Dialyseprocedure, hvis du oplever nyresvigt

, Jakarta - Dialyseprocessen får faktisk ikke en person, der gør det, til at føle smerte eller ubehag. Nogle af dem kan dog opleve hovedpine, kvalme, opkastning, kramper, lavt blodtryk, træthed og tør eller kløende hud.

Læs også: Dialyse kan virkelig forårsage knogleskader?

Selvom ovenstående kan ske, vil dialyse ikke forstyrre den syges aktivitet. Mange syge, der laver dialyse, men stadig har en god livskvalitet. De kan stadig arbejde eller fortsætte deres uddannelse. Med andre ord er dialyse ikke en hindring for at lave forskellige aktiviteter såsom svømning, motion, bilkørsel eller endda at tage på ferie, hvis der ikke er nogen klager efter at have gennemgået dialyse.

Dialyse er en handling, der skal hjælpe mod nyreskader. Hos mennesker med nyresvigt kan dialyse også hjælpe med at kontrollere blodtrykket og regulere mineral- og elektrolytniveauer i kroppen.

Dialyseprocedure

Den første fase, som lægen vil gøre for at starte dialyseproceduren, er at kontrollere sundhedstilstanden for den syges krop. Fysiske undersøgelser såsom blodtryk, kropstemperatur og vægt vil blive udført. Derefter renses den dialyseadgang, der er foretaget tidligere, til kanyleindsættelse.

To nåle forbundet til et dialyserør fastgøres derefter til adgangspunktet, der tidligere blev lavet i det forberedende stadium. Den ene nål vil dræne blodet ind i dialysemaskinen, mens den anden nål dræner blodet fra dialysemaskinen ud i kroppen.

Læs også: Mennesker med kronisk nyresvigt kan også overleve længere

Blodet vil strømme gennem det sterile rør til dialyseapparatet. Overskydende væske i kroppen samt metaboliske affaldsstoffer vil blive fjernet efter passage gennem en speciel membran. Blod, der har gennemgået en dialyseproces, returneres derefter til kroppen ved hjælp af en speciel pumpe.

Under proceduren får patienten lov til at udføre afslappende aktiviteter såsom at se fjernsyn, læse eller sove. Alligevel skal den syge forblive i sengen. Patienten kan også underrette lægen eller sygeplejersken, hvis der er ting, der er ubehagelige at mærke under dialyseproceduren.

Varigheden af ​​dialysen varer normalt omkring 2,5 til 4,5 timer og udføres 2-3 gange om ugen. Når dialysen er afsluttet, fjernes nålen fra adgangsstedet til dialyse, og nålestikmærkerne lukkes tæt og bindes stramt, så patienten ikke bløder. For at bestemme, hvor meget væske der fjernes, vil læger og sygeplejersker genveje patientens vægt.

Læs også: Kronisk nyresvigt kræver dialyse

Dialyse er en af ​​de 3 nyreerstatningsterapier, udover kontinuerlig ambulatorisk peritonealdialyse (CAPD) eller dialyse gennem maven og nyretransplantationer. Hos mennesker, der har irreversibel nyreskade (kronisk nyresvigt), gives disse 3 nyreerstatningsterapier.

Nogle mennesker, der stadig er berettiget til en nyretransplantation, kan gennemgå dialyse som en midlertidig behandling, indtil de får en nyredonor. Efter at have fået en nyredonor vil patienten gennemgå en nyretransplantation eller -transplantation, så han ikke behøver at gennemgå endnu en dialyseprocedure.

Nå, det er dialyseproceduren for mennesker med nyresvigt. Du kan diskutere med lægen gennem ansøgningen om det nyresvigt, du oplever for at få den rette behandling. Samtale med lægen kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Lægens råd kan i praksis accepteres af Hent Ansøgning på Google.