Hvad er funktionen af ​​insulininjektioner for personer med diabetes?

, Jakarta – Insulin er et hormon, der produceres i bugspytkirtlen, en kirtel, der ligger bag din mave. Dette hormon hjælper kroppen med at bruge glukose (sukker) til energi.

Hos mennesker med diabetes producerer bugspytkirtlen imidlertid ikke nok insulin, eller insulinen, den producerer, fungerer ikke korrekt. Derfor har nogle mennesker med diabetes brug for insulinindsprøjtninger som behandling. Her er anmeldelsen.

Diabetes et blik

Diabetes er en sygdom, der opstår, når blodsukkeret er for højt. Blodsukker er den vigtigste energikilde og kommer fra den mad, vi spiser. Insulin hjælper glukose fra mad ind i cellerne for at blive brugt som energi.

Men nogle gange laver kroppen ikke nok insulin eller bruger ikke insulin korrekt, så glukose bliver i blodet og når ikke cellerne. Der er to hovedtyper af diabetes, type 1 og type 2.

Type 1 diabetes er en autoimmun sygdom, der får kroppen til at angribe sig selv. Hvis du har type 1-diabetes, kan din krop ikke producere insulin. Det skyldes, at immunsystemet har ødelagt alle de insulinproducerende celler i bugspytkirtlen. Sygdommen diagnosticeres oftere hos unge, selvom den kan udvikle sig i voksenalderen.

Hvorimod kroppen ved type 2-diabetes bliver modstandsdygtig over for virkningerne af insulin. Det betyder, at kroppen har brug for mere insulin for at få samme effekt. Derfor vil kroppen producere insulin i overskud for at holde blodsukkerniveauet normalt.

Men efter år med overproduktion af hormonet kan de insulinproducerende celler i bugspytkirtlen blive overvældet og dø. Type 2-diabetes rammer mennesker i alle aldre, men udvikler sig normalt senere i livet.

Læs også: 5 sunde måder at overvinde diabetes

Funktioner af insulininjektioner til personer med diabetes

Alle mennesker med type 1 og nogle mennesker med type 2 diabetes har brug for insulininjektioner for at hjælpe med at styre deres blodsukkerniveauer. Insulininjektioner fungerer som en erstatning eller supplement til insulin til kroppen.

Mennesker med type 1-diabetes kan ikke producere insulin, så de skal injicere insulin for at kontrollere deres blodsukkerniveauer. Mens mange mennesker med type 2-diabetes kan styre deres blodsukkerniveauer med livsstilsændringer og oral medicin.

Men hvis disse behandlinger ikke er i stand til at hjælpe med at kontrollere glukoseniveauer, har de også brug for insulininjektioner for at hjælpe med at kontrollere deres blodsukkerniveauer.

Læs også: Det skal indtages regelmæssigt, her er reglerne for at tage diabetesmedicin mens du faster

Typer af insulininjektioner

Alle typer insulin giver den samme effekt, nemlig at efterligne stigningen og faldet i insulinniveauet i kroppen i løbet af dagen. Imidlertid har hver type insulin en forskellig hastighed og udholdenhed i sin ydeevne. Følgende typer insulininjektioner:

  • Hurtigtvirkende insulin: Denne type insulin begynder at virke cirka 15 minutter efter injektion. Effekten kan vare mellem 3-4 timer. Denne type insulin bruges ofte før måltider.
  • Korttidsvirkende insulin: denne type insulin injiceres før måltider. Denne insulininjektion begynder at virke 30-60 minutter efter du har indsprøjtet den og kan vare 5-8 timer.
  • Mellemvirkende insulin: Denne type insulin begynder at virke inden for 1-2 timer efter injektion, og dens virkning kan vare 14-16 timer.
  • Langtidsvirkende insulin: Denne insulin virker ikke før omkring 2 timer efter du har injiceret den, men dens virkning kan vare op til 24 timer eller mere.

Hvordan man bruger og dosering af insulininjektioner

Insulin kan ikke fås gennem munden, men skal injiceres med en sprøjte, insulinpen eller insulinpumpe.

Lægen vil vise dig, hvordan du bruger insulininjektioner, og du kan injicere det under huden hvor som helst på kroppen, såsom lår, balder, overarme og mave. Du rådes til at variere injektionsstedet for at forhindre fortykkelse af huden på grund af konstant insulineksponering.

Brugen af ​​insulin er forskellig for hver patient afhængigt af deres blodsukkerniveauer og deres mål for diabetesbehandling. Din læge kan instruere dig i at tage en insulininjektion 60 minutter før du spiser.

Den dosis insulin, du har brug for hver dag, afhænger også af faktorer som din kost, niveau af fysisk aktivitet og sværhedsgraden af ​​din diabetes. Nogle mennesker har kun brug for én insulinindsprøjtning om dagen. Andre har brug for tre eller fire. Din læge kan også bede dig om at bruge hurtigtvirkende insulin og langtidsvirkende insulin.

Læs også: Lad være med bare at stikke, vær opmærksom på dette før insulininjektioner

Det er en forklaring på funktionen af ​​insulininjektioner til personer med diabetes. Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan du bruger insulininjektioner, så prøv at spørge din læge gennem applikationen . igennem Video/taleopkald og Snak , kan du spørge hvad som helst om sundhed til lægen når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om insulin.
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået i 2021. Hvad er diabetes?
National Institute of Diabetes og Fordøjelses- og nyresygdomme. Tilgået i 2021. Insulin, medicin og andre diabetesbehandlinger