6 typer af tandinfektioner og deres konsekvenser, du skal kende

Jakarta – Hvis den ikke behandles, kan tandinfektioner sprede sig, forårsage ubehag og forstyrre daglige aktiviteter. Derfor skal du bevare sunde tænder og mund for at undgå tandinfektioner.

(Læs også: Årsager til dårlig ånde, som du skal vide, og hvordan du håndterer det )

Typer af tandinfektioner

Der er mange typer af tandinfektioner, der kan forekomme. Her er nogle typer af tandinfektioner og deres konsekvenser, som du skal vide om:

1. Tandpine

Tandpine opstår, når tandhulen (pulpa) bliver betændt. Denne infektion er generelt karakteriseret ved smerter i løbet af dagen eller smerter, der vises og forsvinder gentagne gange. Årsagerne kan variere, lige fra henfald og krympning af tandkødet, revnede tænder og opbygning af pus i bunden af ​​tænderne på grund af bakteriel infektion. Symptomerne omfatter svimmelhed, feber, hævelse omkring den inficerede tand og udseendet af en dårlig lugt fra den inficerede tand.

2. Caries

Caries er en af ​​de mest almindelige tandsygdomme. Dette sker på grund af opbygningen af ​​plak, som er bakterier eller snavs, der klæber og lever i mundhulen på grund af madrester på tænderne. I denne infektion er de bakterier, der spiller en rolle: Streptococcus mutans og Lactobacillus. Typiske symptomer på tandkaries er følsomme tænder, tandpine, forekomsten af ​​huller i tænderne, smerter ved spisning og forekomsten af ​​hvide, brune eller sorte pletter på tænderne. Hvis den ikke behandles, kan denne infektion forårsage smerte, huller i huller og endda tab af tænder.

3. Betændelse i tandkødet (Gingivitis)

Gingivitis er betændelse (betændelse), der opstår i tandkødet. Ligesom tandkaries er tandkødsbetændelse også forårsaget af opbygning af plak på tænderne. Denne infektion får tandkødet til at blive betændt (rødt og hævet) og gør dem tilbøjelige til at bløde, når du børster tænder. Selvom de let irriteres, i denne infektion, er tænderne stadig fast indlejret, og der er ingen knogle- eller vævsskader. Men hvis den ikke kontrolleres, kan denne infektion spredes og påvirke væv, tænder og knogler, hvilket fører til tandkødssygdomme (parodontitis).

4. Tandkødsinfektion (parodontitis)

Paradentose er et fremskredent stadium af tandkødssygdomme. Dette er en alvorlig tandkødsinfektion, der kan beskadige det bløde væv og knogler, der understøtter tænderne. Symptomerne omfatter dårlig ånde, ændringer i tandkødets farve (tandkødet bliver lyserødt eller lilla), hævelse og blødning af tandkødet. Hvis den ikke behandles, kan denne infektion beskadige væv og knogler i tandkødet, øge risikoen for huller i tænderne, forårsage tandtab og komme ind i blodbanen og angribe andre organer såsom lunger og hjerte.

Tandinfektionsbehandling

Behandling for tandinfektioner vil blive skræddersyet til den underliggende årsag og tandsundhedstilstande. For at identificere årsagen vil lægen generelt vurdere tændernes tilstand og bestemme den passende behandling. Din læge kan ordinere antibiotika til behandling af infektion, analgetika til at lindre smerter eller anbefale visse procedurer såsom fyldninger, rodbehandling eller tandudtrækning, hvis det er nødvendigt.

Tandinfektioner bør behandles grundigt for ikke at forårsage yderligere komplikationer. Fordi, hvis den ikke behandles med det samme, kan tandinfektioner spredes til andet væv, såsom tandkød, tænder og andet støttevæv. Så hvis du har klager over dine tænder og mund, bør du straks tale med din læge.

Den gode nyhed er, at nu kan du tale med lægen uden besværet med at forlade huset. Du behøver bare Hent Ansøgning i App Store eller Google Play. Så kan du drage fordel af funktionerne Kontakt læge i app at tale med lægen når som helst og hvor som helst igennem snak, og Stemme/videoopkald. Så lad os bruge appen nu også for at få råd fra en betroet læge.