Spis meget for at forblive tynd på grund af orme, virkelig?

, Jakarta – Orme kan faktisk forårsage, at kroppen hos mennesker, der lider af det, bliver tynd. Det skyldes, at de næringsstoffer, der kommer ind i kroppen, optages af ormen, så den kan formere sig. Udover at være tynd er symptomerne på indvoldsorm desværre nogle gange ikke særlig synlige, så mange mennesker er ikke klar over, at de har indvoldsorm.

Ikke kun hos børn, kan orme også forekomme hos voksne. Der er tre typer orme, der generelt forårsager indvoldsorm, nemlig bændelorm, hageorm og nåleorm. Symptomer oplevet af mennesker med orme kan også variere, afhængigt af hvilken type orme der inficerer dem. Kom nu, kend symptomerne på indvoldsorm, og hvordan man behandler dem nedenfor, OK!

1. bændelorm

Cestoder kaldes også bændelorm, fordi de er flade og har segmenter over hele kroppen, hvilket får dem til at ligne bånd. Årsagen til, at en person bliver smittet med bændelorm, er, at hænderne ubevidst kommer i direkte kontakt med afføring indeholdende ormeæg og derefter rører ved munden. Derudover kan indtagelse af råt svinekød, oksekød eller fisk også få bændelorm til at trænge ind i kroppen. Symptomer, der vil kunne mærkes af personer, der er inficeret med bændelorm, er mavesmerter, nogle gange ledsaget af kvalme og diarré.

2. Hageorm

Pas på hageorm el helminths , fordi både larverne og den voksne hageorm kan leve i tyndtarmen hos mennesker og inficere tamme dyr, såsom killinger og hunde. Hageorm æg eller hageorm findes ofte i varm, fugtig jord. Børn er mest udsat for hageormsinfektion, fordi leg og at komme i kontakt med forurenet jord kan få hageorm til at trænge ind i kroppen. Hageormsinfektion kan forårsage symptomer som manglende appetit, hvilket resulterer i vægttab, diarré, mavesmerter, træthed og anæmi. Mens den er hos børn, kan denne infektion forårsage, at væksten forstyrres.

3. Pinworms

Årsagen til, at en person bliver smittet med nåleorm, er ved at indtage eller indånde meget små nåleormeæg og kan også være gennem forurenet mad, drikke eller fingre. Ægget vil derefter komme ind i tarmen og udvikle sig inden for et par uger. Normalt har børn i skolealderen størst risiko for at udvikle denne ormeinfektion. Symptomerne, der vil kunne mærkes af inficerede mennesker, er kløe i anus eller vagina, mavesmerter, kvalme, søvnbesvær og rastløshed.

Hvordan man behandler orme

Hvis du er inficeret med orm, skal du straks tage ormemiddel eller anthelmintikum så helbredet ikke kompromitteres. Du bør dog først tale med din læge for at finde ud af den rigtige type lægemiddel til at behandle den ormeinfektion, du har. Følgende typer lægemidler er effektive mod indvoldsorm:

  • Albendazol

Albendazol er en type anthelmintikum, der bruges til at behandle bændelorminfektioner ved at dræbe følsomme parasitter. Dette lægemiddel kan dog kun fås ved at bruge en recept fra en læge.

  • mebendazol

Denne form for ormekur bruges til at behandle infektioner af piskeorm, hageorm og rundorm. Procedure mebendazol er at lamme og dræbe ormene i fordøjelseskanalen. Selvom dette lægemiddel er effektivt til at udrydde orme, er det mindre effektivt til at udrydde ormeæg. Mebendazol a mand taget af børn, bortset fra børn under to år.

  • Pamoat

Pyrantel pamoate er effektiv til behandling af nåleorm og rundorm infektioner. Dette lægemiddel forhindrer ormene i at vokse og formere sig i kroppen, og lammer ormene, så de er nemmere at uddrive fra kroppen gennem afføring. Pyrantel pamoate anbefales ikke at blive taget af ammende mødre og børn under 2 år, undtagen efter råd fra en læge.

  • Levamisole

Type medicin anthelmintisk Det bruges til at behandle blandede hageorminfektioner. Levamisol er sikkert at drikke for både voksne og børn, men anbefales ikke til kvinder, der er gravide.

Spørg din læge, hvis du oplever symptomer på indvoldsorm som nævnt ovenfor. Du kan også spørge om din helbredstilstand til lægen gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Nu kan du også lave en sundhedstest gennem funktionen Service Lab indeholdt i ansøgningen Hvis du har brug for bestemte vitaminer eller sundhedsprodukter, behøver du ikke længere besvære at forlade huset. Bliv bestille igennem og ordren vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.