Behandling af vulvaområdet, du har brug for at kende

”For kvinder er plejen af ​​vulvaområdet meget vigtig. Dette kvindelige intime organ er ret modtageligt for forskellige problemer, såsom irritation, til infektion. Behandling, der kan udføres, er ret nem. Nøglen er at holde vulvaområdet rent."

Jakarta – Du kender måske udtrykket vagina, Miss V eller en del af andre kvindelige kønsorganer, men hvad med vulvaen? Faktisk er vulvaen hele området af det kvindelige kønsorgan, som er placeret uden for skeden. Behandling af vulvaområdet er meget vigtigt for at undgå forstyrrende symptomer og helbredsproblemer.

At holde vulvaen sund vil hjælpe med at forhindre infektion og ubehag. En usædvanlig ændring i vaginalt udflåd er et tegn på, at der kan være et problem. Hvilken form for behandling er påkrævet? Kom nu, se mere!

Læs også:Hævede vulva, hvad forårsager det?

Vigtigheden af ​​at pleje vulvaområdet

Som forklaret tidligere er vulva området af de kvindelige kønsorganer placeret uden for skeden. Disse organer omfatter folder af følsomt væv kaldet skamlæberne, som har to dele. Den yderste fold kaldes labia majora.

Et andet sæt folder, kaldet labia minora, er indesluttet i labia majora. Vulvaen indeholder også et højområde skabt af skambenet (mons pubis), et lille rundt organ (klitoris), skedeåbningen og urinvejene (urethra).

Mange tror måske, at vulva og vagina er ens, men de er forskellige. Skeden er en del af vulva, der starter ved åbningen, kaldet introitus eller indersiden af ​​skamlæberne, og ender ved åbningen til livmoderen kaldet livmoderhalsen.

Behandling af vulvaområdet er meget vigtigt, fordi mange kvinder oplever ubehag, vaginal infektion (vaginitis) på et eller andet tidspunkt. Området omkring skedeindgangen (vulva) kan også blive irriteret. Der kan tages skridt til at lindre og forhindre vulva ubehag og vaginale infektioner.

Ikke alle vaginale infektioner er lige, og hjemmebehandlinger kan gøre nogle typer værre. Hvis du er bekymret for vulvaens helbred eller bemærker en usædvanlig ændring i vaginalt udflåd, skal du bruge appen at tale med lægen og til enhver tid købe den ordinerede medicin.

Læs også:Er der effektiv forebyggelse af vulvacancer?

Vigtige plejetips

Målet med at behandle vulvaområdet er at holde vulvaen tør og fri for irritation. På den måde kan du forhindre, at vulvaen bliver rød, hævet og irriteret. Følgende er tips til at give grundlag for god skedepleje, nemlig:

  • Brug varmt vand til at vaske vulvaen. Tør derefter grundigt med et rent håndklæde. (Hvis vulvaen er irriteret, kan du prøve at tørre den med en hårtørrer på en kold indstilling).
  • Undgå at bruge feminine hygiejneprodukter. Skeden renser sig selv naturligt i form af normalt udflåd fra skeden. Må ikke bruges, medmindre det er ordineret af en læge. Disse produkter kan forstyrre den naturlige balance mellem organismer i skeden.
  • Brug bomuldsundertøj. Undgå at bære undertøj lavet af nylon, acetat eller andre menneskeskabte fibre, især hvis du har sart hud eller er tilbøjelig til vulvairritation.
  • Skyl undertøjet omhyggeligt. Efter vask skylles undertøjet godt eller dobbeltskylles. Undgå at bruge for meget vaskemiddel.
  • Vask nyt undertøj før det tages på. Undgå at have undertøj på, som du lige har købt, uden at vaske det.
  • Brug mild sæbe til at vaske undertøj. Undgå skyllemidler (inklusive tørrelagner) og rengøringsmidler med enzymer (amylase, lipase, protease og cellulose).
  • Brug blødt toiletpapir. Hos nogle mennesker kan visse toiletpapir forårsage allergiske reaktioner og irritation. Dette kræver også opmærksomhed.
  • Pas bedre på hygiejnen under menstruation. Når du har menstruation, kan vulvaområdet være mere fugtigt end normalt. Prøv at være mere opmærksom på hygiejnen ved regelmæssigt at skifte bind og sørge for, at vulvaområdet forbliver tørt.
  • Undgå at ridse. Prøv at vaske med varmt vand, når vulvaområdet føles kløende. At ridse det vil kun øge risikoen for irritation.

Det er nogle ting, der kan gøres som en behandling for vulvaområdet. Nemt, ikke? Faktisk behøver den ikke kompliceret vedligeholdelse. Nøglen er at holde den ren, og sørg for, at vulvaområdet ikke er fugtigt. Fordi fugtige områder kan være en rede af bakterier og svampe, der forårsager irritation.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Vulvar Care.
University of Iowa hospitaler og klinikker. Tilgået i 2021. Vulvar Hudpleje retningslinjer.