Symptomerne ligner hinanden, dette er forskellen mellem gastroenteritis og diarré

"Selvom et af hovedsymptomerne er diarré, er gastroenteritis og diarré faktisk to forskellige helbredstilstande. Forskellen mellem de to sygdomme kan ses ud fra symptomerne, årsagerne og hvor lang tid det tager at hele. At kende forskellen mellem gastroenteritis og diarré, så du kan tage den rigtige behandling."

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om en sygdom kaldet gastroenteritis? Hvad med at kaste op? Gastroenteritis eller hvad der også er kendt som "maveinfluenzaen" er en sygdom, der får syge til at opleve opkastning og diarré og potentielt blive dehydreret.

Faktisk, når man angriber en person med en rask kropstilstand, er gastroenteritis muligvis ikke dødelig. Det er dog en anden historie, hvis gastroenteritis angriber babyer, ældre eller dem, der har problemer med deres immunsystem. Årsagen er enkel, gastroenteritis kan være dødelig for de tre grupper.

Nå, fordi gastroenteritis kan forårsage diarré, hvad er så forskellen mellem diarré og gastroenteritis?

Læs også: Sådan skelnes symptomer på gastroenteritis og madforgiftning

Forskelle med hensyn til symptomer

En af forskellene mellem gastroenteritis og diarré er symptomerne. De vigtigste symptomer på gastroenteritis, også kendt som opkastning, er opkastning og diarré. Disse symptomer kan opstå 1-3 dage efter, at kroppen er inficeret. Vær dog opmærksom på, at gastroenteritis kan forårsage andre klager, når den angriber kroppen. For eksempel feber og kulderystelser, kvalme, hovedpine, appetitløshed eller mavesmerter.

Husk, at gastroenteritis er en sygdom, der ofte opstår hos børn. Se eller spørg derfor straks en læge, hvis dit lille barn har opkast, især hvis det er ledsaget af en række andre symptomer. For eksempel feber over 38 grader Celsius, rastløshed, gnaven, indtil diarré med blod. Nå, du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Du kan kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og Snak .

Andre symptomer på gastroenteritis, diarré også. Symptomer på diarré er ret forskellige, herunder mavekramper eller oppustethed, halsbrand, vandig afføring, vægttab, hovedpine, feber til slimet afføring. Hvad hvis diarré angriber den lille?

Generelt ser symptomer, der vil opstå, såsom øjne, mave og kinder, indsunkne, kræsne ud, ingen urin i bleen i tre timer eller mere, eller færre tårer, når man græder.

Læs også: 4 Sygdomme karakteriseret ved Diarré

Forskel Årsag

Gastroenteritis eller maveinfluenza er betændelse i væggene i fordøjelseskanalen, især maven og tarmene. Nå, infektion i disse to dele, der forårsager opkastning. Mens diarré er en fordøjelsessygdom, der kan få patienter til hyppige afføringer med vandig afføring.

Så hvad forårsager de to ovenstående sygdomme? Faktisk næsten det samme, de fleste diarré og gastroenteritis er forårsaget af virusinfektioner. For gastroenteritis er der to vira, der er synderne, nemlig: norovirus og rotavirus . Der er dog også andre vira, såsom adenovirus og astrovirus. Mens den virus, der forårsager diarré, angriber tyktarmen. Virustyperne bl.a rotavirus , cytomegalovirus , norwalk og viral hepatitis. Nå, denne rotavirus, der ofte forårsager diarré hos børn. De fleste tilfælde af diarré er forårsaget af mad og drikke, der har været udsat for vira, bakterier eller parasitter.

Det, der skal understreges, udover vira er der andre årsager, der kan udløse gastroenteritis og diarré. Kald det en bakteriel infektion, parasit eller bivirkninger af visse lægemidler.

Kort sagt, en person, der har diarré, betyder ikke, at han oplever gastroenteritis. De fleste tilfælde af diarré skyldes infektioner i tyktarmen. Mens gastroenteritis er betændelse i fordøjelsessystemet, især maven og tarmene, som forårsager diarré og opkastning.

Læs også: Dette er et ikke-receptpligtigt lægemiddel til behandling af maveinfluenza

Forskel i længden af ​​tid til at helbrede

Ved du, hvor mange mennesker med diarré i Indonesien? Ifølge data fra Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien måtte mindst 7 millioner mennesker håndtere denne sygdom i 2017. Desværre er diarré, som ofte undervurderes, den tredje (i 2016) årsag til børnedød som følge af totale infektionssygdomme efter tuberkulose og lever. Så diarré skal ikke undervurderes.

Alligevel kan de fleste mennesker med diarré komme sig i løbet af få dage uden at kræve særlig behandling. De skal dog være opmærksomme på korrekt væske- og fødeindtagelse. I mellemtiden, i tilfælde af kronisk diarré, er helingstiden længere.

Kronisk diarré er forårsaget af en mere alvorlig tilstand, såsom betændelse i fordøjelseskanalen, Crohns sygdom eller cøliaki. Nå, diarré forårsaget af denne sygdom kan tage op til uger at hele. Hvad med gastroenteritis?

Gastroenteritis forsvinder normalt på mindre end en uge efter eksponering for virussen. Det tager dog længere tid (uger), hvis synderen er en bakteriel infektion.

Husk, selvom disse to sygdomme kan helbrede af sig selv, men du bør søge læge, hvis diarré eller opkastning ikke forbedres inden for 2-3 dage. Glem ikke Hent Ansøgning også ja for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.



Reference:
Medline Plus. Tilgået december 2021. Gastroenteritis - Maveinfluenza
Mayo Clinic. Tilgået december 2021. Sygdomme og tilstande. Viral gastroenteritis (maveinfluenza).
Mayo Clinic. Tilgået december 2021. Sygdom og tilstande. Diarré.
Healthline. Hentet december 2021. Hvad forårsager diarré?