Kend de 4 kendetegn ved gravide druer

, Jakarta – At mærke tegnene på graviditet vil helt sikkert give dig lykke for dem af jer, der virkelig ser frem til at få en baby. Den lykke forsvinder dog med det samme, når man finder ud af, at graviditeten er en vingraviditet. Kend følgende karakteristika for gravide druer, der ligner egenskaberne ved ægte graviditet.

Graviditet med druer eller i medicinske termer kaldes en hydatidiform muldvarp er en mislykket graviditet. Det er meningen, at det befrugtede æg skal vokse til en moderkage og et foster, men med tiden formår ægget ikke at udvikle sig og ender med at danne en klynge af cyster, der ligner hvide druer.

Ikke mange gravide kvinder oplever denne tilstand. Graviditet med druer bør dog behandles med det samme, så det ikke udvikler sig til en alvorlig sygdom, hvoraf den ene er svangerskabstrofoblastisk sygdom, som kun kan helbredes ved operation eller kemoterapi.

Læs også: 4 slags abnormiteter i graviditeten

Årsager til gravid vin

Graviditet med druer er forårsaget på grund af en kromosomal ubalance under graviditeten. Baseret på årsagen er gravid vin opdelt i 2 typer, nemlig:

  • Komplet Vin Gravid

Denne tilstand opstår, når et æg, der ikke indeholder genetisk information, befrugtes af en sæd og ikke udvikler sig til et foster, men i stedet vokser til en samling af unormalt væv kaldet en muldvarp, som over tid kan fylde livmoderen.

  • Delvis drue gravid

Denne tilstand opstår, når et æg befrugtes af to sædceller på samme tid. Som et resultat vil placentavæv udvikle sig unormalt og blive til en muldvarp, mens fostervæv, der udvikler sig med succes, vil opleve alvorlige defekter eller abnormiteter.

Karakteristika for gravid vin

Oprindeligt lignede symptomerne forårsaget af druegraviditet ægte graviditet, så mødre ofte misforstod. Der er dog også nogle tilfælde af graviditet med druer, som først opdages efter 10-14 ugers alderen ved rutinemæssige ultralydsundersøgelser. Dette er karakteristikaene for gravide druer:

  • Blødning fra Miss V er mørkebrun til lyserød i første trimester
  • Alvorlig kvalme og opkastning
  • Drueformet cyste kommer ud af Miss V
  • Smerter i bækkenet

Læs også: Sikker! Disse 7 tegn på, at du er positivt gravid

Hvis du oplever nogle af ovenstående symptomer, bør du straks opsøge en gynækolog for yderligere undersøgelse. Normalt kan læger afgøre, om denne lidelse er en vingraviditet ved at se på karakteristika som:

  • Størrelsen af ​​livmoderen er større end den forventede gestationsalder
  • Symptomer på anæmi
  • Ovariecyste
  • Præeklampsi, som er forhøjet blodtryk og protein i urinen ved graviditetsalderen mere end 20 uger
  • Hyperthyroidisme
  • Smerter i bækkenet

Håndtering af gravid vin

Hvis moderen er positiv til at have en vingraviditet, vil lægen anbefale moderen at tage behandling hurtigst muligt, så der ikke opstår komplikationer. Behandlingstrinnet er i form af kirurgisk fjernelse af unormalt væv i gravid vin. Flere muligheder for løftemetoder, der kan udføres, omfatter:

  • Curette
  • Hysterektomi eller fjernelse af livmoderen. Denne proces udføres kun, hvis den syge ikke planlægger at blive gravid igen.

Læs også: 3 typer abort at passe på

Efter at have gennemgået en vævsfjernelsesprocedure, vil lægen igen kontrollere HCG-niveauet. For gravide kvinder, der har høje niveauer af HCG, skal de få yderligere behandling. Denne HCG-undersøgelse udføres hver anden uge i et halvt til et år for at sikre, at ingen unormale celler vokser tilbage og for at overvåge symptomerne på trofoblastisk sygdom. Under denne overvågningsproces rådes mødre, der for nylig har oplevet en vingraviditet, til først at udskyde graviditeten.

Nu kan gravide også lave sundhedstjek gennem applikationen , du ved. Metoden er meget praktisk, du skal bare vælge Service Lab indeholdt i ansøgningen , angiv derefter dato og sted for undersøgelsen, så vil laboratoriepersonalet komme for at se dig på det aftalte tidspunkt. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.