Idiopatisk trombocytopenisk purpura, en blodsygdom, der forårsager blå mærker

, Jakarta – Har du nogensinde fundet et blåt mærke, der føles unaturligt på nogen del af kroppen? Ofte betragtes dette som trivielt, og de blå mærker, der opstår, er altid forbundet med en ubevidst påvirkning under aktiviteter. Vær forsigtig, det viser sig, at blå mærker, der ofte vises på kroppen, kan være et tegn på helbredsproblemer, du ved!

Faktisk er der flere typer sygdomme, der har symptomer på blå mærker, der optræder i flere dele af kroppen. En af dem er idiopatisk trombocytopenisk purpura alias ITP. Hvad er det?

Idiopatisk trombocytopenisk purpura er en type sygdom, der har en direkte indvirkning på blodplader eller blodplader. ITP er en lidelse, der får blodpladeniveauerne til at være lave eller under normale. Blodplader er blodceller, der hjælper med at størkne blod og forhindrer og stopper blødning.

Læs også: Betydningen af ​​farven på blå mærker, der pludselig vises på kroppen

Som følge heraf vil den syges krop let opleve blå mærker eller blødninger, der opstår for meget. Desværre er det indtil nu ikke kendt nøjagtigt, hvad der er hovedårsagen til, at nogen oplever denne sygdom. Men mennesker med ITP har normalt forstyrrelser i immunsystemet. I dette tilfælde angriber immunsystemet fejlagtigt blodpladerne, der betragtes som fremmedlegemer, der er skadelige for kroppen.

Efter forkert genkendelse vil immunsystemet derefter producere antistoffer, der har til opgave at målrette blodplader. Dette gør, at blodpladerne ser ud til at være mærket til ødelæggelse og resulterer i et fald i antallet af blodplader i kroppen. Som tidligere forklaret forårsager lave blodplader, at kroppen let får blå mærker.

Den dårlige nyhed er, at denne sygdom kan ske for alle. Både hos voksne og børn. ITP, der opstår hos børn, er normalt resultatet efter at have oplevet en virusinfektion. Denne tilstand kan dog stadig komme sig helt uden at skulle få særlig behandling eller behandling.

Midlertidig idiopatisk trombocytopenisk purpura der opstår hos voksne er normalt en lidelse, der varer ved på lang sigt og er kronisk. En måde at reducere symptomerne på et blåt mærke er at behandle det. For at behandle denne sygdom skal antallet af "tilbageværende" blodplader og alderen på den syge tages i betragtning. Hvis blodpladernes tilstand ikke er for langt under det normale antal, og symptomerne ikke optræder ofte, er det måske ikke rigtig nødvendigt med behandling.

Læs også: Pludselig forslået hud, pas på disse 5 sygdomme

Symptomer på idiopatisk trombocytopenisk purpura

Næsten det samme som andre typer sygdomme, lidelser idiopatisk trombocytopenisk purpura giver også ofte symptomer. Der er nogle typiske symptomer på denne tilstand, herunder:

  • Blå mærker vises ofte på visse dele af kroppen.
  • Blødning, der opstår på grund af sår, varer længere end normale sår.
  • Rød-lilla pletter vises ofte i benområdet.
  • Hyppige næseblod eller blødning fra næsen og hyppige blødninger fra tandkødet.
  • Blødning ved vandladning eller afføring.
  • Let træt og blod, der kommer ud under menstruation, er ofte overdreven.

Men nogle gange opstår ITP uden at forårsage nogen symptomer overhovedet, især hos børn. Af denne grund er det meget vigtigt at være opmærksom på blå mærker, der ofte opstår pludseligt og som er lang tid om at forsvinde.

Læs også: Disse er 7 årsager til pludselige blå mærker

En måde at forhindre et fald i blodplader, som kan føre til blå mærker, er at opretholde en sund livsstil. Startende fra den type mad, der indtages, til regelmæssig træning for fitness. Derudover også fuldføre forbruget af vitaminer og yderligere kosttilskud for udholdenhed. Det er nemmere at købe vitaminer og andre sundhedsprodukter i appen . Med leveringsservice vil ordren blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!