Forlader sjældent huset, men der opstår sorte pletter, dette er årsagen

, Jakarta - Et smukt og rent ansigt er en drøm for alle kvinder. Der er mange måder at få dette på. Men aktiviteter, der gør, at dit ansigt ofte får sollys, kan forårsage en masse sorte pletter. For at forhindre dette, anbefales det at bruge solcreme, inden du forlader huset.

Alligevel oplever ikke få kvinder også udseendet af sorte pletter i deres ansigter, selvom de sjældent forlader huset. Så er det rigtigt, at kun sollys kan få en person til at opleve sorte pletter i ansigtet? For at vide dette i dybden, læs venligst fortsættelsen af ​​den følgende artikel!

Læs også: Vil du have lyst ansigt? Prøv denne naturlige maske

Årsager til andre mørke pletter end sollys

Mørke pletter, der vises på huden, er også kendt som hyperpigmentering. Denne lidelse opstår, når visse områder af huden producerer mere melanin end normalt. Melanin i sig selv har en funktion til at give farve til øjne, hud og hår. Hyperpigmentering eller sorte pletter kan forekomme i ansigtet, hvilket forstyrrer en persons udseende.

Men sorte pletter, der opstår, forårsager ikke noget at bekymre sig om og kræver ikke særlig behandling. Alligevel vælger mange mennesker at slippe af med det af kosmetiske årsager. Generelt er den mest almindelige årsag til mørke pletter soleksponeret hud.

Faktisk er det ikke kun solen, der kan forårsage mørke pletter. Her er nogle andre årsager:

1. Aldersfaktor

Den første årsag til sorte pletter i ansigtet skyldes en ret ung alder. Dette skyldes, at huden mister sin elasticitet, hvilket gør den tilbøjelig til at få mørke pletter og beskadigede celler, når vi bliver ældre. Mørke pletter, der vises med alderen, er også kendt som lentiginer. For at undgå dette kan du bruge anti-aging cremer fra trediverne.

2. Betændelse

Betændelse kan også få en person til at opleve sorte pletter i ansigtet. Derudover kan skader, der opstår på huden, såsom akne, eksem, allergiske reaktioner eller andre hudsygdomme også efterlade mørke pletter. Derfor er forekomsten af ​​sorte pletter i ansigtet normal.

Hvis det er forårsaget af et sår, og huden bliver betændt, og når det heler, vil huden naturligt producere overskydende melanin, som gør huden mørkere. Så hvis forårsaget af irritation, der er helet fra acne, kan sorte pletter efterlades efter. Jo værre betændelse og akneudbrud er, jo større og mørkere vil de mørke pletter være.

Læs også: 5 måder at tage sig af det rigtige ansigt for at undgå hudorme

3. Genetiske faktorer

Pigmentering kan også påvirkes på grund af arv. Nævnt, at årsagen til forekomsten af ​​sorte pletter er en genetisk faktor med en procentdel på omkring 20 til 70 procent. Derudover påvirker racemæssige faktorer også fremkomsten af ​​disse sorte pletter. Sorte pletter er almindelige hos nogen, der er af latinamerikansk afstamning og mørke hudgrupper.

Så, hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende sorte pletter, der vises i ansigtet, lægen fra kan give anvisninger. Det er nemt, du bare Hent Ansøgning i smartphone bruges til at få nem adgang til sundhed.

4. Hormonubalance

Nogle hormoner kan også være årsag til mørke pletter, såsom hormonerne østrogen, progesteron og melaninstimulerende hormon. Denne lidelse er almindelig hos kvinder, der er gravide, så der let opstår sorte pletter på ansigtsområdet, især når de går ind i tredje trimester af graviditeten.

5. Mangel på vitaminindtag

Vitaminer er et af de vigtige indtag for at opretholde en sund ansigtshud. En person, hvis krop mangler vitaminer, er lettere at opleve fremkomsten af ​​sorte pletter i ansigtet. Sørg derfor altid for, at din krop får indtaget af vitamin B12, K og E-vitamin gennem piller eller visse fødevarer for at forhindre fremkomsten af ​​sorte pletter.

Læs også: Tips til at fjerne sorte pletter i ansigtet

6. Kosmetisk brug

Vidste du, at kosmetik, der bruges hver dag, også kan give sorte pletter i ansigtet? Indholdet af visse kemikalier indeholdt i det kan udløse melanocytter, derved udløser overskydende melaninproduktion. Derudover kan nogle ingredienser i kosmetik udløse lysfølsomhed, hvilket gør ansigtshuden mere følsom over for sollys, selvom du er indendørs hele dagen.

Det er nogle andre ting, der kan være årsagen til sorte pletter i ansigtet, selvom du sjældent forlader huset. Du skal virkelig vide de ting, der forårsager lidelsen, så den let kan forebygges og overvindes. Hvis det er forårsaget af kosmetik, kan du blot erstatte det med et andet mærke.

Reference:
Eminence Organics. Tilgået 2020. 3 vigtigste grunde til, at du har mørke pletter på dit ansigt
Beautiful.in. Hentet 2020. Hvad forårsager sorte pletter i ansigtet, og hvordan slipper man af med dem?