Næringsstoffer, som gravide kvinder har brug for i den 7-måneders babyudviklingsfase

, Jakarta - At gå ind i de 7 måneder af graviditeten eller tredje trimester er en ny udfordring for gravide kvinder. Forøgelse af livmoderens størrelse får nogle mødre til at føle åndenød. Det, man skal bemærke, er dog ikke kun det. Fødeindtag bør heller ikke ignoreres.

I modsætning til når du er gravid i 6. måned, har din krop brug for mere energi, når du er gravid i 7. måned. Årsagen er, at i tredje trimester vil ernæringsbehovet for den lille i maven nå sit højdepunkt. Derfor skal mødre på dette tidspunkt spise nærende mad for moderens og fosterets sundhed.

Så hvad er de fødevarer, du bør spise i løbet af 7. måned gravid? Kort sagt bør kosten for gravide kvinder i tredje trimester være rig på protein, vitaminer, jern, folinsyre og calcium. Nå, her er en fuldstændig forklaring.

Læs også: Stadier af fosterudvikling i tredje trimester

1. Glem ikke folinsyre

Folinsyre er en fødevare i 7. måneds graviditet, som ikke bør glemmes. Folinsyre er et vigtigt næringsstof i dannelsen af ​​hjerneceller. Prænatale kosttilskud (perioden før fødslen) med folinsyre, er vigtige for intelligensen hos den lille selv i livmoderen.

Faktisk er folinsyre ikke kun god til indtagelse i tredje trimester. Ekspertfund i Journal of the American Medical Association siger, at mødre, der indtager folinsyre fire uger før graviditeten og otte uger efter graviditeten, kan minimere risikoen for autisme hos barnet med så meget som 40 procent. Derudover kan fordelene ved folinsyre også forhindre abort, forhindre anæmi, for at reducere risikoen for præeklampsi.

Nå, gravide kvinder kan virkelig finde fødevarer rig på folinsyre i grønne grøntsager, såsom broccoli, spinat og kål, avocadoer og nødder.

2. Forbrug af Jern

Ud over folinsyre skal gravide i tredje trimester spise jern. Jernrige fødevarer har til formål at forhindre anæmi. Tag ikke let på anæmi, fordi denne tilstand ikke kun påvirker moderen.

Anæmi kan udløse forskellige problemer for fosteret, hvoraf en er for tidlig fødsel. Hvorfor? Anæmi får røde blodlegemer eller hæmoglobin til at falde. Denne tilstand kan i sidste ende forårsage en stigning i plasmavolumen og forårsage sammentrækninger i livmoderen.

Derudover er jern også nyttigt til at transportere iltrigt blod til barnet i livmoderen. Pas på, jernmangel kan også have en negativ indvirkning på et barns IQ senere. Kort sagt, udover folinsyre har jern en vigtig rolle i fosterhjernens vækst og udvikling.

Så hvilke fødevarer kan du spise for at få jernindtag? Gravide kvinder kan få jernindtag fra tofu, nødder, mørkegrønne bladgrøntsager, fuldkornsbrød, æg, oksekød og skaldyr (pas på med rå fødevarer og dem, der indeholder meget kviksølv).

For sikkerheden for mor og foster, prøv at spørge din læge om jernrige fødevarer, som er gode for mødre at spise, når de er gravide i 7. måned. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen.

3. Betydningen af ​​Calcium

I tredje trimester vil barnets knogler fortsætte med at hærde. Omkring 200 milligram calcium er lagret i hans knogler hver dag. Denne mængde calcium svarer nogenlunde til et lille glas mælk. Derfor tilstrækkeligt calciumindtag til barnets udvikling.

Mælk eller dets forarbejdede produkter er rige på forskellige næringsstoffer, som mødre har brug for i tredje trimester. Kald det protein, D-vitamin, jod, folinsyre, til calcium.

Hvilken mælk skal så indtages i tredje trimester? Sørg for at vælge mælk, der har gennemgået pasteuriseringsprocessen. Fordi upasteuriseret mælk (f.eks. råmælk fra køer) kan indeholde skadelige bakterier. Bortset fra mælk kan mødre også få calcium fra kikærter, kidneybønner, mandler, bii sesam og andre sojaprodukter.

Læs også: 4 tegn på underernæring under graviditet

4. Fiberrige fødevarer

Ifølge eksperter fra American Pregnancy Association er forstoppelse en af ​​de mest almindelige klager, som mødre oplever ved 7 måneders graviditet eller tredje trimester. Derfor bør forbruget af fiberrige fødevarer ikke glemmes. Du kan få fibre fra frugt, fuldkornsbrød og grøntsager.

Ud over at forhindre forstoppelse eller forstoppelse kan fibre hjælpe mødre med at kontrollere vægtøgning og forhindre præeklampsi. Ikke nok med det, ifølge eksperter fra American Diabetes Association, kan fiber også være med til at reducere risikoen for svangerskabsdiabetes.

5. Protein er ikke mindre vigtigt

Protein er en fødevare i tredje trimester, som ikke bør gå glip af. Misforstå mig ikke, protein er ikke kun et spørgsmål om muskler, men har også mange fordele for gravide.

Protein spiller en vigtig rolle i at hjælpe processen med at danne kropsvæv hos mødre og babyer under graviditeten. Ikke nok med det, protein kan også hjælpe mødre til at øge udholdenheden, så gravide kvinder bliver ikke så let syge.

Så hvilke fødevarer rige på protein kan gravide kvinder spise? Der er mange valgmuligheder, lige fra magert kød, fisk, æg og fjerkræ. Nå, du ved allerede, hvilke fødevarer mødre skal indtage, når de er gravide i 7. måned. Hvor interesseret i at prøve det?

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har graviditetsklager? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Baby Center. Tilgået 2020. 29 – 30 uger gravid.
American Pregnancy Association. Tilgået 2020. Graviditetsuge 29 – 31.
Centers for Disease Control and Prevention CDC. Tilgået 2020. Rå (upasteuriseret) mælk.
Healthline. Tilgået 2020. 13 fødevarer at spise, når du er gravid.
WebMD. Tilgået 2020. Folinsyre og graviditet.