Dette er sundhedseffekten af ​​at sove med lyset tændt

, Jakarta – Er du en af ​​dem, der kan lide at sove med lyset slukket eller lyset tændt? De fleste mennesker er nok mere komfortable med at sove med slukket lys. Der er dog nogle mennesker, der er bange for mørket, så de er mere komfortable med at sove med lyset tændt. Tilsyneladende kan det give helbredsproblemer at sove med lyset tændt.

Lancering fra søvn fundament, Eksponering for lys stimulerer neurale veje fra øjnene til den del af hjernen, der styrer hormoner, kropstemperatur og andre funktioner, der spiller en rolle i at få dig til at føle dig søvnig eller vågen. Som følge heraf bliver det sværere for dig at sove godt, hvis du sover med lyset tændt. Derudover medfører det følgende helbredsproblemer at sove med lyset tændt.

Læs også: Alarm Vivid Dreams, der er sårbare til at opstå under Corona-pandemien

Bivirkninger af at sove med lyset tændt

Udsættelse for lys under søvn gør det svært for hjernen at opnå dybere søvn. Ud over at påvirke hjernen, er mangel på dyb søvn på grund af tændt lys forbundet med følgende bivirkninger:

  1. Depression

At sove med lyset tændt er direkte relateret til depression. Årsagen er, at blåt lys fra elektroniske enheder har en negativ effekt på humøret. Mangel på søvn kan forårsage humørsvingninger og irritabilitet hos voksne. I mellemtiden kan mangel på søvn hos børn gøre dem mere hyperaktive.

  1. Fedme

Undersøgelser offentliggjort i Nationale Sundhedsinstitutter viser, har fedme en tendens til at blive oplevet af kvinder, der ofte sover med fjernsynet eller lyset tændt. Hele 17 procent af undersøgelsens deltagere viste også, at vægten kan stige næsten fem kilo på et år. Lysene udenfor rummet har dog ikke en væsentlig effekt som lyset i rummet.

En af årsagerne til fedme forårsaget af mangel på søvn er fødeindtagelse. Jo mindre søvn du får, jo mere mad spiser du. Dette kan påvirke måltidstider, hvor en person har tendens til at spise sent om aftenen, hvilket automatisk kan tage på i vægt.

Læs også: Kaldet fedme, her er fakta om søvnlammelse

  1. Mindre alarm

Ikke at få kvalitetssøvn kan også gøre en person mindre opmærksom. Dette er bestemt farligt, hvis nogen skal køre bil eller bruge andre typer maskiner. Hos ældre er de tilbøjelige til at falde, hvis de ikke får kvalitetssøvn.

  1. Øget risiko for kronisk sygdom

At sove med lyset tændt på lang sigt kan sætte en person i fare for kroniske sygdomme. Disse omfatter højt blodtryk (hypertension), hjertesygdomme og diabetes mellitus.

Hvad hvis nogen kun kunne sove med lyset tændt?

På trods af indvirkningen på helbredet er de fleste mennesker mere komfortable og kan kun sove med lyset tændt. Er du en af ​​dem, der har svært ved at sove med slukket lys, kan du starte med at bruge en lille natlampe, der udsender en rød farve. Når du vænner dig til det, så prøv at sove med slukket lys.

Lancering fra sundhedslinje, Røde natpærer har vist sig ikke at have nogen skadelig effekt på melatoninproduktionen ligesom andre farvede pærer. Det er også vigtigt at indarbejde andre sunde søvnvaner i din daglige rutine, såsom:

  • Brug mørkekammergardiner.

  • Begynd at slukke lyset eller brug et svagt rødt lys, inden du går i seng.

  • Sørg for at gå i seng på samme tid hver aften og stå op på samme tid hver morgen.

  • Undgå at bruge elektronik før sengetid.

  • Undgå lur i løbet af dagen.

  • Træn tidligt på dagen, såsom morgen eller aften.

  • Undgå alkohol, koffein og store måltider om natten.

  • Indstil termostaten eller klimaanlægget (AC) til en køligere temperatur.

Læs også: Mangel på søvn påvirker pars intime forhold, disse er fakta

Når du vågner om morgenen, så sørg for at opsøge kunstigt eller naturligt lys så hurtigt som muligt. Det har til formål at sætte en tone for kroppen til at erkende, at lys er det samme som at være vågen, og mørke betyder, at det er tid til at sove. Hvis du har problemer med at sove, så tal med din læge relateret til håndtering. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Sleep Foundation. Tilgået 2020. Lyser ud for en god nats søvn.
Healthline. Hentet 2020. Er det godt eller dårligt for dig at sove med lyset tændt?.
Nationale Sundhedsinstitutter. Tilgået i 2020. Sove med kunstigt lys om natten forbundet med vægtøgning hos kvinder.