5 drikkevarer til at reducere mavesyresymptomer

, Jakarta - Mavesyresygdom opstår normalt, når nogen faster. Men dem, der ikke opretholder korrekt fødeindtag, har også potentialet til at opleve denne fordøjelsessygdom. Måden at reducere mavesyre på er faktisk ikke svær, nemlig ved at holde mad- og drikkeindtaget fri for dette problem. Heldigvis findes der flere typer sunde drikke, som kan være med til at reducere mavesyren, så de egner sig til indtagelse hver dag. Her er nogle sunde drikkevarer, der hjælper med at reducere mavesyreproduktionen:

  • Fedtfattig mælk eller skummetmælk

Normalt anbefales personer med mavesyre ikke at drikke komælk, fordi komælk indeholder højt fedtindhold, så det er svært at fordøje. Derudover kan fedtindholdet i komælk også blødgøre ventilen eller lukkemusklen i spiserøret og åbne vejen for, at mavesyre kan stige op i spiserøret. Hvis du stadig ønsker at drikke mælk som et sundt dagligt indtag, så vælg letmælk eller skummetmælk for at gøre det lettere at fordøje. På den måde vil spiserørsventilen forblive sikker, mens mavesyren holdes oppe igen.

Læs også: Mavesyre stiger under faste? Sådan forhindrer du det

  • Urtete

Sunde drikke er også velegnede til at reducere mavesyren er urtete. Denne sunde drik hjælper med at lette fordøjelsessystemet og lindrer kvalme. Men desværre kan ikke alle typer urtete indtages. Du bør undgå urtete, der indeholder koffein, fordi koffein er årsagen til sure opstød. Vælg koffeinfri urtete, såsom kamille- og lakridsteer.

Begge typer te øger slimlaget i spiserøret, så du bliver beskyttet mod irritation på grund af mavesyre. I mellemtiden er den type urtete, der skal undgås, pebermyntete, fordi pebermynte udløser mavesyrerefluks hos nogle mennesker, hvis fordøjelsessystem har tendens til at være følsomt. Indtag denne sunde drik mindst to gange om dagen, mens du ledsager din fritid.

  • Frugtjuice

Frugter med en syrlig smag som appelsiner, ananas eller æbler er frugttyper, der ikke anbefales til personer med mavesyre. Frugten kan øge mavesyren. Frugtjuice, som du kan indtage, er rødbeder, vandmelon, bananer og pærer. Derudover kan du lave frugtjuice med grøntsager som gulerødder, spinat, agurk eller aloe vera.

Læs også: Hvad er bedre at spise frugt direkte eller juice?

  • Varm ingefær

Ingefær har en gastrobeskyttende effekt, der hæmmer syre og undertrykker bakterien Helicobacter pylori. Derudover stimulerer ingefær også produktionen af ​​spyt og renser syren i spiserøret. Fenolindholdet i ingefær fungerer som en antioxidant og antiinflammatorisk, som hjælper med at reducere og neutralisere mavesyreniveauet. Måden at lave denne sunde drik på, kan du blande revet ingefær i varmt vand og tilføje honning. Hvis du regelmæssigt indtager varm ingefær, vil du ikke mærke den kvalme, der er forårsaget af mavesyre.

  • Kokosmælk

Den næste måde at reducere mavesyre på er at drikke frisk kokosvand. Udover at være kendt som en naturlig isotop, er kokosnøddevand effektivt til at overvinde ubehaget forårsaget af stigende mavesyreniveauer. Kokosvand indeholder kalium, som er nyttigt til at gøre syreniveauet i kroppen basisk, så det kan neutralisere overskydende mavesyre. Indtagelse af et glas kokosvand uden sukker efter at have spist kan hjælpe dig med at undgå mavesyresygdomme under aktiviteter.

Læs også: Disse er 6 bivirkninger af kokosvand til sundhed

Hvis du oplever symptomer på sure opstød, taler du med din læge igennem . Derudover kan du også få flere sundhedsråd med applikationen . Du kan drage fordel af Spørg en læge-funktionen via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent appen kommer snart på Google Play eller App Store!