Pas på selvskade i ungdomsårene

, Jakarta – Forældre, der i øjeblikket har teenagebørn, skal adoptere en anden forældrestil, når de er unge. Mere udfordrende skal forældrene give optimal opmærksomhed, så deres fysiske og mentale sundhed bevares i vækst- og udviklingsalderen. Forældrenes rolle er så vigtig at undgå, at teenagere oplever selvskade . Selvskade er selvskade eller selvskadeadfærd, der er udført med vilje.

Læs også: Vær forsigtig, som at skade dig selv forstyrre mental sundhed

Selvskade relateret til en persons mentale sundhed. Forskellige handlinger kan udføres af teenagere, der forsøger at gøre selvskade , såsom at skære huden, banke hovedet på et hårdt område, trække i hår, at spise noget, der er sundhedsskadeligt. Der er ikke noget galt i at vide mere om selvskade og tag forholdsregler!

Kend triggerne til selvskade

Ud over voksne kan børn og unge opleve psykiske lidelser, der har en negativ indvirkning på deres liv, hvoraf en er adfærd selvskade . Selvskade normalt gøres det for at lufte de følelser, som teenagere oplever, såsom vrede, angst, stress, depression, håbløshed eller skyldfølelse, der ikke kan håndteres ordentligt.

Lancering Meget godt sind , ikke kun for at lufte følelser nogle gange selvskade hvad teenagere gør for at få opmærksomhed eller distrahere fra de problemer, de står over for. Faktisk kan denne adfærd overføres fra børn, der har et sårbart miljø til denne adfærd selvskade .

Der er forskellige triggere, der kan øge risikoen for, at teenagere gør selvskade , hvoraf det ene er et socialt problem. Unge, der oplever livsvanskeligheder og sociale problemer, kan opleve stress, som er en naturlig risiko selvskade . Derudover kan psykiske traumer oplevet af en teenager også øge følelser af lavt selvværd, ensomhed, tomhed og følelsesløshed, hvilket kan øge risikoen selvskade .

Læs også: De sociale mediers effekt på unges mentale sundhed

Disse er kendetegnene ved selvskade hos teenagere

Generelt teenagere, der har selvskade vil skjule denne tilstand for deres forældre og nærmeste pårørende. Forældre kan dog være opmærksomme på nogle symptomer relateret til adfærdsvaner selvskade hos unge, nemlig:

  1. Han sås at have en række hug, blå mærker, stødsår og forbrændinger på flere dele af kroppen. Generelt ses sår på håndled, arme, lår og også på kroppen. Teenagere med adfærd selvskade vil undvige, når han bliver spurgt om årsagen til de sår, der opstår på hans krop.

  2. Børn har sår, der er svære at hele endnu mere alvorlige sår.

  3. Teenagere med adfærd selvskade foretrækker at være alene og væk fra mængden. Ikke nok med det, så vil mødre også opleve børn, som er sværere at tale med og foretrækker at skjule de problemer, de står med.

  4. Taler ofte om selvskade hvad hans venner gør kan være et tegn på, at barnet er sårbart over for at opleve en lignende tilstand.

  5. Nyder at samle skarpe ting.

  6. Bær altid dækket tøj selv i varmt vejr.

  7. Brug mange bandager.

Læs også: Skal kende årsagerne til, at familien er determinanter for mental sundhed

Den angst og bekymring, forældre føler, når de finder ud af, at deres barn har adfærd selvskade det er uundgåeligt. Du skal dog ikke ignorere denne tilstand og straks tale med en psykolog eller psykiater for korrekt behandling. Mor kan kontakte via applikationen relateret til håndtering af psykiske lidelser hos børn. Undgå at dømme børn, men hav god kommunikation med børn, så børn føler sig værdsat og opfører sig selvskade kan stoppes.

Reference:
Psycom. Tilgået 2020. Sådan bliver du forældre til en teenager, der selv skader
Meget godt sind. Tilgået 2020. Cutting and Self-Harm Behaviors in Teens
WebMD. Tilgået 2020. Teenagere, skæring og selvskade