Genkend den slags enzymer i maven

, Jakarta - Ved du allerede, hvor vigtig mavens funktion i kroppen? Mavesækkens funktion er meget vigtig, fordi dette organ er ansvarlig for at opbevare mad og nedbryde, forarbejde og forarbejde fødevarer.

Ikke kun, at mavens funktion i kroppen. Maven er også ansvarlig for at skubbe og sende mad ind i tarmene. Nå, for at udføre sine opgaver i fordøjelsesprocessen, vil maven producere forskellige enzymer. Vil du vide, hvilke typer og funktioner enzymer har i maven? Her er den fulde anmeldelse.

Læs også: Genkend mavens 4 funktioner for den menneskelige krop

Typer og funktioner af enzymer i maven

Enzymers funktion i maven er grundlæggende at nedbryde stoffer i maden. Målet er, at maden er let fordøjelig og optages godt af tarmene i fordøjelsessystemet.

Nå, her er nogle typer og funktioner af enzymer produceret af maven.

1. Gastrin

Gastrin er et vigtigt hormon, der produceres af G-celler i maven. Funktionen af ​​dette enzym er at stimulere produktionen af ​​mavesyre, og at hjælpe bevægelsen af ​​maven, når du fordøjer mad.

2. Pepsin

Pepsin udskilles af maven for at nedbryde proteiner til peptider eller mindre grupper af aminosyrer, som optages eller nedbrydes yderligere i tyndtarmen. Pepsinenzymets funktion er med andre ord at nedbryde proteiner i maden til mindre partikler.

3. Mucin

Udover de to ovenstående ting er der andre enzymer, der produceres af maven, nemlig mucinenzymer. Mucinenzymets funktion er at beskytte mavevæggen mod udsættelse for mavesyre. Dette enzym produceres fra slimcellerne på den indre overflade af maven.

4. Saltsyre (HCl)

Funktionen af ​​chloridenzymet i maven er ret forskelligartet. For det første fungerer dette enzym til at nedbryde protein i mad. Derudover tjener kaloriesyre også til at bekæmpe virale eller bakterielle angreb, der kommer ind sammen med mad. Endelig er dette enzyms funktion at omdanne pepsinogen til pepsin.

Nå, det er nogle af typerne og funktionerne af enzymer i maven. For dig, der vil vide mere om ovenstående, eller har maveproblemer, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Læs også: Unikke fakta om det menneskelige fordøjelsessystem

Ikke kun i maven

Det der skal understreges, dette fordøjelsesenzym findes ikke kun i maven. For der er også andre organer, der kan producere fordøjelsesenzymer.

For eksempel tyndtarmens mund eller bugspytkirtlen. Hvert af disse organer vil producere forskellige enzymer for at lette processen med fordøjelse af mad.

Nå, her er nogle andre fordøjelsesenzymer:

1. Amylase

Amylase er vigtig for fordøjelsen af ​​kulhydrater. Dette enzyms funktion er at nedbryde stivelse til sukker. Amylase udskilles af spytkirtlerne og bugspytkirtlen. Måling af blodamylaseniveauer bruges nogle gange som en hjælp til diagnosticering af forskellige pancreas- eller andre mave-tarm-sygdomme.

2. Maltase

Maltase udskilles af tyndtarmen og er ansvarlig for at nedbryde maltose (maltsukker) til glukose (simpelt sukker), som kroppen bruger til energi.

Under fordøjelsen omdannes stivelse delvist til maltose af amylase. Maltase omdanner derefter maltose til glukose, som straks bruges af kroppen eller opbevares i leveren som glykogen til fremtidig brug.

3. Laktase

Lactase (også kaldet lactase-phlorizin hydrolase) er en type enzym, der nedbryder laktose, et sukker, der findes i mejeriprodukter, til de simple sukkerarter, glucose og galactose.

Lactase produceres af celler kendt som enterocytter, der beklæder tarmkanalen. Uabsorberet laktose gæres af bakterier og kan forårsage gas- og tarmforstyrrelser. 3

Læs også : Mavesyre kommer igen under faste, overvind med disse 4 måder

4. Lipase

Lipasenzymets funktion er at nedbryde fedt til fedtsyrer og glycerol (simpel sukkeralkohol). Dette enzym produceres i små mængder af munden og maven, og i større mængder af bugspytkirtlen.

Nå, det er nogle enzymer i maven og fordøjelsessystemet, der spiller en vigtig rolle i kroppen.



Reference:
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. Fordelene ved fordøjelsesenzymer: Hype eller hjælp?
Meget godt helbred. Adgang i 2021. Typer og funktioner af fordøjelsesenzymer
Rigtig god pasform. Tilgået 2021. Hvordan fordøjelsesenzymer virker på mad