Er det rigtigt, at spise tofu og tempeh udløser urinsyre?

, Jakarta - Hvis der er symptomer på smerter i leddene, især fødderne og har svært ved at gå. Chancerne er, at du har urinsyreforstyrrelser. Dette skyldes det høje indhold af urinsyre i kroppen, hvilket får leddene til at opleve smerte og hævelse.

Folk, der har urinsyreforstyrrelser, bør beholde den mad, der vil blive indtaget. Folk med gigt afholder sig fra at spise mad lavet af sojabønner, såsom tofu og tempeh. Purinindholdet i tofu og tempeh kan udløse en gentagelse af urinsyre i leddene.

Tofu Tempe får urinsyre til at falde tilbage

Mange mennesker ved allerede, at hvis de har urinsyresygdomme, skal de virkelig opretholde de mønstre og valg af mad, de indtager. Folk, der har urinsyreforstyrrelser, må ikke spise mad, der er rig på puriner. Fordi purinindholdet kan udløse en gentagelse af urinsyreledslidelser.

Denne gigtlidelse, når den kommer igen, vil forårsage flere symptomer, såsom hævelse, en brændende fornemmelse i leddene og en følelse af smerte, der er alvorlig nok til at gøre det svært at bevæge sig. Normalt forekommer leddene, der er ramt af denne lidelse, i tæer og hænder samt ankler og knæ.

Læs også: 7 typer fødevarer, som mennesker med gigt bør undgå

Tofu og tempeh er en af ​​de fødevarer, der kan forårsage gentagelse hos mennesker med gigt, fordi niveauet af puriner i dem er ret højt. Alligevel siger de fleste eksperter, at fødevarer fremstillet af soja stadig er i et rimeligt stadium til indtagelse af mennesker med gigtlidelser.

Andre purinholdige fødevarer, såsom skaldyr og kød, kan forårsage en stigning i urinsyreniveauet i kroppen. Men når man indtager tofu og tempeh, opstår der forskellige effekter. Disse fødevarer har en lavere risiko for at få natriumkrystaller til at dannes i leddene.

Alligevel kan ikke alle mennesker med gigt opleve et tilbagefald efter at have indtaget tofu og tempeh. For i tofu og tempeh er der ingredienser, der kan øge udskillelsen af ​​urinsyre. Så tofu og tempeh ikke altid spiller en rolle i at øge risikoen for tilbagefald af sygdommen.

Men hvis du oplever symptomer på tilbagefald efter indtagelse af tofu og tempeh, er det en god idé straks at tale med din læge gennem applikationen . Kommunikation med læger kan nemt udføres når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Læs også: Gør det ikke, det er de 10 tabuer for gigt

Andre fødevarer, som folk med gigt skal undgå

Ud over tofu og tempeh er der mange andre typer mad, der kan forårsage tilbagefald af urinsyre. Til det bør du undgå at indtage disse fødevarer, så der ikke sker en gentagelse. Her er nogle fødevarer, du skal undgå:

1. Rødt kød

Rødt kød, hvad enten det er ged eller oksekød, kan forårsage gigtopblussen. Rødt kød indeholder høje puriner, så det er strengt forbudt for personer med gigt. Det er bedre at erstatte næringsstofferne i rødt kød med kylling eller fiskekød.

2. Fisk og skaldyr eller skaldyr

Du bør også undgå skaldyr eller skaldyr, fordi det indeholder meget høje puriner. Fisk og skaldyr, der bør undgås, er rejer, krabber, hummer, muslinger, til sardiner. Alligevel må du stadig spise laks selv i meget små mængder.

Læs også: 17 fødevarer, der forårsager gigt

3. Alkoholiske drikkevarer

Alkohol har mange dårlige virkninger, hvis det indtages for ofte. Men hvis du har gigt, kan de negative virkninger mærkes kort efter at have taget det. For at begrænse eller undgå alkoholforbrug.

Reference:

Straits Times. Tilgået 2019. Gigtpatienter kan spise sojaprodukter, finder lokal undersøgelse.