Her er hvordan man behandler pneumothorax

, Jakarta – Pneumothorax er en farlig lungesygdom, fordi den kan være livstruende, hvis den ikke behandles ordentligt. Derfor er det vigtigt at kende behandlingen af ​​pneumothorax her.

Hvad er en pneumothorax?

Pneumothorax er en tilstand, hvor luft samler sig i pleurahulen, som er et tyndt hulrum foret af to pleurale membraner mellem lungerne og brystvæggen. Luften samler sig i pleurahulen på grund af et hul dannet af en skade på brystvæggen eller en rift i lungevævet. Denne tilstand får luft til at komprimere lungerne, så den syges lunger bliver tømt for luft (kollapser), hvilket kan føre til døden.

Læs også: Kend håndteringen af ​​pneumothorax baseret på sværhedsgrad

Årsager til Pneumothorax

Ting, der kan få en person til at opleve en pneumothorax inkluderer:

  • Brystskade. Stump skade, der trænger ind i brystet, kan forårsage lungekollaps. Nogle skader eller lungebulae opstår som følge af skade, såsom fra en bilulykke, mens andre tilfælde kan være tilfældige under en medicinsk procedure, der involverer indføring af en nål i brystet.

  • Lungesygdom. Beskadiget lungevæv kan forårsage denne tilstand. Denne lungeskade kan være forårsaget af flere typer sygdomme, herunder: kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), cystisk fibrose og lungebetændelse.

  • blærer. Vabler på grund af lille luft (blebs) kan udvikle sig i den øvre del af lungen. blebs Disse brister nogle gange, hvilket tillader luft at lække ind i rummene omkring lungerne.

  • Mekanisk ventilation. Alvorlig pneumothorax kan forekomme hos personer, der kræver mekanisk håndtering for at trække vejret. En ventilator kan bruges til at skabe en ubalance i lufttrykket i brystet. Vær dog opmærksom på, at dette kan få lungen til at kollapse helt.

Læs også: Forskellen mellem traumatisk pneumothorax og ikke-traumatisk pneumothorax

Pneumothorax behandlingstrin

Ved behandling af denne sygdom er hovedmålet at reducere trykket på lungerne, så disse organer kan udvide sig. Behandling er også vigtig for at forhindre denne sygdom i at komme tilbage. Behandlingsforanstaltninger vil også blive udført baseret på sværhedsgraden.

1. Observation

Hvis tilfældet er klassificeret som mildt, hvilket betyder, at kun en lille del af lungen er kollapset og uden alvorlige vejrtrækningsproblemer, vil lægen kun overvåge dine lungers tilstand. I denne overvågningsperiode vil lungelægen bede patienten om at gennemgå røntgenbilleder med jævne mellemrum, indtil formen af ​​lungerne kommer sig. At give ilt gennem en iltmaske vil ske, hvis patienten har svært ved at trække vejret eller iltniveauet i hans krop falder. Denne behandling tager cirka et par uger.

2. Kanyleaspiration eller indsættelse af brystslange

I mellemtiden, hvis tilstanden af ​​lungekollaps er mere omfattende, er behandling nødvendig for at fokusere på at fjerne den ophobede luft. En nål indsættes for at hjælpe med at indsætte et rør ind i brysthulen gennem mellemrummet mellem ribbenene, så trykket reduceres, og lungerne vender tilbage til deres oprindelige form.

Ud over at bruge en nål, kan et fleksibelt brystrør også indsættes i et luftfyldt kammer, der kan udstøde luft kontinuerligt fra brysthulen, indtil dine lunger udvider sig og restituerer.

3. Ikke-kirurgisk behandling

Hvis brystrøret ikke er i stand til at udvide patientens lunger igen, kan ikke-kirurgiske behandlingsmuligheder for at lukke luftlækagen omfatte:

  • Brug af et stof til at irritere vævet omkring lungerne, så lungehinden og brystvæggens slimhinde klæber sammen og tætner lækagen. Denne behandling er også kendt som kemisk pleurodesis.

  • Tag blod fra armen og læg det i et brystrør. Blod gør fibrinagtige pletter i lungerne og derved tætner lækagen.

  • Indfør et tyndt rør (bronkoskop) gennem luftrøret og ind i lungerne for at se lungerne og luftvejene og placer en envejsventil. Ventilerne tillader lungerne at udvide sig igen og komme sig.

4. Betjening

Derudover kan behandlingen også ske ved operation. Denne procedure anbefales normalt, hvis andre behandlingsmetoder ikke viser gode resultater. Kirurgi udføres for at reparere den sprængte del af lungen og lukke den igen. Derudover kan lægen også udføre pleurodesis, især ved tilbagevendende pneumothorax. Ved denne procedure irriterer lægen lungehinden, så de to lungehinder klæber sammen, og lungehinden lukkes. Målet er, at luft ikke længere kan komme ind i lungehinden.

Læs også: Mænd er i højere risiko for pneumothorax end kvinder, virkelig?

Det er nogle behandlingstrin for pneumothorax, der kan udføres. Hvis du vil vide mere om denne sygdom, så tøv ikke med at spørge din læge via ansøgningen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hentnu også i App Store og Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Pneumothorax – Diagnose og behandlinger.
Healthline. Tilgået i 2020. Pneumothorax (kollapset lunge).