Dette er, hvad der sker, når din krop besvimer

, Jakarta - Besvimede eller det kan kaldes sort ud er en tilstand af pludseligt bevidsthedstab, og normalt vil personer, der oplever dette, falde. Det sker på grund af den lave tilførsel af blod og ilt, der kommer ind i hjernen, så hjernefunktionen bliver hæmmet. Denne tilstand vil også påvirke andre organer.

For at kroppen kan forblive ved bevidsthed, skal et område kendt som det retikulære aktiverende system, placeret i hjernestammen, forblive i live, og mindst én hjernehalvdel skal forblive funktionsdygtig. Besvimelse opstår, fordi det retikulære aktiverende system eller begge hjernehalvdele mangler blod, glukose eller ilt.

Besvimede el sort ud har et medicinsk udtryk kaldet synkope. Dette er en almindelig hændelse og har tendens til at blive oplevet af personer under 40 år. Så hvad sker der i kroppen, når du besvimer?

  1. Forekomsten af ​​besvimelse begynder med ophobning af blod i de nedre vener på grund af jordens tyngdekraft. Dette gør, at mængden af ​​blod, der går til hjertet, falder, så blodtrykket falder.
  2. Så vil blodgennemstrømningen i hjernen også blive nedsat, fordi hjertet ikke formår at pumpe blod. Desuden kan blodkarrene ikke fungere i et stykke tid.
  3. Dette kan blive værre, når hjernen mangler sukker eller glukose, så kroppen vil føle sig svag og svag.
  4. Besvimelse kan også opstå som følge af en persons psykologiske tilstand, der ikke er kontrolleret på grund af svækkelsen af ​​hjernens nerver, der fungerer til at kontrollere følelser.

Besvimede el sort ud har mange årsager, herunder:

  1. Ændringer i blodtryk. Nogle gange reagerer hjertet og blodkarrene ikke hurtigt nok, når kroppen har brug for ilt. Dette er almindeligt hos ældre og mennesker med visse sundhedsmæssige forhold, såsom diabetes. Besvimelse kan opstå, hvis du står for længe eller arbejder hårdere, end din krop kan klare.
  2. Dehydrering. Mangel på væske i kroppen kan også forårsage besvimelse. Dehydrering kan være forårsaget af feber, opkastning, diarré, forbrændinger, ikke at drikke nok eller svede for meget. Diabetes kan også forårsage dehydrering ved at tisse for ofte.
  3. Anæmi. Anæmi eller et lavt antal røde blodlegemer kan forårsage besvimelse, fordi der ikke er nok røde blodlegemer til at levere ilt til hjernen. Anæmi kan være forårsaget af manglende jernindtag, blødning eller andre sygdomme.
  4. Chok. Denne tilstand er karakteriseret ved lavt blodtryk, hvilket fører til bevidsthedstab. Chok er en farlig nødsituation og kommer normalt ikke kun fra blødning, men også fra allergi eller en alvorlig infektion. Mennesker med denne tilstand ser normalt forvirrede ud, før de mister bevidstheden.
  5. vagus nervereaktion. Besvimelse udløses for det meste af vagusnerven, som forbinder fordøjelsessystemet til hjernen og spiller en rolle i at styre blodgennemstrømningen til hjernen og tarmene. Overstimulering af vagusnerven sænker hjertefrekvensen og sænker blodtrykket, hvorved blodtilførslen til hjernen nedsættes.

Inden du besvimer, vil du normalt føle dig svimmel, svimmel, kvalme, rummet føles som spinning og koldsved. Mennesker, der besvimer, kan opleve sløret syn eller støjende hørelse.

Hvis du føler, at du vil besvime, så prøv at ligge ned. Du kan også prøve at sidde på hug og placere dit hoved mellem dine knæ. Dette kan hjælpe med at cirkulere blod til hjernen. Men hvis du altid har lyst til at besvime, og dette sker ofte, er det bedre, at du straks drøfter det med din læge. Fordi dette kan være et tegn på en farlig sygdom.

I Du kan chatte direkte med sagkyndige læger via Snak eller Stemme/videoopkald. Derudover kan du også købe medicin og få den leveret hjem til dig inden for en time. Kom nu, Hent Appen kommer snart til App Store og Google Play!

Læs også:

  • Ingen morgenmad, kan et barn besvime under ceremonien?
  • Årsager til at falde i badeværelset kan være fatalt
  • Dette er grunden til, at folk kan besvime på grund af en nedsat puls