Hvordan man behandler en hund med orme

, Jakarta – Det giver ikke kun et behageligt og sikkert sted at leve for hunde. Opmærksomhed på hundes sundhed skal også gøres, så hunde undgår forskellige sundhedsproblemer. En af de sygdomme, som hunde ofte oplever, er indvoldsorm.

Læs også: Den rigtige måde at tage sig af en seniorhund

Bør ikke undervurdere tilstanden af ​​orme, som hunde oplever. Denne tilstand kan øge risikoen for værre helbredsproblemer. Derudover kan indvoldsorm i ekstreme tilfælde eller efterfulgt af andre sygdomme forårsage død hos hunde. For at gøre det straks den rigtige behandling, så indvoldsorm hos hunde kan håndteres ordentligt.

Genkend flere orme hos hunde

Alle hundeejere ønsker naturligvis ikke, at deres hunde skal have helbredsproblemer, herunder indvoldsorm. Generelt er der flere typer orme, der kan påvirke en hunds helbred. Startende fra Rundorm, bændelorm, hageorm, hjerteorm , og også Piskeorm .

Orme, som hunde oplever, kan forårsage flere symptomer, som man skal være opmærksom på, såsom:

  1. Hunde med diarré.
  2. Afføring blandet med blod.
  3. Vægttab.
  4. Kaste op.
  5. Sundhedsproblemer i hundehår.
  6. En svulmende mave.
  7. Ændringer i adfærd for at være sløv og mere tavs.

Det er nogle af symptomerne relateret til indvoldsorm hos hunde. Hjerteorm blive en type orm, der er ret farlig hos hunde. Ud over ovenstående symptomer kan andre typer af Hjerteorm kan få hunde til at hoste op til luftvejsproblemer. Det skyldes, at ormelarverne kan vandre til lungerne og blive voksne i hundens hjerte.

Læs også : Vær opmærksom, det er 6 sygdomme, der kan angribe hunde

Så hvad får hunde til at få orme? Orme, der kommer ind i en hunds krop, kan leve i flere organer, såsom tarme, hjerte, lever, lunger, muskler og nyrer. Som regel, Hageorm, Piskeorm , og rundorm vil lægge æg i tarmene og æggene kan findes i hundeafføring. Ormeæg kan også leve i fugtig jord. Dette medfører, at hunde, der ofte laver udendørsaktiviteter, risikerer at blive udsat for orme.

Ikke nok med det, ormeæg eller orme blandet med afføring kan være en af ​​spredningerne, når hundeejeren ikke renser buret ordentligt. Ejeren skal også rense den pels, der er udsat for afføring, så hunden ikke slikker den snavsede pels som en selvpleje . Denne tilstand kan overføres gennem moderhunden, mens den er i livmoderen eller under ammeprocessen.

Hvordan man behandler orme hos hunde

Brug med det samme og spørg dyrlægen direkte, når du opdager, at din hund oplever nogle symptomer relateret til indvoldsorm. At give ormemedicin er den rigtige behandling til at overvinde dette problem. Det skal dog bemærkes, at dosis af lægemidlet skal være i overensstemmelse med lægens råd.

Udfør regelmæssig ormekur. Sørg for, at ejeren giver ormekur i henhold til den tid, lægen anbefaler. Dette har til formål at stoppe avlen og fjerne ormene fra hundens krop.

Ormekur vil være mere effektiv, når du gør den rigtige forebyggelse og behandling for hunde. Sørg for at rengøre buret regelmæssigt for snavs og hundehår, der klæber. Du kan også bade regelmæssigt eller pleje hunde, så pelsens renlighed og sundhed bevares.

Læs også: Kan kæledyr øge ormeinfektioner hos børn?

Sørg desuden for, at hunden er beskyttet mod udsættelse for lopper. Nogle typer orme kan inficere hunde gennem lopper, der bærer ormeæg.

Tilstanden af ​​orme, der ikke behandles med det samme, kan faktisk udløse sundhedsproblemer hos hunde. Startende fra vækstforstyrrelser, anæmi til døden. For det bør du ikke undervurdere problemet med orme hos hunde. Lav regelmæssige kontroller, så din hund er i optimal helbredstilstand. På den måde kan hunde få en bedre livskvalitet.

Reference:
Blå Kors for kæledyr. Hentet 2020. Indvoldsorm hos hunde.
American Kennel Club. Tilgået 2020. Worms in Dogs: Diagnosis, Prevention, and Treatment.
Purin. Hentet 2020. Worms in Dog.