Laserterapi for at slippe af med mørke pletter, er det effektivt?

Jakarta - Fra acne, mørke pletter til udseendet af arvæv, er der mange faktorer, der gør, at huden ikke bliver glat. Det er harmløst, men det kan reducere en persons selvtillid. Du er også motiveret til at prøve forskellige ansigtsbehandlinger, såsom laserterapi til at fjerne sorte pletter. Men er det virkelig effektivt?

Mørke pletter, hyperpigmentering eller mørke pletter kan forekomme på grund af acne ar, overdreven soleksponering eller hormonelle ændringer. Der findes forskellige typer cremer og serum, der er lavet til at hjælpe med at fjerne dem og få din hud til at gløde igen, men nogle produkter har også potentiale til at have en mere negativ indvirkning på din ansigtshud.

Laserterapi for at slippe af med mørke pletter, er det virkelig effektivt?

En mulighed for at fjerne genstridige sorte pletter i ansigtet er laserterapi. Denne behandling virker ved at målrette mod mørke pletter ved hjælp af koncentreret lysenergi og fjerne lag for lag. Kort sagt, denne metode brænder det mørkelag af huden af ​​med det samme.

Læs også: Ofte udsat for solens UV-stråler, hvordan forhindrer man forekomsten af ​​mørke pletter?

Når lyset fra laseren absorberer mørke pletter i dit ansigt, behøver du ikke bekymre dig, fordi de omkringliggende hudceller ikke også bliver beskadiget. Dette skyldes, at det område af huden ikke har mørkt pigment, så det absorberes ikke og absorberer laserenergi. Så er denne behandling virkelig effektiv?

Ikke nødvendigvis. Laserterapi anbefales generelt til lysere hudtyper. Dette skyldes, at laserenergi er i stand til tydeligt at skelne mellem normal hud og mørke pletter, hvilket gør denne behandling mere effektiv. Hvis det viser sig, at din hud er mere følsom eller mørk i farven, kan du vælge en anden behandling, fordi mørkere hud har en tendens til at have mere pigment.

Læs også: Undgå 4 vaner, der kan udløse mørke pletter

Er der bivirkninger?

Rødme og hævelse i ansigtet er normale bivirkninger, der opstår, når du fjerner mørke pletter med laserterapi. Efter et par dage begyndte mørke pletter at skalle af som kaffegrums fra ansigtet. Der kan dog dukke sorte pletter op igen, hvis du får for meget sol.

Derfor kan du overveje at bruge solcreme eller hudfugtighedscreme, især dem, der er specifikt påført ansigtshuden. Hvis du ikke beskytter din hud mod overdreven soleksponering, vil alle de anstrengelser, du gør for at slippe af med mørke pletter, kun ende forgæves, fordi sorte pletter kan forhindres i at dukke op igen ved at beskytte dit ansigt mod overdreven soleksponering.

Ubehandlede mørke pletter vil dog fortsætte med at samle sig på huden, og det gør disse pletter og pletter endnu sværere at behandle. Hvis du overvejer at bruge laserterapi til at fjerne mørke pletter fra dit ansigt, skal du først spørge en kosmetolog eller hudlæge. Årsagen er, at der er så mange laserbehandlinger, og selvfølgelig har hver sine risici.

Læs også: Flere og flere sorte pletter, her er 4 måder at håndtere dem på

Så prøv før du starter Hent Ansøgning først. Du kan bruge denne applikation til at spørge ekspertlæger, så du er ikke forkert i at vælge behandlinger til at fjerne sorte pletter, såsom laserterapi. Ikke nok med det, du kan også bruge applikationen at udføre rutinemæssig laboratoriekontrol uden behov for at besøge laboratoriet.