Er livmoderfibromer en farlig tilstand?

Jakarta - Der er forskellige helbredsproblemer hos kvinder, hvoraf den ene er livmodermyom, som også er kendt som livmoderfibromer. Enkelt sagt, uterine fibromer er tilstande, når fibromer vises på livmoderen. Nej, det er egentlig ikke en sygdom, der har noget med livmoderkræft at gøre. Du skal dog også vide, at disse livmoderfibromer har forskellige størrelser, lige fra så små som et frø og uopdagelige af øjet til store, der kan beskadige og forstørre livmoderen.

Der er fire typer livmoderfibromer, nemlig:

  • intramuralt er den mest almindelige type. Det er indlejret i livmoderens muskelvæg.

  • Subserosal som strækker sig ud over livmodervæggen og vokser omkring det ydre livmodervævslag. Denne type kan udvikle sig til pedunculated fibromer, når fibromer har stilke og kan forstørre.

  • submucosa, Denne type kan skubbe ind i livmoderhulen og findes normalt i musklen under livmodervæggens inderside.

  • livmoderhalsen, forankret i livmoderhalsen.

Læs også: Myom og tumor, hvad er mere farligt?

Hvad forårsager uterine myomer?

Desværre kendes den nøjagtige årsag til uterusfibromer ikke med sikkerhed. Imidlertid bidrager følgende faktorer til forekomsten af livmoderfibromer , det er:

  • Genetiske ændringer.

  • Hormoner, især østrogen og progesteron, der udløser dannelsen af ​​fibromer.

  • Andre vækstfaktorer, såsom insulin, kan påvirke væksten af ​​fibromer i livmoderen.

Væksten af ​​livmoderfibromer varierer, de kan vokse hurtigt eller langsomt, eller de kan forblive i samme størrelse eller ikke vokse. Faktisk kan fibromer i nogle tilfælde krympe af sig selv. I tilfælde af graviditet forsvinder eller skrumper myomer, der opstår, når livmoderen vender tilbage til sin normale størrelse. Gravide, som ønsker at spørge dybere om uterusfibromer, kan kontakte en sagkyndig læge via applikationen Spørg en læge funktion.

Så, faren for livmoderfibromer?

Du bør vide, at fibromer er sammensat af muskelvæv svarende til livmodermuskler. Forskellen er, at fibromer vokser unormalt og har en tættere tekstur sammenlignet med normale livmodermuskler. Derfor er livmoderfibromer ikke kræftfremkaldende. Du skal dog være opmærksom på størrelsen.

Læs også: Lær Mioma i livmoderen og dens farer at kende

Mioma med en relativt lille størrelse kræver normalt ikke særlig håndtering, fordi det ikke er farligt. Små fibromer i livmoderen kan være til stede uden symptomer. Men hvis størrelsen af ​​dette fibroid bliver større, opstår der nye symptomer, og det betyder, at du har brug for yderligere undersøgelse for at få den bedste behandling. Komplikationer på grund af uterusfibromer er sjældne, men meget alvorlige.

Uterine fibromer kræver behandling, når disse problemer resulterer i:

  • Anæmi på grund af kraftig blødning.

  • Smerter i lænden eller en følelse af tryk i den nederste del af maven.

  • Det er svært at få børn.

  • Abort eller for tidlig fødsel forekommer.

  • Problemer med tarmene eller urinvejene.

  • Infektion når det store myomvæv dør.

Læs også: Dette er forskellen mellem tumorer, cyster og myomer

Forebyg uterusfibromer på denne måde

Selvom det ikke er farligt, bør livmoderfibromer ikke tages let på. Selvfølgelig kan tilstedeværelsen af ​​fibromer i livmoderen gøre dig utilpas, og endda udløse anæmi på grund af kraftig blødning. Livmoderfibromer har normalt ikke en alvorlig indvirkning på graviditeten. Der er dog en mulighed for, at denne type submucosal fibroid kan forårsage infertilitet, hvilket gør det svært for dig at blive gravid. Andre komplikationer relateret til graviditet er for tidlig fødsel, placentaabruption og fostervækstbegrænsning.

Så hvordan forhindrer man det? Som det viste sig, var dette ikke muligt. Der er dog ting, der i det mindste kan reducere eller minimere risikoen. En af dem er ved at vænne sig til at leve et sundt liv, opretholde en normal vægt og vedligeholde det daglige ernæringsindtag ved at indtage sund mad.