Ofte prutter mens du faster, måske er dette grunden

, Jakarta - Det er almindeligt at føle sig sulten og tørstig under faste. Men hvad nu hvis du ofte prutter mens du faster? Er dette normalt eller et tegn på visse helbredsproblemer? Faktisk er prutter en naturlig ting, virkelig. Faktisk er prutter faktisk en god ting under nogle forhold. For eksempel, en person efter operation på fordøjelsessystemet, ketut kan være et tegn, hvis det er bedre.

På medicinsk sprog er prutter kendt som " flatus ". Dette er en normal biologisk proces, der forekommer regelmæssigt og er normal for alle. Prutter forekommer normalt flere gange om dagen, hvilket vil blive hyppigere, hvis du spiser mad, der indeholder gas. For at finde ud af nogle af årsagerne til prutter mens du faster, læs følgende anmeldelser!

Læs også: 4 fordele ved faste for helbredet

Nogle ting, der forårsager prutter

Oppustethed er et af de problemer, der opstår under faste. Dette er ofte påvirket, når kroppen mangler væske eller ændringer i måltidsintervaller. Derfor, når du er i risikozonen for problemet med oppustethed, er det vigtigt at overveje nogle ændringer i mønsteret og typen af ​​indtaget mad. Det siges at være effektivt til at reducere flatulens, der forårsager prutter under faste.

Gas frigivet gennem prutter produceres af forskellige ting, herunder resultatet af den proces med fordøjelse af mad, der opstår. Følgende er nogle af de årsager, der får kroppen til at producere prutter:

1. Synke luften omkring

Når vi sluger mad og drikke, sluger vi ubevidst noget luft. Ilt og nitrogen indeholdt i luften, der sluges, vil blive absorberet af kroppen, når luften er i tyndtarmen. Så vil resten blive kasseret, fordi det ikke længere anses for at være nødvendigt af kroppen. Derfor er det naturligt for en person at være mere tilbøjelige til at passere gas under faste.

2. Indtagelse af fiberholdige fødevarer

Fiber er et stof, der er meget godt for fordøjelsessystemets sundhed. Men indtagelse af for mange fiberholdige fødevarer øger faktisk gasproduktionen i kroppen. Tyndtarmen kan ikke nemt nedbrydes og fordøje de indkommende fibre, hvilket får tarmbakterier til at arbejde hårdere. Denne proces får tarmbakterierne til at producere mere gas, og gassen skal udstødes, fordi det vil forårsage oppustethed.

Læs også: 6 tips til sund faste fra Sahur til Iftar

3. Bakteriel aktivitet i tarmen

Tarmene indeholder forskellige typer bakterier, der spiller en rolle i at fordøje og optage mad. Disse bakterier vil hjælpe med at fermentere nogle fødevarer. Den gæringsproces, der opstår, producerer gas som det endelige produkt. Noget af gassen vil blive absorberet af blodet og transporteret til lungerne. Nogle vil dog blive fjernet ved at blive skubbet helt til den sidste mave-tarmkanal (anus) i form af en prut.

4. Oplever visse medicinske tilstande

Forstoppelse, irritation af fordøjelsessystemet, laktoseintolerance, tarminfektioner, nedsat optagelse af næringsstoffer i tyndtarmen og koliksygdom, kan få en person til at tisse oftere. Det er en god idé at blive tjekket ud, hvis du ofte oplever luft i maven, mens du faster, bare for at være sikker.

Hvad så hvis du ofte prutter mens du faster?

Ved faste efterlades kroppen uden mad- og drikkeindtag i en vis periode. Tilstanden med en tom mave som denne viser sig at have en række forskellige virkninger. En af dem er ofte prut. Men hvordan kan du prutte, hvis din mave er tom? Er dette et tegn eller symptom på en bestemt sygdom?

Bare rolig, tilstanden med ofte prutte mens du faster er ikke noget, der er farligt. Prutten kan opstå på grund af gas i tarmene. Gas i tarmene dannes af forskellige faktorer, hvoraf en er fra den luft, vi indånder hver dag. Ikke nok med det, så kan der også opstå gas på grund af en kemisk reaktion eller gas, der kommer fra bakterier i maven.

Læs også: Du skal ikke bekymre dig om at blive syg, 6 fordele ved at faste

Der er også en kombination af flere fødevarer, der kan forårsage prut under faste, når de indtages ved daggry eller iftar. Derfor skal du kende kombinationen for at undgå det, så vanen med udånding kan undgås. Her er nogle fødevarer eller drikkevarer, du skal undgå:

1. Indtag frugt efter måltider

Nogle mennesker har for vane at spise frugt efter at have spist, hvilket kan ske under iftar. Faktisk kan simple sukkerarter let fordøjes af kroppen. Men når det blandes med protein og tungt fedt, kan sukker blive i maven i lang tid, gære og forårsage luft i maven, så prutter under faste er mere almindeligt.

2. Dadler og mælk

Dadler er mad, der altid er der hver måneds faste. Kombinationen af ​​dadler og mælk kan dog øge risikoen for at forårsage hyppige afføringer, mens du faster. Måden at undgå dette på er at sørge for, at de dadler, du spiser, er meget modne og tilføje muskatnød og kardemomme for at stimulere fordøjelsen.

3. Blandet skaldyr og kød

Fisk og skaldyr og kød frarådes at indtages sammen. Grundreglen er, at din krop kun har brug for ét koncentreret protein pr. måltid. At tage mere end én type kan forårsage mave-tarmproblemer, især hvis det tages i lang tid.

Det er nogle af årsagerne til prutter under faste og madkombinationer, som skal undgås, så disse problemer kan undgås. Hvis du fortsætter med at opleve disse problemer siden før fasten, er det en god idé at tjekke dit helbred. På den måde kan det konstateres den præcise årsag, så flatulens fortsætter med at opstå.

Så, hvis du føler, at du har brug for medicin til at håndtere oppustethed og problemer relateret til at passere gas, mens du faster, kan du købe det gennem applikationen . Nok med Hent Ansøgning , nem adgang til medicinkøb kun ved smartphone i hånden. Kom nu, download appen lige nu!

Reference:
Arabisk forretning. Tilgået i 2021. Efter iftar oppustethed: 10 fødevarekombinationer, der skal undgås.
Prime Kvinder. Hentet 2021. Er det normalt at blive oppustet under periodisk faste?