Hævede ben hos gravide kvinder på grund af at stå for længe?

, Jakarta - Mange gravide oplever hævede fødder under graviditeten. Hævelse af benene er almindelig under graviditet, da fødderne opbevarer ekstra væske for at beskytte og støtte det voksende foster. Det er bare, at hævede fødder gør ondt, når gravide står for længe.

Hævelse i benene er mest almindelig i de senere stadier af graviditeten eller i tredje trimester. Årsagen er, at fosteret er større, så det lægger mere pres på ben og fødder. Årsager til hævede fødder kan også genkendes forskelligt afhængigt af svangerskabsalderen.

Første trimester

I denne svangerskabsalder kan hurtigt stigende niveauer af hormonet progesteron bremse kroppens fordøjelse. Dette forårsager luft i maven længe før moderens mave forstørres. Du kan bemærke en let hævelse i dine hænder, fødder eller ansigt, men ikke meget.

Hvis moderen tidligt bemærker meget hævelse, især hvis det er ledsaget af andre symptomer som svimmelhed, hovedpine eller blødning, skal du straks kontakte lægen via applikationen for de bedste behandlingsråd.

Læs også: 4 sygdomme, der forårsager hævede fødder

Andet trimester

Ved svangerskabsalderen går ind i andet trimester, som starter med den 13. uge af graviditeten (omtrent begyndelsen af ​​den fjerde måned). Det er almindeligt at begynde at bemærke hævede fødder omkring den femte måned af graviditeten, især hvis du går meget, eller vejret er varmt.

Denne hævelse er forårsaget af en stigning i mængden af ​​blod og væsker i kroppen. Blodvolumen stiger med omkring 50 procent. Under graviditeten er der meget væskeophobning, som er hormonel i naturen. Selvom de brugte sko allerede er lidt ubehagelige, hjælper alle disse ekstra væsker med at blødgøre moderens krop og forberede hende til fødslen, så fødslen føles behagelig. Den ekstra væske vil hurtigt aftage i dagene og ugerne efter barnet er født.

Læs også: 5 grunde til hævede ben

Tredje trimester

Tredje trimester af graviditeten begynder med den 28. uge af graviditeten. Tredje trimester er det mest almindelige tidspunkt at opleve hævede fødder. Især når ugerne går og mor nærmer sig 40 uger. Små fingre kan være begyndt at hæve mere end før.

Moderens krop fortsætter med at opbygge sin forsyning af blod og væske, hvilket kan forårsage hævelse. Livmoderen vil også tage på i vægt, når barnet vokser, hvilket kan bremse blodstrømmen fra benene til hjertet. Du skal dog ikke bekymre dig, for det er ikke farligt, det er bare ubehageligt.

Andre faktorer, der kan forårsage hævede fødder under graviditeten omfatter:

  • Varmt vejr.
  • Kostubalance.
  • Koffein indtag
  • Ikke drikke nok vand.
  • Stående længe.

Hævelse af benene kan reduceres

Det kan være svært at forhindre, at dine fødder hæver overhovedet under graviditeten. Hævede fødder kan dog reduceres under graviditeten ved at tage følgende trin derhjemme:

  • Undgå at stå i længere perioder, da det kan øge trykket på dine ben og fødder og få dem til at hæve endnu mere.
  • Løft benene lejlighedsvis for at øge blodgennemstrømningen til hjertet. Løft dine ben på puden, mens du sover.
  • Brug støttestrømper eller kompressionsstrømper for at hjælpe med at øge cirkulationen i benene.
  • Hold dig aktiv hele dagen, med korte gåture eller moderat motion for at begrænse saltindtaget.
  • Hold dig hydreret og drik 8-10 glas væske dagligt for at forhindre kroppen i at tilbageholde overskydende vand.
  • Undgå koffein, da det er et vanddrivende middel, der virker for at fremme øget urinproduktion.
  • Bær behageligt tøj og sko.
  • Undgå at sidde i lange perioder.
  • Let træning for gravide. At lave benøvelser kan hjælpe med at forbedre blodcirkulationen.

Læs også : Hævede fingre? Dette er årsagen

Det er, hvad gravide skal vide om hævede fødder under graviditeten. Hvis dine hævede fødder er alvorlige nok og meget irriterende, skader det aldrig at fortælle din læge om symptomerne via appen . Ingen grund til at forlade huset, fordi kommunikation med læger kan ske når som helst og hvor som helst. Kom nu, download applikationen med det samme!

Reference:
Healthline forældreskab. Tilgået 2020. 13 hjemmemedicin mod hævede fødder under graviditet.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Midler mod hævede fødder under graviditet.