Smerter i venstre bryst er ikke nødvendigvis hjertesygdomme

, Jakarta – Smerter i venstre brystområde er ofte forbundet med hjertesygdomme. Faktisk er et af symptomerne på denne sygdom udseendet af smertefulde fornemmelser eller smerter omkring fonden. Alligevel betyder det ikke, at brystsmerter bestemt er et tegn på hjertesygdom. Der er flere andre tilstande, der kan udløse brystsmerter.

Brystsmerter er karakteriseret ved udseendet af fornemmelser, såsom stik, stikkende og tryk i brystområdet. Smerten kan mærkes til højre, venstre eller i midten af ​​brystet. Forekomsten af ​​brystsmerter bør ikke tages let på, fordi det kan være et tegn på en alvorlig sygdom, såsom hjertesygdom. Ud over hjertesygdomme kan brystsmerter også være forårsaget af andre sygdomme.

Læs også: Forskellen mellem et hjerteanfald og hjertesvigt

Sygdomme, der forårsager brystsmerter

Smerter, der mærkes i brystområdet, bør ikke tages let på, fordi det kan være et tegn på en alvorlig sygdom, såsom hjertesygdom. Forekomsten af ​​brystsmerter kan vare fra kort tid til dage. Normalt afhænger varigheden af ​​brystsmerter af den underliggende tilstand. Hvis brystsmerter varer i lang tid og er ledsaget af andre symptomer, skal du straks gå til hospitalet for at finde ud af den nøjagtige årsag og få øjeblikkelig hjælp.

En af de sygdomme, der er karakteriseret ved brystsmerter, er et hjerteanfald. Brystsmerter på grund af hjertesygdomme vil normalt være ledsaget af symptomer på smerter, der stråler ud til arme, nakke, kæbe og trænger ind til ryggen. Denne sygdom er også karakteriseret ved symptomer på åndenød og koldsved. Ud over et hjerteanfald kan brystsmerter også være forårsaget af andre sundhedsproblemer, såsom:

Lungesygdom

Ud over hjertesygdomme kan smerter i brystområdet også være et tegn på lungesygdom. Brystsmerter kan opstå på grund af blokering af blodkar i lungerne, betændelse i lungernes slimhinde eller pleuritisk, højt tryk på blodkarrene i lungerne og kollapsede eller kollapsede lunger.

Læs også: Symptomer på hjerteanfald hos mænd og kvinder, hvad er forskellen?

Dårlig fordøjelse

Smerter i brystområdet kan også være et tegn på en lidelse i fordøjelsessystemet. Disse symptomer vises ofte som et tegn på syre reflukssygdom (GERD), galdesten, betændelse i galdeblæren og bugspytkirtelkræft aka pancreatitis.

Muskuloskeletale lidelser og rygsøjle

Brystsmerter kan også opstå på grund af lidelser i muskler og brystben. Sygdommen, der kan karakteriseres ved dette symptom, er betændelse i brusken, som er den knogle, der forbinder ribbenene og brystbenet. Brystsmerter kan også optræde som et symptom på et brækket ribben.

Den smertefornemmelse, der opstår, kan variere fra person til person, afhængigt af årsagen. Derudover kan personer med brystsmerter også opleve andre klager, såsom en bitter smag i munden, synkebesvær, hoste eller hududslæt. Denne betingelse bør ikke tages let på. Kontakt straks en læge, hvis brystsmerter er ledsaget af symptomer på koldsved, svimmelhed, kvalme og opkastning, hjertebanken og åndenød.

Læs også: Hjerteanfald hos kvinder, her er symptomerne!

Få mere at vide om hjertesygdomme og brystsmerter som tegn på forskellige andre sygdomme ved at spørge en læge på appen . Du kan nemt kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Hvad forårsager brystsmerter?
Meget godt. Tilgået 2019. Årsager til brystsmerter og behandlingsmuligheder.
WebMD. Hentet 2019. Hvad forårsager mine brystsmerter?