyder dog ikke, at moderens barn er klar til at blive fravænnet. Denne strejke til amning er ofte midlertidig. Mens det til fravænning sker, sker dette normalt ikke, før barnet når et år, og det afgøres, om barnet har fået nok amning. Hvis der opstår en ammekamp, ​​så prøv at fortsætte med at amme, mens du finder årsagen.

Men hvad kan være årsagen til, at en baby ikke ønsker at amme? Her er nogle svar:

1. Følelse af smerte eller ubehag

Følelser af smerte eller ubehag kan også være en af ​​årsagerne til, at en baby ikke ønsker at amme. Dette kan være forårsaget af voksende tænder, trøske eller herpes simplex, som forårsager øm mund, når du ammer.

Dette problem kan også være forårsaget af en ørebetændelse, som kan give smerter, når man sutter eller ligger på den ene side. Mødre skal også være opmærksomme på ammepositionen efter vaccination hos spædbørn.

2. Forskellig aroma eller smag

Babyer vil måske heller ikke amme, når de lugter eller smager noget andet. Ændringer i kropslugt på grund af sæbe, parfume, lotion eller andre ting, der klæber til kroppen, får barnet til at miste interessen for at amme. Derudover kan en ændring i smagen af ​​den producerede mælk, på grund af mad eller medicin, også gøre et barn tilbageholdende med at drikke mælk fra sin mor.

Læs også: Sutter bør ikke gives til babyer, virkelig?

3. Hormonændringer

Hormonrelaterede ændringer kan også få din baby til at nægte at amme. Generelt sker dette, når moderen begynder at reducere mængden af ​​modermælk, hun kan give sin baby, fordi hun har spist mere fast føde. Derudover kan forekomsten af ​​menstruation eller endda graviditet også gøre, at barnet ikke er interesseret i at amme. Dette problem med hormonelle forandringer kan ændre smagen af ​​den producerede mælk.

4. Tilstoppet næse

Når et barn er forkølet, der gør det tilstoppet i næsen, er dets eneste måde at trække vejret på gennem munden. Nå, det er det, der gør, at babyer ikke ønsker at amme, fordi de skal vælge mellem amning eller vejrtrækning. Hvis det føles som om dit barn er forkølet, så prøv at sutte forsigtigt med en aspirator, så næsen er klar og kan trække vejret igen gennem næsen.

Dette er nogle af grundene til, at babyer ikke ønsker at amme deres mødre. Hvis dit barn oplever dette problem, er det en god idé at finde ud af alle de årsager, der tidligere er blevet nævnt. Når det er bekræftet, så kan moderen finde den mest passende løsning, så den lille kan vende tilbage til amningen.

Læs også: Kend til, om tungebinding hos babyer forårsager problemer med amning

Hvis moderen efter et par dage stadig ikke kender årsagen til dette problem, er det bedre at få en undersøgelse på hospitalet. Du kan bestille plads til denne undersøgelse på flere sygehuse, som har samarbejdet med . Nok med Hent Ansøgning , alle bekvemmeligheder kan gøres ved brug af smartphone!

Reference:
Mayo Clinic. Fået adgang i 2021. Hvorfor skulle en baby gå i ammestrejke?
Hvad kan man forvente. Tilgået 2021. Nursing Strikes: Why Baby May Be Refusing to Breastfeed.