De risici, der opstår ved hyppige næseblod

, Jakarta – Enkelt sagt er en næseblod tabet af blod fra det væv, der beklæder indersiden af ​​næsen. Næseblod eller hvad der er medicinsk kendt som epistaxis er en ret almindelig tilstand, og omkring 60 procent af mennesker har oplevet denne tilstand mindst én gang i deres liv.

Selvom det kan være alarmerende at se blod komme ud af næsen, er de fleste næseblod ikke alvorlige og kan behandles derhjemme. Men hvis denne tilstand opstår ret ofte, skal du se en læge. Hyppige næseblod kan være et tidligt tegn på andre medicinske problemer, der skal undersøges af en læge.

Læs også: 10 tegn på næseblod at passe på

Skal du bekymre dig om hyppige næseblod?

Der er mange ikke-seriøse årsager til, at en person får hyppige næseblod. De mest almindelige årsager er:

  • Hyppig brug af næsespray til behandling af symptomer på allergi, forkølelse eller tilstoppet næse. I dette tilfælde skal du muligvis stoppe med at bruge denne medicin i kort tid, eller du kan være nødt til at stoppe det helt.
  • Lev i tør luft.
  • Snore medicin ind i næsen.

I sjældne tilfælde kan gentagne næseblod være et tegn på en blødningsforstyrrelse eller en anden, mere alvorlig tilstand. Hvis du har hyppige næseblod, skal du straks søge læge.

De fleste næseblod kræver ikke lægehjælp. Du har kun brug for lægehjælp, hvis næseblødningen varer længere end 20 minutter eller var ude for en ulykke, før næseblødningen opstod. Hvis du oplever denne tilstand, er der mulighed for, at du har en posterior næseblod, så du har brug for seriøs behandling.

En ulykke eller skade, der forårsager næseblod, er et fald, en bilulykke, at få et slag i ansigtet, hvilket resulterer i en brækket næse, kraniebrud eller anden indre blødning.

Ganske alvorlige tilstande kan opleves af mennesker, der ofte oplever næseblod, hvor der er mulighed for at lide af en sjælden sygdom, nemlig: arvelig hæmoragisk telangiektasi (HHT). Denne sygdom er en tilstand, hvor unormal dannelse af blodkar forekommer i huden, slimhinderne og indre organer, såsom lunger, lever og hjerne. Derfor er dette bestemt en risiko for hyppige næseblod.

Symptomer er normalt ledsaget af intense næseblod, der går ubemærket hen. Du vågner måske om morgenen med en pude fuld af blod eller røde pletter på dine læber og andre kropsdele.

Læs også: Næseblod kan være et tegn på disse 5 sygdomme

Sådan forebygger du næseblod

For at håndtere næseblod, der opstår under normale forhold, i den forstand, at de ikke er alvorlige helbredsproblemer, kan du tage forebyggende foranstaltninger, såsom:

  • Vær forsigtig, når du forsøger at slippe af med slim, der kommer ud af næsen.
  • Undgå overdreven og højlydende interaktion mellem hænder og næse.
  • Ryg ikke, fordi cigaretrøg kan tørre din næse ud.
  • Hold lufttemperaturudvekslingen inden for rimelige grænser, ikke for tør og ikke for kold.
  • Undgå ansigtstraumer ved at bære sikkerhedssele eller ansigtsskærm, hver gang du dyrker hårde sportsgrene såsom karate eller Rugby .
  • Spis fødevarer, der indeholder jern. For der er en mulighed for, at du vil opleve anæmi, hvis du bløder for meget.
  • Stress og græd ikke for meget, fordi disse to ting kan få dig til at opleve næseblod.

Læs også: Næseblod på grund af træthed, her er hvordan du håndterer det

Hvis du ofte oplever næseblod, så tøv ikke med at få en undersøgelse på hospitalet. Du kan også nemt lave hospitalsaftaler ved hjælp af applikationen . På den måde behøver vi ikke længere at stå i kø. Praktisk er det ikke? Tage smartphone -mu nu og nyd bekvemmeligheden ved først at lave lægebesøg kl !

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Næseblod (Epistaxis).
Healthline. Tilgået i 2021. Næseblod.
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Næseblod.