Indtagelse af æg forårsager højt kolesteroltal, myte eller fakta?

Jakarta - Æg er blevet en af ​​de oftest forbrugte fødevarer af offentligheden. Ikke overraskende har denne fødevarekilde til animalsk protein en lækker smag, er rig på fordele og er nem at lave. Prisen er også relativt billigere sammenlignet med andre animalske proteinkilder. For ikke at nævne, at æg nemt kan kombineres med andre fødevarer.

Æg er også kendt som næringstætte fødevarer. Et æg indeholder A-vitamin, protein, folat, D-vitamin, B-vitaminer, omega-3 fedtstoffer samt mineraler, såsom jern, calcium, zink og kalium. Det er derfor, det siges, at det at spise æg alene er nok til at give dig op til en halv dags energi.

Forårsager indtagelse af æg højt kolesteroltal?

Måske har du hørt, at ægforbrug kan føre til højt kolesteroltal. Men er dette sandt? Det viser sig, at det ikke er helt forkert, du ved. Et æg har et kolesterolindhold på 185 til 200 milligram. I mellemtiden er kroppens maksimale daglige kolesterolbehov kun 300 milligram.

Læs også: Myten om ofte at spise æg giver mavesår, virkelig?

Det vil sige, at indtagelse af kun to æg har overskredet den maksimale mængde kolesterol, som kroppen har brug for hver dag. Især med andre fødevarer, du indtager. Selvfølgelig, hvis madindtagelse ikke overvejes, vil kolesterolniveauet helt sikkert stige og øge risikoen for slagtilfælde og hjerte-kar-problemer.

Ikke underligt, at mange mennesker, der har en historie med højt kolesteroltal, er tilbageholdende med at spise disse fødevarer. Faktisk, selvom du har en historie med kolesterol, kan du stadig spise æg som en daglig kost. Vær dog opmærksom, forbruget bør stadig ikke være for meget. Glem ikke også at være opmærksom på indtaget af andre fødevarer, som du indtager.

Læs også: 6 myter om kolesterol du behøver at kende

Det meste af kolesterolet i æg er indeholdt i blommen. Mens den hvide del er kolesterolindholdet relativt lavt. Men kolesterol indeholdt i æg, for mennesker med højt kolesterol er stadig betragtes som farligt. Faktisk skyldes stigningen i blodkolesterol ikke kun forbruget af æg, det er netop følgende fødevarer, der udløser en stigning i blodkolesterol:

  • Ost ;
  • Fedt kød;
  • Kyllingeskind;
  • Smør;
  • Flødeis;
  • Indvolde.

Indtagelse af æg mellem 4 og 5 æg om ugen anses for sikkert for personer med højt kolesteroltal. Det vil sige, en dag forbruget af ikke mere end et korn, ja. Hvis du er bekymret for stigningen i kroppens kolesterol, kan du undgå at spise den gule del og kun spise den hvide del.

Læs også: Elsker du at spise æg? Her er 5 fejl i at koge æg

Alligevel ville det være endnu bedre, hvis du spurgte lægen først, så ægforbruget ikke har en alt for negativ indflydelse på din krops sundhed. Du kan bruge appen , for at stille spørgsmål til læger, tage forbehold for behandling på det nærmeste hospital eller udføre laboratorieundersøgelser.

Fødeindtag for højt kolesteroltal

Indtagelse af æg er stadig relativt sikkert for mennesker med højt kolesteroltal, men afbalancer det med fødevarer, der kan hjælpe med at reducere niveauet i kroppen. Masser af sunde madkilder, der kan indtages for at hjælpe med at sænke kolesterolniveauet.

Nogle af dem, såsom frugt, grøntsager, nødder, fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer, til mørk chokolade. Glem ikke, lav regelmæssige kolesteroltjek, så du til enhver tid kan kende kolesterolniveauet i dit blod. Så ægforbrug kan resultere i højt kolesteroltal er ikke helt en myte, ja!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Æg og kolesterol – hvor mange æg kan du sikkert spise?
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Skal jeg stoppe med at spise æg for at kontrollere kolesterol?
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Kan du spise æg, når du holder øje med dit kolesterol?