Kina bruger anal vatpind til COVID-19-test, er det virkelig mere nøjagtigt?

Jakarta - Indtil videre er de metoder, der almindeligvis anvendes som test for COVID-19, hurtige antistoftest, hurtige antigentest og PCR ( polymerase kædereaktion ). Men for nylig begyndte Beijing, Kina, at bruge en ny prøvetagningsmetode til at opdage COVID-19, som den hævder er endnu mere nøjagtig. Metoden er en anal podning.

For at indsamle testprøven skal podepinden indsættes omkring tre til fem centimeter (1,2 til 2 tommer) i endetarmen eller anus og roteres flere gange. Efter at have gennemført de to bevægelser, fjernes podepindene, før de placeres sikkert i prøvebeholderen. Hele proceduren tager omkring 10 sekunder.

Læs også: Briller kan forhindre Corona-virus, myte eller fakta?

Corona-virus varer længere i anus, så grunden til, at anal podning er færdig

Den kinesiske hovedstad begyndte at bruge detektionsmetoder hyppigere under massetest, efter at en 9-årig dreng blev testet positiv for COVID-19 i sidste uge. Siden den 17. januar har mere end tre millioner indbyggere i Beijings tre distrikter modtaget coronavirus-test i et forsøg på at bremse spredningen af ​​virussen. Daglig post .

Mere end 1.000 ansatte og studerende på skolen for unge inficerede patienter gennemgik også forskellige PCR-tests, herunder prøveudtagning via anale podninger. Den anale podningsmetode er faktisk blevet brugt i Kina til at teste for coronavirus siden sidste år, men den er kun blevet brugt i nøglegrupper i karantænecentre, fordi processen er ubelejlig.

Li Tongzeng, fra Beijings You'an Hospital, fortalte CCTV-udsenderen, at spor af coronavirus holder længere i anus eller afføring end prøver taget fra hals og næse.

"Vi fandt ud af, at nogle asymptomatiske patienter har tendens til at komme sig hurtigt. Der vil sandsynligvis ikke være spor af virussen i deres halse efter tre til fem dage,” sagde Li.

Læs også: Myte eller fakta, Blodtype A er i risiko for at få COVID-19

Imidlertid kan coronavirus overleve længere i prøver taget fra fordøjelseskanalen og afføring fra patienter sammenlignet med dem, der tages fra luftvejene.

Ifølge ham, hvis du laver anale podninger til nukleinsyretestning, vil det øge detektionshastigheden og sænke chancerne for en ubesvaret diagnose.

Anal podepinds nøjagtighed til COVID-19-detektion er stadig en kontrovers

Selvom nogle hævder, at anale podninger er mere nøjagtige end næse- og halspodninger, er denne metode til at opdage COVID-19 stadig kontroversiel blandt eksperter. Især med hensyn til nøjagtigheden af ​​testresultater og effektivitet.

Yang Zhanqiu, vicedirektør for afdelingen for patogenbiologi ved Wuhan University, fortalte statsmediet Global Times, at næse- og halspodningen forbliver den mest effektive test, da virussen har vist sig at blive overført gennem de øvre luftveje snarere end fordøjelsessystemet. .

"Der har været tilfælde af positive coronavirus-tests i patientens afføring, men der er ingen beviser, der tyder på, at det overføres gennem en persons fordøjelsessystem," sagde Yang.

Yderligere forskning og observation er nødvendig for at afgøre, om den anale podningsmetode er mere nøjagtig end næse- og halspodningen. Desuden har den anale podning også problemer i form af ubehag ved indgrebet.

Læs også: Dette er et sted med høj risiko for at overføre COVID-19

Selv i Kina bruges denne metode kun i visse tilfælde og er ikke blevet brugt som den vigtigste COVID-19-test. Personer med COVID-19 i Kina, som gennemgår en anal podning, skal stadig også gennemgå en næse- og halspodning.

Hvis du vil tage en COVID-19 test, kan du bruge appen at bestille tid hos en læge på hospitalet. Glem ikke altid at følge den forebyggende sundhedsprotokol for COVID-19, især når du laver aktiviteter uden for hjemmet.

Reference:
The Guardians. Tilgået 2021. Kina begynder at bruge analpodninger til at teste folk for Covid 'Høj-risiko'.
Daily Mail UK. Hentet 2021. Og du troede, at næsepodninger var dårlige! Kina begynder at bruge anale podninger til at teste for Covid i Beijing, fordi 'de er meget mere nøjagtige'.