5 hurtige måder at blive gravid på for PCOS-patienter

, Jakarta - Allerede bekendt med fertilitetsproblemer hos navngivne kvinder polycystisk ovariesyndrom (PCOS)? PCOS er en tilstand med nedsat ovariefunktion hos kvinder i den fødedygtige alder. Denne tilstand gør, at hormonerne hos kvinder med PCOS bliver ubalancerede af forskellige årsager.

PCOS siges også at forårsage komplikationer i form af infertilitet hos kvinder. Årsagen er, at størrelsen af ​​æggestokkene (æggestokkene) med PCOS er større end normale kvinder. Denne større æggestok indeholder mange små cyster, der indeholder umodne æg.

Som følge heraf er ægget svært at fjerne, endsige befrugtet. Nå, denne tilstand gør det svært for dem at få afkom. Hvordan så? hvordan man hurtigt bliver gravid for folk med PCOS? Her er den fulde anmeldelse.

Læs også: Viral sen menstruation op til 10 måneder, disse er PCOS-fakta

1. Indtagelse af sund mad

En sund kost eller diæt er en måde at blive gravid hurtigt på, som folk med PCOS kan prøve. Kvinder med PCOS har højere niveauer af inflammation, hvilket er en del af det, der driver hormonelle ubalancer (højere testosteron, luteiniserende hormon og insulin).

Så hvilken slags diæt er god for mennesker med PCOS? Den syge bør tage en anti-inflammatorisk kost, der indeholder masser af frugt og grøntsager eller høje uforarbejdede fibre (hvede, quinoa). Derudover skal syge spise fødevarer rig på omega-3 fedtstoffer såsom fisk (laks, tun, ørred), nødder, frø og avocadoer.

Undgå at indtage overskydende kulhydrater. Målet er at stabilisere blodsukkerniveauet og reducere insulinstigninger. Spis moderate mængder kulhydrater ved hvert måltid, cirka en fjerdedel af din tallerken.

2. Træn regelmæssigt

En anden hurtig måde at blive gravid på for personer med PCOS er at træne regelmæssigt. Personer med PCOS anbefales regelmæssigt at træne mindst 150 minutter om ugen (1 dag 30 minutter, 5 gange om ugen) for moderat aerob aktivitet.

Ifølge en undersøgelse fra Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism kan kvinder med PCOS muligvis forbedre deres fertilitet gennem vægttab og træning. Sammenfattende hjælper den ideelle kropsvægt med at øge fertiliteten hos PCOS-ramte.

"Regelmæssig motion og en sund kost øger fertiliteten hos kvinder med PCOS," sagde undersøgelsesforfatter Dr. Richard S. Legro, professor ved Penn State College of Medicine, USA.

Der er forskellige sportsgrene, som folk med PCOS kan prøve, hvoraf en er yoga. Yoga har vist sig at være effektiv til at øge fertiliteten hos mennesker med PCOS. Denne øvelse hjælper med at genoprette hormonbalancen og øger blodcirkulationen til bækkenområdet.

Bogså: 4 rigtige former for træning for mennesker med polycystisk ovariesyndrom

3. At give p-piller

Der er forskellige måder at blive gravid hurtigt på for personer med PCOS. En af dem er gennem stoffer. Ifølge National Institutes of Health, en måde at overvinde PCOS på er administration af lægemidler såsom p-piller. Dette lægemiddel er ordineret for at gøre den syges menstruation mere regelmæssig.

Langtidsvirkende hormonpræventionsmetoder, såsom Mirena-spiralen, kan hjælpe med at stoppe uregelmæssige menstruationer og unormale vækster i livmoderslimhinden.

Faktisk kan behandlingen for personer med PCOS være forskellig, metoden afhænger af de symptomer, de oplever. Generelt giver læger medicin til at kontrollere menstruationscyklussen og hjælpe ægløsning.

For flere detaljer kan du også spørge lægen direkte gennem ansøgningen , vedrørende den passende behandlingsmetode for personer med PCOS.

4. Få masser af hvile

Ud over de tre ting ovenfor er en anden måde at blive gravid med PCOS på at få nok hvile. Mangel på søvn kan i væsentlig grad påvirke sundheden for mennesker med PCOS.

Mangel på søvn er forbundet med større insulinresistens, og sværere ved at tabe sig. Mangel på søvn er også forbundet med mere kulhydratindtag.

Ifølge undersøgelser har kvinder med PCOS højere niveauer af obstruktiv søvnapnø (OSA), en tilstand, der forårsager vejrtrækningsophør under søvn. Selvom overvægt kan være en faktor i OSA, er højere testosteronniveauer, som påvirker søvnreceptorer i hjernen, også en medvirkende faktor.

Hvis du nogensinde har fået at vide, at du snorker, når du falder i søvn til det punkt, hvor du ikke sover godt, så prøv at se en læge for at få den rigtige behandling.

Læs også: Faktorer, der øger risikoen for polycystisk ovariesyndrom

5. Håndter stress godt

At håndtere stress godt er en hurtig måde at blive gravid på, som PCOS-ramte kan prøve. Hvis det ikke håndteres, kan vedvarende langvarig stress føre til betydelige helbredsproblemer. For eksempel bidrager forhøjet blodtryk og forhøjede niveauer af kortisol og insulin til vægtøgning.

Hvis du føler, at du ikke kan håndtere stress godt, så overvej et mindfulness-baseret stresshåndteringskursus ( mindfulness ) for at hjælpe med at håndtere stress mere effektivt.

Hvor interesseret prøver du at blive hurtigt gravid for personer med PCOS ovenfor? For de af jer, der har PCOS og ønsker at øge dine chancer for at blive gravid, kan du kontakte det hospital, du vælger. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet.

Reference:
National Institutes of Health - MedlinePlus. Adgang i 2021. Polycystisk ovariesyndrom
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
Healthline. Tilgået i 2021. Sådan bliver du gravid med polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. De 5 essentielle komponenter i en sund livsstil til PCOS
Meget godt helbred. Tilgået i 2021. Motion for at øge fertiliteten, når du har PCOS
Meget godt helbred. Tilgået i 2020. De bedste øvelser til PCOS
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Motion, diæt viste sig at forbedre fertiliteten hos kvinder med polycystisk ovariesyndrom.