Dette er den medicinske procedure til fjernelse af modermærker

, Jakarta - Muldvarpe er en almindelig hudvækst. En person kan have mere end én muldvarp i ansigtet og på kroppen. De fleste mennesker har 10 til 40 muldvarpe på et område af deres hud. Faktisk er muldvarpe harmløse og intet at bekymre sig om.

Du behøver ikke fjerne en muldvarp, medmindre det generer dig. Men hvis du ikke kan lide muldvarpen af ​​udseendemæssige årsager eller føler dig irriteret, når den gnider mod dit tøj, så er det en mulighed at fjerne muldvarpen. Faktisk er de muldvarpe, der virkelig skal fjernes, dem, der har ændret sig. For eksempel er der en forskel eller ændring i farve, størrelse eller form, fordi en muldvarp kan være en advarsel om hudkræft.

Læs også: Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?

Hvordan slippe af med muldvarpe?

Du kan blive fristet til at fjerne muldvarpe derhjemme af hensyn til bekvemmelighed og omkostninger. Tænk dog ikke engang på at slippe af med det ved at skære eller gnide det med en creme uden læges recept, hvis du ikke vil løbe risikoen bagefter.

Muldvarpe kan normalt fjernes ved hjælp af en hudlæge, for det bør du først spørge en hudlæge gennem applikationen . Normalt vil en hudlæge beskrive de to vigtigste medicinske procedurer, der bruges til at fjerne modermærker:

  • Barbering excision

Til denne procedure bruger hudlægen et tyndt værktøj såsom en barbermaskine til forsigtigt at skære muldvarpen i skiver. Enheder med elektroder kan bruges i enderne til at udføre elektrokirurgi. Børstehårene hjælper med at minimere udseendet af udskæringen ved at blande sårkanterne med den omgivende hud. Suturer er ikke påkrævet efter barbering. Muldvarpe undersøges normalt i mikroskop, hvorefter der foretages en undersøgelse for tegn på hudkræft.

Læs også: Kan en muldvarp gå væk af sig selv?

  • Kirurgisk excision

Denne procedure er dybere end barbering og ligner mere traditionel kirurgi. Hudlægen vil skære hele muldvarpen og under den ud i det subkutane fedtlag og sy snittet lukket. Muldvarpen vil derefter blive tjekket for kræftceller. Du skal huske, aldrig forsøge at fjerne modermærker selv. Der er risiko for infektion og dårlige ardannelser.

Brugte ar Fjern muldvarpe

Uanset om det er fra en operation eller en ridse, vil alle sår på huden efterlade ar. Ar er kroppens naturlige måde at dække huden på og helbrede glemsomheden. Nogle gange kan arvævet dog være unormalt, hvilket resulterer i et stort ar. Hypertrofiske ar opstår, når kroppen laver for meget kollagen under helingsprocessen.

Mens keloid ar, der kan opstå efter fjernelse af modermærker, har tendens til at være større end hypertrofiske ar. Disse sår kan kræve laserbehandling, kortikosteroidinjektioner eller andre behandlinger for at reducere deres størrelse eller stoppe deres vækst. Keloider kan vokse og strække sig ud over det hudområde, der oprindeligt blev skadet.

Læs også: Genkend modermærker, der betegner hudkræft

Husk også på, at risikoen for en muldvarpsfjernelsesprocedure kan variere, fra infektion til sjældne anæstesiallergier og meget sjældne nerveskader. Andre risici varierer afhængigt af det område, der behandles, og metoden til fjernelse.

En af de mest almindelige vanskeligheder efter fjernelse af muldvarp er ardannelse. Mange mennesker vil forsøge at fjerne en muldvarp af kosmetiske eller udseendemæssige årsager, uden at indse, at enhver fjernelse vil resultere i et ar. Ofte vil læger give dig en idé om typen af ​​ar efter fjernelse af muldvarp, før du træffer en beslutning om at få fjernet en muldvarp.

Reference:
Emedicin Sundhed. Tilgået 2020. Procedure for fjernelse af muldvarp og efterbehandling.
Healthline. Tilgået 2020. Behandlinger og info for ar til fjernelse af muldvarp
Operation og ar.