Her er 6 rigtige måder at holde Miss V ren på

, Jakarta – Det er meget vigtigt at opretholde vaginal hygiejne. Desværre er der stadig mange, der ikke forstår, hvordan man gør det ordentligt. De kvindelige kønsorganer vil være meget følsomme, hvis de ikke tages ordentligt hånd om. Som følge heraf opstår en række symptomer, hvoraf det ene er udflåd fra skeden, som kan komme med en meget ubehagelig lugt.

Med en usund skede kan kvinder miste selvtilliden, endda opleve stress. Skeden er et ret kompliceret organ, end det ser ud, fordi det er direkte relateret til livmoderhalsen og livmoderen, så det skal behandles passende. Her er den rigtige måde at opretholde vaginal hygiejne på.

Læs også: Her er 6 tegn på en sund Miss V, som kvinder bør kende

Regelmæssigt skift af bind under menstruation

Under menstruationen skal du opretholde ekstra skedehygiejne end normalt. Glem ikke at skifte puderne, når de føles fugtige eller våde. Ikke kun skeden, du skal også rense delen mellem skeden og anus, samt området omkring skeden. Under menstruation kan du rense skedeområdet ved at bruge varmt vand eller vand og speciel sæbe til de intime organer.

Rengør skeden efter afføring

Skeden skal renses eller vaskes efter hver vandladning eller afføring. Hvordan man opretholder en ordentlig vaginal hygiejne er fra vaginas retning til anus. Dette gøres for at undgå overførsel af bakterier fra anus til skeden, som er begyndelsen på infektion. Glem ikke at tørre med serviet eller håndklæde bagefter, så skedeområdet ikke bliver fugtigt og bliver grobund for bakterier.

Brug af præventionsmidler

Brugen af ​​præventionsmidler såsom kondomer er en måde at holde skeden ren for at forhindre seksuelt overførte sygdomme. Det er dog også nødvendigt at være opmærksom på den rigtige brug, fordi forkert brug vil forårsage irritation af skeden. For at forhindre irritation, brug et kondom sammen med et vandbaseret glidecreme. Undgå at bruge smøremidler med olieindhold, da der er risiko for at beskadige kondomet, så kondomets effektivitet reduceres.

Læs også: Hvordan man tager sig af Miss V efter alder

Oprethold PH-balancen i skeden

Normalt har skeden et surhedsgrad på 3,8-4,5. Det anbefales ikke at rense organet med sæbe indeholdende rengøringsmiddel eller parfume, gel eller antiseptisk middel, fordi det kan forstyrre balancen mellem gode bakterier, der lever i det. Det anbefales heller ikke at bruge vaginale rengøringsmidler i form af: spray .

Barber ikke dit kønshår

Kønsbehåring tjener til at forhindre, at bakterier, snavs, friktion eller sved trænger ind i skeden. Den næste måde at holde skeden ren på er blot at klippe kønsbehåringen efter behov. Glem ikke at bruge en speciel gel eller creme, når du klipper kønshår, for ikke at forårsage irritation.

Bær ikke stramt undertøj

Udover at kvinder ikke må bruge stramt undertøj, skal kvinder også bruge bomuldsundertøj, så det nemt kan absorbere sved. Derudover har bomuldsundertøj en god luftcirkulation for at forhindre, at skeden bliver fugtig, så bakterier ikke så let formerer sig. Glem ikke at skifte undertøj så ofte som muligt, især hvis det føles fugtigt.

Læs også: Frøken V føler uudholdelig kløe, symptomer på vaginitis?

Bemærk venligst, at vaginal sundhed er påvirket af hormoner og psykologiske faktorer. På grund af dette vil skedens tilstand altid ændre sig. Hvis ændringerne ikke forårsager kløe, smerte og lugt, behøver du ikke bekymre dig for meget, OK! Tjek omgående dig selv på det nærmeste hospital, hvis du har oplevet overdreven udflåd fra skeden ledsaget af en grim lugt og en mærkelig farve. Dette indikerer, at du oplever en sygdom, der kræver øjeblikkelig behandling.

Reference:

Cleveland Clinic. Tilgået i 2020. Vulvar pleje.

NHS. Tilgået 2020. Hold din vagina ren og sund.

Youngwomensheatlh.org. Tilgået 2020. Vulvar og vaginal pleje og rengøring.