Hoster du slim blandet med blod? Disse 5 ting kan være årsagen

Jakarta - Undervurder aldrig at hoste slim op ledsaget af blod. Årsagen er enkel, denne tilstand kan indikere en alvorlig helbredsforstyrrelse i kroppen.

I den medicinske verden kaldes det at hoste slim op blandet med blod hæmoptyse. Igen, undervurder ikke denne tilstand. Udseende hæmoptyse indikerer tilstedeværelsen af ​​luftvejssygdom, som er alvorlig og kræver behandling.

Spørgsmålet er, hvilke sygdomme kan karakteriseres ved at hoste slim op ledsaget af blod? Her er diskussionen!

Læs også: Er det normalt at hoste blod op hos børn?

Fra bronkitis til lungekræft

Hvordan man finder ud af en sygdom karakteriseret ved at hoste slim op, skal selvfølgelig igennem en række undersøgelser. Efter en undersøgelse kan lægen bestemme årsagen til den oplevede hæmoptyse. Så hvilke sygdomme kan forårsage ophostning af slim ledsaget af blod?

1. Akut bronkitis

Akut bronkitis er en sygdom, der har symptomer på at hoste slim op blandet med blod. Denne tilstand er forårsaget af udsættelse for en bakteriel eller viral infektion, der gør luftvejene betændte, så blodkarrene omkring bronkierne brister. Dette får blod til at dukke op i sputum.

2. Bronkiektasi

Denne tilstand er en kronisk luftvejssygdom forårsaget af en infektion i bronkierne. Infektioner i bronkierne, der ikke behandles med det samme, kan forårsage, at der kommer blod. Lad være med at hoste blod op forårsaget af bronkiektasi. Årsagen er, at denne sygdom kan udløse komplikationer, såsom lungeabscess, respirationssvigt, til hjertesvigt.

3. Lungeemboli

En lungeemboli kan opstå, når en blodprop blokerer et af blodkarrene i lungerne. Andre oplevede symptomer er hoste af blod, såsom åndenød, der opstår pludseligt, brystsmerter, når du tager en dyb indånding, smerter i benene og hævelser omkring benene, feber, overdreven svedtendens og et hurtigere hjerteslag.

Læs også: At hoste blod op kan være et tegn på kronisk sygdom?

Tuberkulose eller TB

TB er en infektionssygdom forårsaget af eksponering for bakterier Mycobacterium tuberculosis. Ud over hæmoptyse er der symptomer, som mennesker med tuberkulose oplever, såsom feber, hyppig overdreven svedtendens om natten, svaghedsfølelse i løbet af dagen og drastisk vægttab.

5. Lungekræft

Lungekræft er en sygdom, der er modtagelig for at dukke op hos en person, der er en aktiv ryger. Ud over at hoste slim op, oplever mennesker med lungekræft også åndenød, brystsmerter og smertefulde knogler. Kun andre symptomer opleves af personer med lungekræft, du bør straks besøge det nærmeste hospital for at fastslå årsagen til de symptomer, du oplever.

Læs også: 6 tests til diagnosticering af hosteblod

Gennem forskellige eksamener

Tilstanden med at hoste slim op blandet med blod er stadig relativt mild, hvis den opstår hos dem i en ung alder. Denne tilstand kan dog være farlig, hvis den opstår hos dem, der har en rygevane eller en dårlig livsstil.

For at finde ud af årsagen til denne tilstand vil der være flere tests, der kan udføres. Normalt udfører læger en fysisk undersøgelse af mennesker med ophostende slim blandet med blod. Derefter tages en blodprøve og undersøges i et laboratorium for at finde ud af årsagen til denne tilstand.

Røntgenstråler eller CT-scanninger kan bruges til at se lungernes tilstand for at bestemme årsagen til at hoste slim op blandet med blod. Bronkoskopi, undersøgelse ved hjælp af et rør med et lille kamera for enden kan også laves. Denne undersøgelse er lavet for at sikre tilstanden af ​​luftvejene hos mennesker med hæmotyse. Undersøgelse gennem urin udføres også for at bestemme årsagen til tilstanden hæmotyse.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Lev stærkt. Hentet 2020. Årsager til blod i slim og næse.
NHS. Hentet 2020. Hoster blod.
Verdens Sundhedsorganisation. Tilgået 2020. Kroniske luftvejssygdomme. Bronkiektasi.