Kend symptomerne og hvordan man overvinder Roseola Infantum

, Jakarta - Forældre bør ikke undervurdere feber hos børn, især hvis den er ledsaget af rødt hududslæt. Årsagen er, at denne tilstand kan være et symptom på roseola infantum. Denne sygdom, som ofte forekommer hos spædbørn og småbørn, er forårsaget af en virus og er meget smitsom. Så vær opmærksom på roseola infantum ved at kende symptomerne og hvordan du håndterer dem her.

Roseola infantum er en sygdom forårsaget af herpesvirus type 6 (HHV-6). Denne virus er faktisk ikke farlig, men kan let spredes gennem sprøjt af spyt, når et inficeret barn hoster eller nyser. Derudover kan roseola infantum-virussen også overføres, hvis barnet ved et uheld rører ved en genstand, der er blevet forurenet med stænk af den syges spyt.

Genstande, der kan være et medium til spredning af virussen, herunder dørhåndtag, legetøj eller briller. Derfor skal mødre stadig være opmærksomme på roseola infantum-virussen, som oftest angriber babyer i alderen seks måneder til 1,5 år.

Symptomer på Roseola Infantum

Symptomer forårsaget af roseola infantum er ofte af generel karakter, så de bliver ofte uopdaget. Roseola infantum kan dog kendes på dets hovedsymptomer, nemlig en pludselig høj feber og hududslæt, der begynder at dukke op, når kropstemperaturen vender tilbage til normalen. Dette hududslæt er lyserødt og normalt kløende.

Udslættet opstår oftest på ryggen, maven eller brystet og kan spredes til benene og ansigtet. Ud over feber og hududslæt kan børn med roseola infantum dog også opleve andre symptomer, såsom følgende:

  • Hoste, løbende næse og ondt i halsen

  • Ingen appetit

  • Mild diarré

  • Hævede øjenlåg

  • Hævede kirtler i nakken.

I nogle meget sjældne tilfælde kan roseola infantum også forårsage, at babyer får anfald, når de har feber.

Læs også: Interessante fakta om Roseola børns sygdom

Sådan overvindes Roseola Infantum

Ingen grund til at gå i panik, hvis din lille får roseola infantum, fordi denne sygdom kan heles af sig selv uden behov for særlig behandling. Din lille skal bare have nok hvile, indtil roseola infantum-virussen forsvinder. Mødre kan dog også gøre følgende for at hjælpe barnets restitution:

1. Giv børn nok drikke

Du skal give din lille nok at drikke, selvom han måske ikke er tørstig. Dette er vigtigt for at forhindre, at barnet bliver dehydreret. Hvis din baby stadig ammer, skal du give modermælk regelmæssigt hver dag.

2. Giv feberreducerende medicin, hvis det er nødvendigt

Hvis barnet, der er ramt af roseola infantum, har feber, kan moderen give feberdæmpende medicin. Men husk, undgå at give paracetamol og ibuprofen på samme tid til børn. Undgå også at give aspirin til børn under 16 år, medmindre lægen anbefaler det. For at købe den medicin, du har brug for, kan du købe dem ved hjælp af applikationen . Det eneste du skal gøre er at bestille via appen, din ordre bliver leveret indenfor en time.

Læs også: Har barnet feber, varme eller kolde kompresser?

3. Lad baby hvile i komfort

Tilstrækkelig hvile er nøglen til heling af roseola infantum. Så, så din lille kan hvile behageligt, skal du indstille temperaturen i hans værelse til at være lav eller kølig. Hvis det er muligt, kan moderen også åbne soveværelsesvinduet, så der kan komme luft udefra, så rummet ikke føles indelukket.

4. Bad baby med varmt vand

Så længe barnet er sygt, undgå at bade det i koldt vand. Mødre rådes til at bruge en klud, der er fugtet med varmt vand, til at rense den lilles krop.

Læs også: Forældre skal vide, hvordan man bader en baby korrekt

Normalt kommer babyer med roseola infantum sig af sig selv inden for en uge. Mødre rådes dog til straks at tage deres lille til lægen, hvis han oplever følgende symptomer:

  • Høj feber med anfald

  • Hududslæt forsvinder ikke efter 3 dage, feberen falder.

Det er symptomerne og hvordan man behandler roseola infantum hos børn, som mødre har brug for at kende. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.