Er der fødevarer til at lindre gulsot?

, Jakarta – Gulsot er forårsaget af en ophobning af bilirubin i blodet. Der er flere ting, der kan udløse denne tilstand. En af dem er en lidelse i leveren eller galden. Derfor kan maden og det, der indtages, faktisk påvirke gulsot. Er der en type mad, der kan lindre gulsot? Svaret er der.

Tidligere, bemærk venligst, at bilirubin er et stof, der dannes ved ødelæggelse af røde blodlegemer. Normale bilirubinniveauer kan variere fra person til person. Hos voksne er normale bilirubinniveauer under 1,2 mg/dL. I mellemtiden er normale bilirubinniveauer under 1 mg/dL hos børn. Gulsot er faktisk ikke en sygdom, men et symptom på visse helbredsforstyrrelser. For at være mere klar, se diskussionen i den følgende artikel!

Læs også: Galdesten øger risikoen for gulsot

Mad til at lindre gulsot

At kontrollere mad, nemlig ved at spise sunde og ernæringsmæssigt afbalancerede fødevarer, kan faktisk hjælpe med at lindre gulsot og forhindre denne tilstand i at dukke op igen i fremtiden. Ikke uden grund kan en sund kost hjælpe med at opretholde leverfunktionen, så den ikke påvirker produktionen af ​​bilirubin. Det vil sige, at det heller ikke vil udløse gulsot.

Omvendt kan det at spise usund mad få leveren til at arbejde hårdere og føre til funktionstab. En af de ting der kan ske som følge af denne tilstand er, at kroppen ikke kan komme af med bilirubinstoffet, som følge heraf vil stoffet fortsætte med at ophobe sig og udløse symptomer på gul misfarvning af huden og det hvide i øjnene .

Der er flere typer fødevarer, der anbefales at blive indtaget for at lindre og forebygge gulsot, herunder:

1. Hvidt vand

Vedligeholdelse af leverens sundhed og funktion er en måde at forhindre gulsot på. Nå, du kan gøre dette ved at drikke nok vand. Voksne rådes til at indtage mindst 8 glas eller 2 liter vand på en dag. Ikke uden grund kan vand faktisk hjælpe leveren med at filtrere giftige stoffer og fjerne dem.

2. Frugter og grøntsager

Udover vand rådes du også til at indtage mere frugt og grøntsager. Der er flere typer frugt, der er gode til at spise, såsom avocado, mango, drue og papaya.

Læs også: Lad dig ikke undervurdere, disse er 5 symptomer på gulsot

3.Indeholder fiber

Du kan også lindre gulsot ved at spise fødevarer, der indeholder mange fibre. Ud over grøntsager og frugter er der andre typer mad, der også er rige på fibre, herunder nødder, fuldkorn og brune ris.

4.Honing

Forebyggelse af gulsot kan også gøres ved hjælp af fordøjelsesenzymer fordøjelsesenzymer . Der er flere typer fødevarer, der indeholder dette enzym, såsom honning, ananas, papaya og mango.

Derudover siges kaffeforbrug i moderation også at hjælpe med at opretholde en sund lever. Kaffe siges også at øge antioxidanter i kroppen. Men husk på, at du ikke bør være overdreven i at indtage kaffe, fordi det kan udløse andre uønskede tilstande.

Læs også: Ikke kun leverproblemer, her er 10 årsager til gulsot hos voksne

Stadig nysgerrig efter gulsot, og hvilke fødevarer kan hjælpe med at lindre dets symptomer? Prøv at tale med lægen i appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Videoer / Taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference
Healthline. Tilgået 2020. Diæt mod gulsot: Hvad skal jeg tilføje eller fjerne?
NHS UK. Tilgået 2020. Gulsot.