Genkend 3 typer dissociative lidelser, der kan opstå

, Jakarta - Har du nogensinde interageret med nogen, der har en anden personlighed på kort tid? Hvis det er tilfældet, kan personen have en dissociativ lidelse. Denne lidelse er forårsaget af en personlighedsforstyrrelse, der gør, at han har flere personligheder. Disse ændringer kan endda give anledning til meget forskellige identiteter og minder.

Det er svært at interagere med mennesker, der lider af denne multipel personlighedsforstyrrelse. Den syge kan faktisk ikke have nogen erindring om hændelser, der har fundet sted. Der er flere typer dissociative lidelser, der kan ramme og kan kræve forskellig behandling. Find ud af mere om denne diskussion ved at læse hele denne artikel!

Læs også: Dissociative lidelser kan tilskynde til selvskadende tanker

Nogle typer dissociativ lidelse

Dissociative lidelser er psykiske lidelser, der involverer en afbrydelse og mangel på kontinuitet mellem tanker, erindringer, handlinger og identiteter. En person, der oplever denne lidelse, forsøger at flygte fra virkeligheden på usunde måder. Det kan forårsage mange problemer relateret til dagligdagen. Derfor skal denne lidelse behandles med det samme.

Alligevel vides det ikke præcist, hvad der får en person til at lide af dissociative lidelser. Mest sandsynligt opstår denne lidelse som et resultat af en traumatisk oplevelse, der er opstået, især i barndommen. Traumer kan skyldes fysisk vold til seksuel chikane. Dermed skaber kroppen et selvforsvar, så traumet kan glemmes.

Derfor bør du kende flere typer dissociative lidelser for at gøre det nemmere at diagnosticere. Her er nogle af disse typer lidelser:

  1. Amnesi dissociativ lidelse

Hovedsymptomet på denne type lidelse er hukommelsestab, der er alvorligt og vanskeligt at forklare med medicinske tilstande. Den syge kan ikke huske information om sig selv eller begivenheder til mennesker omkring ham, især i tider med traumer. Denne personlighedsforstyrrelse kan gentage sig specifikt i visse begivenheder. En person, der oplever dette, kan forekomme inden for minutter, timer og i sjældne tilfælde endda måneder til år.

Læs også: Hvor mange identiteter optræder i flere personligheder?

  1. Dissociativ identitetsforstyrrelse

Denne type lidelse er også kendt som multipel personlighedsforstyrrelse. En person, der oplever dette, kan opleve en overførsel til en anden identitet. Den lidende kan føle tilstedeværelsen af ​​to eller flere mennesker i sit hoved til det punkt, at han er besat af en anden identitet.

Hver identitet, der opstår, har sit eget navn og karakter. Forskelle kan også ses tydeligt i stemmen, adfærden, til bestemte behov, såsom briller. En person med denne lidelse har normalt også dissociativ amnesi.

  1. Depersonaliseringsforstyrrelse

Denne lidelse opstår, når en person føler sig drømmende eller er uden for sig selv, mens han observerer handlinger, følelser og tanker på afstand som at se en film. Dette kan få tiden til at gå langsommere eller hurtigere og verden til at fremstå uvirkelig. Symptomer på denne lidelse kan kun vare et par øjeblikke eller fortsætte med at forekomme skiftevis i årevis.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem bipolar og flere personligheder

Dette er nogle af de typer dissociative lidelser, der kan opstå. Hvis du eller en af ​​dine nærmeste har denne form for lidelse, er det en god idé at få tjekket dig selv med det samme. På den måde kan forebyggelse af, at denne lidelse bliver værre, gøres så tidligt som muligt.

Den nemmeste måde at afgøre, om der opstår en dissociativ lidelse, er at spørge lægen direkte . du er nok med Hent Ansøgning med funktioner Chat/videoopkald så kommunikation er nemmere!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Dissociative lidelser.
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er dissociative lidelser?