Gør disse tips til at opdrætte marsvin

, Jakarta – Murmeldyr er små gnavere, der kan holdes som kæledyr. Der findes mange forskellige typer og varianter af marsvin med en bred vifte af farver og pelslængder. Normalt kan marsvin leve i 5-6 år eller mere. Marsvinenes overlevelse afhænger dog bestemt af, hvordan de bliver passet.

Hvis du er interesseret i at opdrætte marsvin, bør du vide nogle vigtige ting om pleje af marsvin. Selvfølgelig skal du være opmærksom på typen af ​​mad, renligheden af ​​buret og regelmæssigt overvåge dets helbred. Her er nogle plejetips til marsvin, som du har brug for at kende.

Læs også: At dyrke marsvin, dette er en effektiv metode, der kan prøves

Madmuligheder til marsvin

Marsvin skal have en nærende kost. Generelt kan disse søde dyr godt lide grøntsager og frugter. Marsvin har brug for 10 milligram C-vitamin pr. kg kropsvægt pr. dag fra vitamintilskud eller frugt og grøntsager. Du bør også sørge for rent, klorfrit vand til drikken. Sørg for, at denne drik også skiftes hver dag.

Giv ikke chokolade, koffein eller alkohol, da de kan forårsage alvorlige medicinske tilstande. Undgå også sukker og fedtholdige fødevarer. Grøntsager og frugt, der ikke er spist inden for 24 timer, skal kasseres.

Vedligeholdelse af murmeldyrhabitat

Marsvin tilpasser sig godt til temperaturer, der ikke overstiger 27 grader Celsius. Pas på ekstreme temperaturændringer. Habitat bør ikke være i direkte sollys eller i blæsende områder. Sørg for, at habitatet er rummeligt med en solid overflade og masser af plads til, at dit marsvin kan lege. Det er bedst at give det bredest mulige levested.

Placer 1-2 stykker sengetøj lavet af knust højkvalitetspapir eller hårdttræspåner. Marsvin kan holdes i par af samme køn, hvis de opdrættes sammen. Ellers er det bedst at holde voksne marsvin i separate bure.

Rens og desinficer habitatet og dets indhold mindst en gang om ugen med en 3 procent blegemiddelopløsning. Skyl og lad det tørre helt, før du placerer dit marsvin tilbage i sit levested. Skift sengetøj mindst to gange om ugen, eller oftere hvis nødvendigt.

Læs også: 3 Must-Try Pet Legeaktiviteter

Marsvin pleje og rengøring

Marsvin behøver egentlig ikke at blive badet for ofte. Du kan rengøre den med en fugtig klud eller uparfumerede babyservietter, hvis det er nødvendigt. Børsterne kan børstes med en blød børste. Dit marsvins negle skal klippes cirka en gang om måneden. Det er normalt, at dit marsvins tænder er gule, så du behøver ikke at rense dem. Kontakt en dyrlæge, hvis dit marsvins tænder eller hove ser for lange ud.

Normal murmeldyradfærd

Marsvin er et af de nemmeste dyr at håndtere, så de kan bruges som kæledyr. Disse dyr foretrækker den samme rutine og tid til at lege, spise og hvile hver dag.

De kan lide at gemme sig i genstande, men vil komme ud, når folk er i nærheden af ​​deres levested. Marsvin kan også godt lide at tygge på genstande for at bevare alle deres tænder, som konstant vokser. Giv dem tyggepinde til marsvin så ofte som muligt, så de kan spidse deres tænder.

Læs også: Dette er en effektiv måde at pleje et marsvins bur på for at holde det rent

Har du andre spørgsmål om marsvinepleje, så kontakt din dyrlæge via appen . Ingen grund til at gå på klinikken for bare at stille spørgsmål, du kan kontakte lægen, når og hvor du har brug for det.

Reference:
Pet Co. Tilgået i 2021. Marsvin.
RSPCA. Tilgået i 2021. Marsvin.