Ikke behandlet af Gurah, her er behandlingen af ​​kronisk bihulebetændelse

Gurah er en traditionel behandlingsmetode ved at dryppe urter i næsen og bruges ofte til behandling af kronisk bihulebetændelse. Selvom denne metode nogle gange er vellykket, kan den have den bivirkning, at den mister evnen til at lugte mad. Kronisk bihulebetændelse kan behandles ved at kende årsagen."

, Jakarta – Gurah er en traditionel behandlingsmetode ved at dryppe urteingredienser i næsen og bruges ofte til behandling af kronisk bihulebetændelse. Denne metode bruges til at rense næsebor og hals.

Mens denne metode virker for nogle mennesker, er der behov for mere forskning for at bestemme de langsigtede og permanente fordele. Ser du, det er mistanke om, at der er bivirkninger af gurah-processen, nemlig symptomer på anosmi. Dette symptom er karakteriseret ved mængden af ​​slim, der kommer ud, og dermed udtørrer blodkarrene.

Gurah bivirkninger

Denne anosmi kan føre til tab af evnen til at lugte mad. I betragtning af de mulige bivirkninger opnået ved denne behandling, rådes de syge til først at diskutere med deres læge.

Læs også: 5 risikofaktorer, en person kan få kronisk bihulebetændelse

Så hvordan foregår behandlingen af ​​kronisk bihulebetændelse? Læger vil forsøge at behandle bihulebetændelse med konservative foranstaltninger, hvis det er muligt. Dette betyder først at bestemme årsagen til den kroniske sinusinfektion. Årsagerne til kronisk bihulebetændelse er:

1. Allergier.

2. Infektion.

3. Inflammatoriske lidelser.

4. Kombination af forskellige årsager.

For at diagnosticere tilstanden vil lægen udføre en analyse ved at lytte til symptomer, udføre tests, herunder bruge specielle værktøjer til at se tilstanden af ​​næse og bihulepassager. Det er sandsynligt, at lægen vil udføre andre understøttende tests for at bestemme årsagen.

Læs også: Hvad skal du gøre, når du har kronisk bihulebetændelse?

At gøre gurah for at behandle kronisk bihulebetændelse er noget, der er risikabelt. Hvis du har kronisk bihulebetændelse, er det en god idé at tale med din læge om yderligere behandling. Du kan spørge lægen først gennem ansøgningen for flere detaljer om behandling af kronisk bihulebetændelse.

Hvordan man behandler kronisk sinus

Normalt fra den medicinske side er der flere typer behandling, der kan udføres, herunder:

1. Nasale kortikosteroider

Denne næsespray hjælper med at forebygge og behandle betændelse. Eksempler omfatter fluticason, triamcinolon, budesonid, mometason, og beclomethason . Hvis sprayen ikke er effektiv nok, kan din læge anbefale at skylle den af ​​med en saltvandsopløsning blandet med dråber budesonid eller brug en næsetåge af opløsningen.

2. Orale eller injektionskortikosteroider

Disse lægemidler bruges til at lindre betændelse fra alvorlig bihulebetændelse, især hvis du også har næsepolypper. Orale kortikosteroider kan forårsage alvorlige bivirkninger, når de bruges på længere sigt, så denne type behandling bruges kun til at behandle alvorlige symptomer.

Læs også: Vigtigheden af ​​at vaske næse for sundheden

3. Aspirin desensibiliseringsbehandling

Hvis du har en reaktion på aspirin, der forårsager bihulebetændelse, vil du få en større dosis aspirin for at øge denne tolerance.

Hjemmebehandlinger for kronisk bihulebetændelse

Faktisk livsstil og hjem retsmidler kan gøres for at lindre symptomer på kronisk bihulebetændelse. Nogle af anbefalingerne er:

1. Hvile

Dette kan hjælpe kroppen med at bekæmpe betændelse og fremskynde restitutionen.

2. Fugtgivende bihuler

Læg et håndklæde over dit hoved, mens du inhalerer dampen fra en skål med mellemvarmt vand. Hold dampen rettet mod ansigtet. Derudover kan du også tage et varmt brusebad, indånde varm og fugtig luft for at lindre smerter og hjælpe med at tørre slim.

3. Implementer sunde vaner

At tage skridt til at holde dine næsepassager fugtige og ikke producere for meget slim kan hjælpe dig med at undgå bihulebetændelse. Eksempler på sunde vaner at praktisere inkluderer:

  • Vask dine hænder regelmæssigt, især efter at have været i kontakt med andre mennesker, der har forkølelse eller andre sygdomme.
  • Tag medicin for at kontrollere sæsonbestemte allergier. Som eksempler kan nævnes håndkøbsmedicin til allergi, som f.eks loratadin (Claritin) eller cetirizin (Zyrtec), som du kan købe gennem appen .
  • Undgå at ryge og undgå passiv rygning, hvor det er muligt.
  • Undgå udsættelse for tør luft. Du kan indånde damp (som at tage et brusebad) eller bruge en luftfugter til at holde luften omkring dig fugtig. Dette forhindrer næsepassagerne i at tørre ud.
Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Kronisk bihulebetændelse.
Healthline. Tilgået 2021. Sådan helbredes kroniske bihuleinfektioner permanent.