Hvordan man behandler vitiligo hos babyer

, Jakarta – Vitiligo er en sygdom, der angriber huden, hvor syge oplever tab af farve i visse dele af huden. Patienter med vitiligo kan opleve forskellige størrelser og placeringer. Vitiligo påvirker enhver del af kroppen, herunder hår, mund og øjne.

Derudover påvirker vitiligo alle, inklusive babyer. Hvis dit barn har vitiligo, bør du ikke gå i panik, fordi vitiligo ikke er en farlig sygdom. Ændringer i hudfarve hos mennesker med vitiligo er normalt forårsaget af vedvarende soleksponering. Hos børn findes vitiligo normalt på dele som ansigt, hals og hænder. Normalt opstår vitiligo hos børn ofte, når barnet er 4-5 år.

Typer af vitiligo

Der er 2 typer vitiligo, der kan være et hudproblem, nemlig som følger:

1. Segmentel vitiligo

Hvide pletter på huden forekommer kun på den ene del af kroppen og spredes ikke. Normalt er denne type vitiligo sjælden.

2. Ikke-segmental vitiligo

Denne type vitiligo optræder i en del af kroppen og kan derefter spredes til andre dele af kroppen.

Der er flere forskelle i vitiligo hos spædbørn og voksne. Vitiligo, der opstår fra spædbarn eller barndom, påvirker normalt børn eller spædbørn, der er kvinder. I mellemtiden, hvis en person har vitiligo som voksen, påvirker køn ikke. Ligeledes er den type vitiligo, der angriber, normalt vitiligo, der angriber børn eller spædbørn, segmental vitiligo.

Symptomer på vitiligo

Der er nogle almindelige symptomer forårsaget af vitiligo hudproblemer, som forældre skal være opmærksomme på:

  1. Normalt forekommer hvide pletter på visse kropsdele.

  2. Der er en ændring i hudfarve hos børn i visse dele af kroppen.

  3. Ændringer i farve omkring barnets øjne og mund.

  4. Misfarvning af hår, øjenbryn og øjenvipper.

Behandling af vitiligo hos babyer

Vitiligo kan ikke fjernes fra patientens krop, men med korrekt håndtering kan det undgå risikoen for spredning af vitiligo og mindske skaderne. Hvis vitiligo lider af et barn, der stadig er i spædbørn, kan det at give D-vitamin og medicin være en behandling for vitiligo hos spædbørn.

Det har til formål at hjælpe med at helbrede beskadigede hudceller. Hvis barnet er gået ind i MPASI-perioden i en alder af 6 måneder, kan forældre give supplerende fødevarer, der indeholder D-vitamin og andre næringsstoffer, der er gode for babys hudsundhed. Derudover skal du ikke glemme at pleje din babys hud for at holde den fugtig og sund.

Derudover er der også flere medicinske procedurer, der kan springes over for at reducere symptomerne på vitiligo hos babyer, som er som følger:

1. Fototerapi

Dette trin tages, hvis vitiligoen har spredt sig meget på barnets hud. Denne terapi bruger ultraviolet A og ultraviolet B lys til at genoprette farven på huden, der er ramt af vitiligo.

2. Laserterapi

Hvis vitiligoen ikke spredes til barnets krop, kan laserterapi være med til at mindske symptomerne på vitiligo hos barnet.

At bevare barnets sundhed er en prioritet for forældre. Spørg i stedet lægen direkte om barnets helbred. Brug appen at få information om vitiligo hos spædbørn og Hent Ansøgning lige nu via App Store eller Google Play!

Læs også:

  • Ikke Panu, her er 5 årsager til hvide pletter på huden
  • Pigmentering påvirker kvinders hudfarve
  • Ikke en drøm, ved hvordan man gør huden sundere