Udover hunde har disse 5 dyr en skarp lugt

, Jakarta - Der er flere forskelle, der kan ses hos mennesker og dyr, især i deres kroppe. En ting der kan kende forskel er næsen, for ikke alle dyr har disse kropsdele. Selvom de ikke har næser, har nogle dyr stadig en skarp lugtesans for at få mad eller undgå rovdyr. Hvis du vil vide mere, så læs følgende anmeldelse!

Dyr uden næse, men har en skarp lugtesans

Nogle dyr har som bekendt udviklet sig i deres kropsdele og et af dem er til lugtesansen. Der er dyr, der kan lugte lugten på lang afstand for at forfølge deres bytte for at spise. Derudover er en skarp lugtesans også godt for overlevelsen. Så, hvilke dyr har en meget god lugt? Her er listen:

1. Elefant

Et dyr, der har en skarp lugtesans, er elefanten. Synssansen er faktisk svag, men for lugtesansen er der ingen grund til at tvivle på det. Elefanter kan udnytte deres evne til at lugte bedst muligt for at opdage tilstedeværelsen af ​​vand, selvom de er meget langt væk. Når han lugter, har denne ene del af hans krop millioner af receptorceller, der leveres til det bløde væv i mundvigen. På denne måde kan elefanter overleve.

Læs også: Her er 4 dyr, der kan opdage kommende naturkatastrofer

2. Slange

Ligesom elefanter har slanger et svagt syn, så de er mere afhængige af deres lugtesans. Faktisk er en slanges måde at lugte på gennem dens tunge, som den normalt stikker ud. Tungen bruges til at opsamle kemiske forbindelser fra luften og overføre dem til sanseorganer i kroppen. Når slangen har lugtet den, er den derfor svær at skjule, fordi den ikke ser visuelt.

3. Haj

Hajer lever ganske vist i havet, men deres lugtesans er også en af ​​de skarpeste. Disse havdyr kan virkelig lugte duften af ​​blod på betydelig afstand. Alligevel angriber hajer ikke altid oprindelsen af ​​blodlugten som vist i filmen. Sammenlignet med mennesker er dette dyrs lugtesans hundredvis af gange stærkere, og det er sådan, hajer overlever.

Læs også: Kan hunde virkelig opdage Corona-virus hos mennesker?

4. Bjørn

Et andet dyr, der har en skarp lugtesans, er bjørnen. Bjørne kan være dyr med ret fuldstændige evner, fordi de har sanserne for syn og høre samt til at gøre forskellige ting. Hans lugtesans er kendt for at kunne spore lugt, selvom afstanden stadig er inden for en radius af 30 kilometer. Derfor, når man er i skoven, er det bedre at være forsigtig med disse dyr.



5. Kiwi fugl

Det sidste dyr, der også har en skarp lugtesans, er kiwifuglen. Denne lille fugl har et næsebor for enden af ​​næbbet. Duftens funktion er at få mad, der er i planten, især orme. Forskelle med fugle generelt kan forekomme, fordi disse dyr ikke kan flyve. Evolutionen gjorde dets næb mere følsomt over for lugte for at kunne fodre med orme til bytte.

Det er nogle dyr, der har en skarp lugtesans. Faktisk har alle dyr deres egne overlegne evner i deres kroppe. Når du møder eller ser det på afstand, er det godt at være forsigtig. Det er ikke umuligt, at dyret pludselig løb mod dig med et uventet formål.

Læs også: Dette er tegnene på, at din hund har synstab

Vil du vide mere om dyr, kan dyrlægen fra klar til at hjælpe med at forklare det. Nok med Hent Ansøgning og få nem adgang til ubegrænset sundhed blot ved at bruge smartphone i hånden. Download appen lige nu!

Reference:
Bali Safari. Hentet 2021. Dyr med en enestående lugtesans.
National geografi. Hentet 2021. Fire underlige måder, dyr sanser verden på.