Genkend de 7 typer og symptomer på bløddelssarkom

, Jakarta - Bløddelssarkom er en sjælden tilstand, når kræftceller starter i kroppens bløde væv. Mens selve det bløde væv er et netværk, der forbinder menneskekroppens strukturer og organer. Det pågældende væv er muskler, fedt, nerver, blodkar, sener og slimhinden i leddene. Bløddelssarkomer kan påvirke enhver del af kroppen.

Selvom det kan påvirke enhver del af kroppen, kan bløddelssarkomer generelt påvirke arme, mave og ben. Denne tilstand kan påvirke alle aldre, men tilfælde af bløddelssarkom er mere almindelige hos ældre. Derudover vil risikoen for at udvikle denne tilstand stige med alderen.

Bløddelssarkom er en sjælden type tumor, der kun tegner sig for 1 procent af tilfældene hos voksne og omkring 7-10 procent hos børn og unge. Generelt vil klager på grund af denne tilstand først kunne mærkes, efter at tumoren begynder at forstørre, og der vises en klump i det område, der er ramt af tumoren.

Der er omkring 50 typer af bløddelssarkomer. Imidlertid er følgende almindelige bløddelssarkomer, herunder:

  1. Rhabdomyosarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i bindevæv og muskler.

  2. Angiosarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i lymfekar eller blodceller.

  3. Osteosarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i lymfekar eller blodkar.

  4. Gastrointestinal stromal tumor , nemlig bløddelssarkom, der opstår i fordøjelseskanalen.

  5. Liposarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i fedtvæv. Denne tilstand opstår generelt på lårene, maven eller bag knæene.

  6. Leiomyosarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i muskelvæv.

  7. Fibrosarkom , nemlig bløddelssarkom, der opstår i fibrøst bindevæv. Denne tilstand opstår generelt på arme, krop eller ben.

Symptomer på bløddelssarkom

I de tidlige stadier forårsager bløddelssarkomer ingen symptomer og er svære at finde. Nye symptomer kan ses, når tumoren forstørres, og smerter, hvis tumoren trykker på nerver eller muskler. Klager, der opstår i bløddelssarkomer, afhænger af tumorens placering.

Symptomer, der vil opstå inkluderer:

  • Sarkomer placeret i bughulen kan forårsage symptomer som mavesmerter, mave-tarmblødninger og blokering af fødestrømmen.

  • Kompressionen af ​​sarkomet på nerverne kan forårsage motoriske og sensoriske nervelidelser.

  • Smertefri klump.

Indtil nu vides det ikke præcist, hvad der forårsager bløddelssarkom. Imidlertid kan følgende faktorer udløse bløddelssarkomer, herunder:

  • Genetiske lidelser, såsom Gardners syndrom, Li-Fraumeni syndrom og neurofibromatose.

  • Stråleeksponering fra kræftbehandling ved hjælp af strålebehandling eller strålebehandling.

  • Eksponering for kemikalier, såsom dioxiner, herbicider og arsen.

  • Har Pagets sygdom, som er en type knoglelidelse.

Du kan spørge en ekspert læge direkte om symptomerne på bløddelssarkom i ansøgningen . Eller har du andre helbredsproblemer? kunne være en løsning. Du kan diskutere direkte med lægen via Chat, tale/videoopkald . Derudover kan du også købe den medicin, du skal bruge, og din ordre bliver leveret inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!

Læs også:

  • 6 fakta om blødt vævssarkom du behøver at vide
  • Årsager til bløddelssarkomkræft
  • 4 typer knoglekræft og hvordan den spredes