Pas på ringen for ørerne ledsaget af svimmelhed er et tegn på Meniere

" Menières sygdom er en tilstand, hvor der er en abnormitet eller lidelse i det indre øre. Denne tilstand kan forårsage alvorlige symptomer såsom ringen for ørerne (tinnitus), vertigo, en følelse af mæthed i øret, til høretab. Selvom der ikke er nogen mest effektiv behandling endnu, er der flere behandlinger, der kan udføres, såsom at give medicin, fysioterapi, bruge høreapparater, til operation."

, Jakarta - Vertigo kan faktisk fremstå som et symptom på visse sygdomme, hvoraf den ene er Menières sygdom. Denne sygdom kan forårsage ringen i øret, hvilket er meget forstyrrende, fordi denne sygdom opstår på grund af abnormiteter i det indre øre.

I alvorlige tilfælde kan denne sygdom endda forårsage mere alvorlige symptomer på ringen for ørerne, såsom høretab eller intermitterende høretab. Hvis den ikke behandles ordentligt, kan denne tilstand føre til permanent høretab.

Læs også: Ringesignaler og svimmelhed, tidlige tegn på høretab

Udover ringen for ørerne er dette et symptom på Menières sygdom

Menières sygdom kan forårsage ringen for ørerne eller tinnitus. Denne tilstand er en tilstand, hvor øret har opfattelsen af ​​ringen, summende, brølende, fløjtende eller hvæsende lyde i øret. Denne tilstand er meget foruroligende, men Ménières sygdom har flere symptomer end det. Følgende er andre symptomer på Menières sygdom:

  • Tilbagevendende Vertigo. Den syge vil have en snurrende fornemmelse, der starter og stopper spontant. Episoder af svimmelhed opstår uden varsel og varer normalt 20 minutter til flere timer, men ikke mere end 24 timer. Svær vertigo kan også forårsage kvalme.
  • Høretab. Høretab i Ménières sygdom kan komme og gå, især tidligt. Til sidst vil de fleste mennesker opleve permanent høretab.
  • Fylde i ørerne. Mennesker med Ménières sygdom føler ofte tryk i det berørte øre, også kendt som aural fylde.

Søg straks en læge på hospitalet, hvis du eller en af ​​dine nærmeste har tegn eller symptomer på Ménières sygdom. Disse problemer kan være forårsaget af andre sygdomme, så det er vigtigt at få en præcis diagnose så hurtigt som muligt. Du kan straks bestille tid hos en læge på hospitalet ved hjælp af applikationen . På denne måde behøver du ikke spilde tid på at vente i kø på hospitalet.

Læs også: Dette er årsagen til Meniere og hvordan man overvinder det

Behandling for Menières sygdom

Menières sygdom kræver øjeblikkelig behandling. Årsagen er, at symptomer som ringen for ørerne bestemt er meget forstyrrende aktiviteter hver dag. Desværre er der ingen kur mod denne tilstand. Der findes dog en række forskellige behandlinger, der kan hjælpe med symptomer, fra medicin til operation i de mest alvorlige tilfælde. Følgende behandlingsmetoder kan udføres:

Lægemiddeladministration

Din læge kan ordinere medicin for at hjælpe med symptomerne på Menières sygdom. Transportsygemedicin kan lindre symptomer på svimmelhed, kvalme og opkastning. Men hvis kvalme og opkastning er et problem, kan din læge ordinere et antiemetikum eller anti-kvalmemedicin.

Problemer med væske i det indre øre menes at forårsage Menières sygdom. Hvis dette sker, kan din læge ordinere et diuretikum for at hjælpe med at reducere mængden af ​​væske i din krop. Læger kan også injicere medicin i det indre øre gennem mellemøret for at hjælpe med at reducere svimmelhedssymptomer.

Fysisk terapi

Vestibulære rehabiliteringsøvelser kan forbedre svimmelhedssymptomer. Disse øvelser hjælper med at træne hjernen til at tage højde for forskellen i balance mellem de to ører. En fysioterapeut kan undervise i disse øvelser.

Læs også: Myte eller kendsgerning om Ménières sygdom forårsager vertigo

Høreapparater

En audiolog kan behandle høretab, normalt ved at montere et høreapparat.

Operation

De fleste mennesker med Ménières sygdom skal ikke opereres, men det er en mulighed for dem, der har haft alvorlige anfald og ikke har haft succes med andre behandlinger. En endolymfatisk sækprocedure udføres for at hjælpe med at reducere væskeproduktion og forbedre væskedræning i det indre øre.

Reference:
Healthline. Adgang i 2021. Menières sygdom.
Mayo Clinic. Adgang i 2021. Menières sygdom.
UK National Health Service. Adgang i 2021. Menières sygdom.