Disse er de næringsstoffer og fordele, der er indeholdt i rejer

, Jakarta – Rejer er en af ​​de mest populære typer fisk og skaldyr. Forarbejdet på enhver måde, såsom stegt, dampet, bagt eller lavet salat , rejer er stadig lækre at spise. Selv rejer bruges også ofte som ekstra ingredienser i andre fødevarer, såsom kiks, bakwan og rejepasta. Nå, for dem af jer, der kan lide at spise rejer, ved du allerede, at disse er næringsstofferne og fordelene bag rejer.

Selvom de er små i størrelse, viser det sig, at de næringsstoffer, der er indeholdt i rejer, er ret mange, lige fra protein, calcium, jod til omega-3 fedtsyrer. Sammenlignet med andre fisk og skaldyr er kviksølvindholdet i rejer også relativt lavt, så det er sikkert at spise. Nå, næringsindholdet i rejer sammen med dets sundhedsmæssige fordele:

1. Protein til dannelse af kropsceller

Proteinindholdet i rejer er lavt fedtindhold. I 3 ounces rejer eller omkring 15-16 store rejer, indeholder 101 kalorier, 19 gram protein, men kun 1,4 gram totalt fedt. Protein i rejer er nyttigt til at danne kropsceller. Derudover er proteinindtaget også nødvendigt for at opbygge og reparere kropsvæv, samt producere enzymer, hormoner og andre kemikalier i kroppen. Fordi kroppen ikke har en forsyning af protein, skal du hver dag få dækket dit proteinbehov gennem mad.

Hver persons proteinbehov er forskelligt afhængigt af køn og alder. Teenagedrenge og aktive voksne mænd har for eksempel brug for omkring 200 gram protein om dagen, som kan dækkes i tre måltider. Mens unge kvinder, aktive voksne kvinder og de fleste mænd generelt har brug for 170 gram protein om dagen, som kan dækkes i to måltider. Børn, de fleste voksne kvinder og ældre behøver kun 140 gram protein om dagen, som kan deles i to portioner.

Læs også: Dette er mængden af ​​protein, der er nødvendig for en diæt

2. Jod for at hjælpe hormonproduktionen

Jod er et af de næringsstoffer, som kroppen har brug for, men det kan kun fås ved fødeindtagelse. Jod spiller en vigtig rolle i at understøtte skjoldbruskkirtlens ydeevne i at producere hormoner. Uden tilstrækkeligt jodindtag er du i risiko for struma, infertilitet, autoimmune sygdomme og visse former for kræft. Udover salt er rejer også et madvalg, som du kan indtage for at få jodindtag.

3. Calcium til tand- og knoglesundhed

Rejer indeholder også calcium, som er godt for sunde tænder og knogler. Men ikke nok med det, calcium har også mange andre fordele, såsom at påvirke muskelpræstationer, hormoner, nervefunktion og blodkoagulationsevne. Nogle undersøgelser viser endda, at calcium kan hjælpe med at sænke forhøjet blodtryk, lindre præmenstruelt syndrom og er godt for vægttab.

Personer på 9 år og derover har brug for omkring 1000-1300 milligram calciumindtag om dagen, mens piger i alderen 9-18 år kun har brug for omkring 814 milligram per dag. Læs også: Knoglesundhed kan opretholdes med dette vitamin

4.Omega-3 fedtsyrer til hjertesundhed

Som med fisk er rejer også en skaldyr, der er rig på omega-3 fedtsyrer, som er godt for hjertesundheden. Disse næringsstoffer kan reducere risikoen for hjertesygdomme ved at kontrollere triglyceridniveauer. Derudover er fedtsyrer også nyttige til at forebygge gigt, depression, Alzheimers, astma og gode for gravide.

Nå, ved at spise rejer kan du få en række af ovenstående næringsstoffer, som er gode for din krops sundhed. Men husk, undgå at spise rejer i overskud, ja, for kolesterolindholdet i rejer er højt. Hvis du vil vide mere om ernæringen af ​​en bestemt fødevare, skal du bare spørge din læge gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.