Skade kan forstyrre skinnebenets funktion

, Jakarta - Skinnebenets funktion er at hjælpe anklens bevægelse til at forblive optimal. Udover at forbinde knæ og ankler, fungerer skinnebenet også til at støtte musklerne i benområdet. Når man oplever en skade i anklen, er det ikke umuligt, at skinnebensknoglens funktion kan blive forstyrret.

" Skinnebensbetændelse " er et udtryk, der refererer til smerter langs skinnebenet (tibia) på grund af overanstrengelse eller skade under træning. Mayo Clinic, denne tilstand er almindelig hos løbere, dansere og medlemmer af militæret. Medicinsk, skinnebensbetændelse så kendt som medial tibial stress syndrom, som ofte opleves af atleter, der for nylig har intensiveret eller ændret deres træningsrutine.

Læs også: 5 Skader, som løbere ofte skader

Sådan behandler du en skadet tør knogle

De fleste tilfælde skinnebensbetændelse kan behandles med hvile, isposer og andre egenomsorgsforanstaltninger. At bære det rigtige fodtøj og ændre din træningsrutine hjælper med at forebygge skinnebensbetændelse gentaget.

Når du oplever skinnebensbetændelse I skinnebenet kan der være ømhed, ømhed eller ømhed langs indersiden af ​​skinnebenet og let hævelse i underbenet. I første omgang vil smerten stoppe, når du holder op med at træne. Smerterne kan dog fortsætte og udvikle sig til en stressreaktion eller stressfraktur, hvis den ikke behandles.

Skinnebensbetændelse det heler faktisk af sig selv. Alligevel skal du stadig se en læge for en grundig fysisk undersøgelse. Under en fysisk undersøgelse vil din læge måske se dig løbe for at komme til roden af ​​problemet. Derefter vil lægen råde dig til at lave et røntgenbillede eller en knoglescanning for at finde ud af, om der er et knoglebrud.

Efter en grundig undersøgelse kan følgende behandlinger foreslås af lægen:

  • Hvil din krop . Det er bedst ikke at træne, før tilstanden er kommet sig helt.

  • Is kompres . Påføring af is på skinnebenet kan reducere smerte og hævelse. Gør det i 20-30 minutter hver 3-4 timer en gang om 2-3 dage eller indtil smerten forsvinder.

  • Brug indlægssåler eller orthotics til sko . Specielt fremstillede skoindlæg hjælper foden, når den står.

  • Tag smertestillende medicin . Ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er), såsom ibuprofen, naproxen eller aspirin, hjælper med smerte og hævelse. Bruges som anvist på etiketten og efter anvisning fra en læge.

Læs også: Kend forskellen mellem ankelbrud og forstuvninger

Hvis du oplever smerter i skinnebenene efter at have trænet, bør du besøge din læge for yderligere vurdering. Inden du besøger hospitalet, kan du bestille tid hos lægen først gennem ansøgningen . Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Trin til forebyggelse af tørre knogleskader

Fordi skinnebensbetændelse Ofte oplevet af atleter, her er en række træningstips, der skal overvejes:

  • Bevægelsesanalyse . Du kan se videoer eller øve dig live med en professionel for at finde ud af, hvordan du løber. Dette hjælper dig med at identificere bevægelsesmønstre, der er i fare for at forårsage skinnebensbetændelse .

  • Overdriv ikke. Løb i lange perioder eller ved for høj intensitet kan belaste skinnebenene.

  • Sørg for, at skostørrelsen er rigtig. Hvis du er en løber, så skift sko hver 560 til 800 kilometer.

  • Overvej svangstøtte . Buestøtte forebygger smerter pga skinnebensbetændelse, især hvis fødderne har en flad bue.

  • Overvej stødfaste såler. Sålen lindrer symptomerne skinnebensbetændelse og forhindrer tilstanden i at komme tilbage.

Læs også: 5 skader, der kræver fysioterapibehandling

Vigtigst af alt kan det være, at du skal tilføje styrketræning til hver løbetræning. Målet er at styrke og stabilisere fødder, ankler, hofter og core, og hjælpe med at forberede fødderne til mere intens træning.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Skinnebensbetændelse.
WebMD. Hentet 2020. Hvad er skinnebensbetændelse?.