5 fordele ved broccoli for sundheden

Jakarta – Selvom ikke alle kan lide smagen, er broccoli en sund fødekilde. Dette skyldes, at broccoli er rig på næringsstoffer, der er gode for kroppens sundhed, såsom vitaminer, mineraler og fibre. Så at du ved mere, overvej følgende fem sundhedsmæssige fordele ved broccoli, lad os gå!

Læs også: 5 ukendte fordele ved farvede grøntsager og frugter

Broccoli næringsindhold

Her er de næringsstoffer, du skal kende:

  • Vitaminer, herunder: vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, C, D, E og K.
  • Mineraler, herunder: krom, phosphor, mangan, postassiun, kobber, magnesium, zink, jern, calcium og selen.
  • Makronæringsstoffer, herunder: protein, fibre og omega-3 fedtsyrer.
  • Andet indhold, såsom svovl, beta-caroten, antioxidanter og forskellige phytonutrients (kemikalier produceret af planter).

Fordele ved Broccoli for sundheden

1. Øger udholdenhed

Broccoli er rig på vitamin C. Dette indhold kan øge udholdenheden (immuniteten), når du spiser broccoli. Med et godt immunforsvar kan du undgå forskellige sygdomme.

2. Sund hud

Broccoli indtages bredt for at nære huden, enten direkte eller i form af juice. Dette er naturligt, fordi broccoli indeholder masser af antioxidanter (inklusive vitamin C), som kan hjælpe med at bekæmpe hudskader forårsaget af forurening og soleksponering. Broccoli menes også at bekæmpe rynker og hjælpe med at forbedre hudens tekstur, så du ser yngre ud.

3. Hjælper vægttabsprocessen

Hvis du planlægger at tabe dig, er der ikke noget galt med at spise broccoli. Fordi broccoli er rig på fibre, som holder dig mæt i længere tid, og dermed forhindrer overspisning, som kan føre til vægtøgning.

4. Forbedrer hjertesundheden

Mineralindholdet i broccoli er også gavnligt for at opretholde hjertesundheden. Blandt andet: kalium, magnesium, fibre og omega-3 fedtsyrer, der kan hjælpe med at opretholde dårlige kolesterolniveauer i kroppen ( lavdensitet lipoproteiner/ LDL). Kalium i broccoli kan også fungere som en vasodilator (åbne eller udvide blodkar) og sænke blodtrykket i kroppen. Dette kan have en god indvirkning på hjertesundheden.

5. Oprethold knoglesundhed

Broccoli er også rig på calcium, som er en type mineral, der er meget vigtig for vækst og vedligeholdelse af tænder og knogler. Så indtagelse af broccoli kan bidrage til at opretholde en sundere knogletæthed, herunder forebygge osteoporose.

Sådan vedligeholdes næringsstoffer i broccoli

Indholdet af broccoli skal vedligeholdes, så du kan få det optimale udbytte, når du indtager det. Her er et par ting, du skal huske på, når du laver broccoli:

  • For at holde broccoli frisk kan du opbevare broccoli i køleskabet.

  • Rens toppen af ​​broccolien, så den er fri for pesticider. Tricket er at rense og dyppe toppen af ​​broccolien i saltvand i 30 minutter og vaske igen med koldt vand.

  • De bedste fordele ved broccoli kan fås, når du spiser den rå eller serveret i form af en salatret. Spis den frisk og sørg for, at broccolien er ren, inden den indtages.

  • Hvis du koger broccoli, så sørg for ikke at overkoge den. Tidsgrænser for tilberedning af broccoli inkluderer: 20 minutter, hvis du bruger komfuret, 3 minutter, hvis du bruger mikrobølgeovn , og 5 minutter, hvis du koger broccoli ved at sautere. Denne tidsfrist er beregnet til, at næringsindholdet ikke bliver beskadiget.

Det er fem fordele ved broccoli for sundheden. Hvis du har andre spørgsmål om fordelene ved broccoli, så spørg bare lægen . Du kan spørge lægen når som helst og hvor som helst via via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!