4 ting, der sker, hvis tandsten ikke renses

, Jakarta – Tandsten er et af de tandsundhedsproblemer, der ofte opleves af mange mennesker. Det er ikke overraskende, for faktisk er der stadig mange mennesker, der ikke er opmærksomme på tandhygiejne. Som følge heraf vil bakterier fra madrester, der stadig sidder fast på tænderne, danne plak, som derefter hærder og bliver til tandsten.

Tja, tandsten skal ikke stå i fred. For der er forskellige slags sygdomme, der kan udløses af tandsten, der får lov til at samle sig. Kom nu, find ud af, hvilke påvirkninger der kan ske, hvis tandsten ikke renses her.

Lær processen med dannelsen af ​​tandsten at kende

Vidste du, at hvis dine tænder ikke bliver renset ordentligt, vil bakterier fra madrester ikke gå tabt og vil blive ved med at klæbe til dine tænder. Over tid vil disse bakterier akkumulere og danne tandplak. Plak, der ikke fjernes, hærder på grund af mineralisering. Den hærdede plak kan ikke fjernes ved blot at børste tænder. Tja, plak, der er hærdet og ikke fjernes, kan danne tandsten, som også er kendt som tandsten tandsten .

Læs også: 5 måder at fjerne tandplak på

Årsager til tandsten

Udover ikke at holde dine tænder og mund rene, kan forkert børstning og spytudskillelse også forårsage tandsten. Fejl ved tandbørstning gør, at bakterier, der er tilovers fra mad, stadig hænger fast på dine tænder. I mellemtiden kan den høje pH i spyt fremskynde dannelsen af ​​tandsten. Dette er grunden til, at forekomsten af ​​tandsten hos hver person kan være forskellig.

Arrangementet af tænder, der ikke er pæne eller overfyldte, kan også udløse tandsten, fordi der er områder, som er svære at nå med en tandbørste. Tygge kun på den ene side af munden, enten på grund af vane eller fordi der er huller, kan også forårsage tandsten. Dette sker, fordi det område, der ikke bruges til at tygge, får mindre stimulans til at producere spytproduktion.

Tandsten, der er blevet dannet, kan ikke renses blot ved at børste den, men kræver hjælp fra en tandlæge til at rense den. Handlingen med at rense tandsten kaldes skalering , fordi det involverer et særligt værktøj til at nedbryde tandsten til svært tilgængelige steder, herunder tandsten under tandkødet. Når det bruges korrekt af eksperter, er værktøjet skalering ret sikkert for tandoverfladen og rødderne.

Læs også: Dette er årsagen til ømme tænder, når tandsten renses

Virkningen af ​​urenset tandsten

Tandsten, der ikke renses, kan forårsage sundhedsproblemer ikke kun i mundhulen, men også andre kropsorganers sundhed. Følgende er de sundhedsmæssige virkninger, der kan forårsages af tandsten:

1. Bliv et redested for bakterier

Tandsten kan have alvorlige virkninger på oral sundhed, især når den vises over tandkødsranden. Fordi det er det rigtige sted for bakterier at bygge rede, for derefter at komme ind i tandkødet og beskadige dem. Som et resultat vil tandkødet opleve irritation og betændelse.

2. Gingivitis eller Gingivitis

Tandsten, der får lov til at samle sig, kan udløse betændelse i tandkødet kaldet tandkødsbetændelse eller tandkødsbetændelse. Når tandkødsbetændelse er opstået, men tandstenen ikke er renset, så skal man bare vente på tid til at opleve paradentose. Denne sygdom er en lomme af pus, der vises mellem tandkødet og tænderne.

3. Gør tænderne skøre

Når paradentose opstår, vil kroppens forsvarssystem reagere mod de bakterier, der er i lommen på tandpus. Men samtidig vil bakterier også frigive selvforsvarsstoffer. Denne tilstand får tændernes knogler og omgivende væv til at blive beskadiget. Hvis de får lov til at fortsætte, vil tænderne let falde ud, eller opleve udtynding af knoglen, hvor tænderne er indlejret.

Læs også: Hyppige smerter, når du tygger mad, vær forsigtig med paradentose

4. Udløser hjertesygdomme og slagtilfælde

Gummisundhedsproblemer kan også udløse hjertesygdomme og slagtilfælde. Dette menes at skyldes, at bakterier og mikroorganismer indeholdt i tandplak kan trænge ind i blodbanen og forårsage betændelse. Som følge heraf vil blodkar blive beskadiget eller blokeret. Når blodgennemstrømningen er blokeret, øges risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde.

I og med at der er mange sygdomme, der kan skyldes tandsten, opfordres du til at være flittig med at børste dine tænder mindst to gange om dagen på den rigtige måde. Brug det også tandtråd at rense mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan nå. Tjek også med tandlægen hvert halve år.

For at købe det tandplejeudstyr, du skal bruge, skal du blot bruge appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil via applikationen , og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.