Overdreven bøvsen ledsaget af disse symptomer, gå til lægen med det samme

, Jakarta – Sendawa kan hjælpe med at lindre mavesmerter. Men hvis det sker for ofte, kan det være et tegn på et helbredsproblem. Derfor, hvis du bøvser for ofte, kan det være et sundhedsproblem.

Den mad, du sluger, passerer gennem spiserøret, før den kommer ind i maven. I maven fordøjes maden ved hjælp af syrer, bakterier og kemikalier kaldet enzymer til at nedbryde det til næringsstoffer, der bruges til energi.

Problemet er, at hvis du sluger luft sammen med mad eller drikker noget, såsom sodavand eller øl, der har bobler i, kan gassen bakke op gennem spiserøret. Det kaldes bøvsen.

Gas i tynd- eller tyktarmen er normalt forårsaget af fordøjelse eller gæring af ufordøjet mad, såsom plantefibre eller visse sukkerarter (kulhydrater) af bakterier, der findes i tyktarmen.

Gas kan også dannes, når dit fordøjelsessystem ikke helt nedbryder visse komponenter i maden, såsom gluten eller sukker i mejeriprodukter og frugt. Andre kilder, der kan forårsage gas i tarmene, såsom madspild i tyktarmen, ændringer i bakterier i tyndtarmen og dårlig optagelse af kulhydrater, og dermed forstyrre balancen af ​​bakterier, der hjælper i fordøjelsessystemet. Hertil kommer forstoppelse, som udfælder de resterende madrester i tyktarmen og derved forlænger gæringens varighed.

Hvorfor kan du ofte bøvse?

Du vil opleve hyppig bøvsen, hvis:

  1. Tyggegummi

  2. Røg

  3. Spiser for hurtigt

  4. Sutte hårdt slik

  5. Har tandproteser, der ikke passer

At spise fødevarer, der indeholder meget fedt eller olie i dem, kan forårsage halsbrand. Det kan også få dig til at bøvse. Ligeledes drikker med koffein eller alkohol.

Det er normalt at bøvse max fire gange efter at have spist. Nogle sygdomme kan dog få dig til at bøvse mere end det. Nogle af disse sygdomme er:

  1. Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD)

Nogle gange kaldet sure opstød, opstår, når syre i mavesækken strømmer tilbage i spiserøret og forårsager halsbrand og en brændende fornemmelse i maven. Hvis du kun oplever det lejlighedsvis, kan du behandle denne smerte med almindelige mavesårmedicin.

Men hvis det har været for hyppigt med stadig mere intense og alvorlige fornemmelser, så er det en god idé at foretage ændringer i din kost og straks søge læge.

  1. Fordøjelsesforstyrrelser (dyspepsi)

Denne fornemmelse kan forårsage smerte eller ubehag i den øvre del af maven. Symptomer kan omfatte bøvsen, oppustethed, halsbrand, kvalme eller endda opkastning.

  1. Gastritis

Dette sker, når slimhinden i din mave er irriteret.

  1. Maveinfektioner på grund af Helicobacter pylori

Dette er en type bakterier, der kan forårsage en infektion i din mave og føre til sår.

  1. Irritabelt tarmsyndrom

Det kan også forårsage mavekramper, oppustethed og diarré eller forstoppelse.

Derfor, når du bøvser ledsaget af de lidelser, der ledsager de fire sygdomme ovenfor, er det bedre at straks se en læge. Til indledende behandling kan du lindre bøvsen med følgende behandlinger:

  1. Spis eller drik langsommere, så du minimerer luften, der kommer ind, når du tygger mad.

  2. Reducer eller spis ikke de typer fødevarer, såsom broccoli, kål, bønner eller mejeriprodukter. Disse typer fødevarer kan forårsage gas i din mave eller tarme og få dig til at bøvse oftere.

  3. Hold dig væk fra sodavand og øl.

  4. Tyg ikke tyggegummi.

  5. Stop med at ryge.

  6. Gå en kort tur efter at have spist.

  7. Regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre din fordøjelse.

Hvis du vil vide mere om årsagerne til overdreven bøvsen og de symptomer, der følger med, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Ring til lægen, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Læs også:

  • Bliv ikke forkølet, pas på hvis du bøvser for ofte
  • Fortsætte med at bøvse? Måske er dette årsagen
  • Behovet for at bøvse efter at have spist