Myte eller fakta, kaffe kan tabe sig

, Jakarta – Er det rigtigt, at man kan tabe sig ved at drikke kaffe? Rapporteret fra Mayo Clinic det siges, at koffein alene ikke vil tabe sig. Men ifølge sundhedsdata offentliggjort af Harvard T.H. CHAN School of Public Health , at drikke fire kopper kaffe hver dag kan reducere kropsfedtet med omkring 4 procent.

Koffein i kaffe kan øge stofskiftet og dermed forbrænde flere kalorier og udløse et fald i kropsfedt. Så kan al kaffe have en vægttabseffekt? Læs mere her!

Læs også: Dette er virkningen af ​​at drikke for meget kaffe på fordøjelsen

Koffein kan bekæmpe fedme?

Støtte sundhedsdata fra Harvard T.H. CHAN School of Public Health , offentliggjorde et forskerhold fra University of Nottingham i Storbritannien en undersøgelse i tidsskriftet Videnskabelige rapporter hvilket viser, at koffein stiger brunt fedt eller brunt fedt. Brun fedt aktivitet forbrænder energi, hvilket kan hjælpe med vægttab. Det anslås, at du skal drikke mindst 100 kopper kaffe for at få markante resultater. Selvfølgelig viser dette noget, der er umuligt at gøre, så mere forskning er nødvendig for at nævne koffein kan bekæmpe fedme.

Faktisk kan det at drikke kaffe reducere sult. Koffeinen i kaffe kan også stimulere termogenese, som er en af ​​de måder, hvorpå kroppen producerer varme og energi fra at fordøje mad.

Kaffe anses også for at have flere ingredienser, der er gode for sundheden, lige fra:

  • Chlorogen syre

Dette er den forbindelse, der forårsager den bitre eller sure smag af kaffe. Chlorogensyre har en antioxidant virkning, som er ansvarlig for at yde beskyttelse mod hjertesygdomme og hjerteanfald.

Dens antioxidantvirkning kan også beskytte DNA og nerveceller og kan øge evnen til at bekæmpe infektioner, fra bakterier, svampe og vira. Det stimulerer også stofskiftet og bremser optagelsen af ​​kulhydrater.

  • Trigonelline

Trigonelin er nyttigt i forhold til at bekæmpe infektion og hjælper med at regulere blodsukkeret.

  • Polyphenol

Polyfenoler findes i mange typer vegetabilske fødevarer og drikkevarer. Disse antioxidanter har vist sig at fremme sundhed, reducere inflammation og forebygge sygdom.

Læs også: 6 fakta om koffeinmyter, du skal kende

Bortset fra det har det bivirkninger at drikke kaffe. For meget koffein kan forårsage nervøsitet, søvnløshed, kvalme, forhøjet blodtryk og andre problemer. At drikke kaffe med tilsat sukker, mælk og andre søde smagsforstærkere kan også øge kalorier og fedt. Tilføjelse af mælk og sukker til din kaffe eller te kan hindre din vægttabsindsats, især hvis du drikker flere glas om dagen.

Det anbefales at drikke sort kaffe

Det er bedst at drikke sort kaffe uden sukker eller tilsætningsstoffer. At drikke moderate mængder koffein sammen med fysisk aktivitet kan hjælpe med at fremme vægtvedligeholdelse og vægttab. Så kaffe kan tabe sig er ikke en enkelt faktor. Har stadig brug for andre faktorer såsom motion og sund kost.

Læs også: Er det rigtigt, at drikke kaffe ofte øger risikoen for hypertension?

I dag er der flere og flere moderne kaffer, der tilbyder en række forskellige smagsvarianter med tilføjede kalorier, selvfølgelig. Det er selvfølgelig meget fristende. Hvis du vil blive ved med at nyde kaffen uden at tage ekstra på i vægt, kan du følge disse tips.

1. Drys lidt kanel.

2. Brug usødet mandelmælk.

3. Brug lidt naturligt sødemiddel uden kalorier.

4. Tilsæt et par dråber vaniljeekstrakt.

5. Giv mig smeltet mørk chokolade

Har du spørgsmål til, hvordan du taber dig på en sund måde, kan du spørge din læge direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Nok måde Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Harvard T.H. CHAN School of Public Health Adgang i 2020. Fire kopper kaffe om dagen forbundet med beskedent tab af kropsfedt.
Samtalen. Tilgået 2020. Forskningstjek: kan det hjælpe dig med at tabe dig ved at drikke kaffe?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hjælper koffein med vægttab?
Healthline. Tilgået 2020. Hvordan påvirker kaffe vægten?
US Health News. Tilgået 2020. Kan kaffe hjælpe dig med at tabe dig? Myter om kafferens diæt.