Her er, hvordan du overvinder vanskeligt KAPITEL i småbørn

Jakarta – At få en baby vil helt sikkert gøre moderens pligter og ansvar mere og mere. En af dem er rutinemæssigt at tjekke og skifte babyens ble. Normalt vil eksklusiv amning til babyer øge hyppigheden af ​​afføring. Men hvad nu hvis det viser sig, at barnet har svært ved at få afføring som et tidligt symptom på forstoppelse?

Faktisk er en babys tarmmønster påvirket af hans alder. Når en baby er mellem 0 og 3 dage gammel, vil afføringen være mørk og tjærelignende i farven, kendt som meconium. Efter at have fået modermælk vil farven på barnets afføring blive lysere og teksturen blødere. Ydermere vil hyppigheden af ​​afføring hos spædbørn stige mellem 2 og 5 gange om dagen, når de går ind i alderen 2 til 6 uger. Alligevel er dette mønster bestemt ikke det samme i alle babyer.

Simple måder at overvinde babys vanskelige BAB

Hvis din lille er 6 måneder gammel, men hyppigheden af ​​afføring stadig er mindre end 2 gange om dagen, er dette stadig normalt. Det siges, at babyer ikke er forstoppede, hvis deres vægtøgning stadig er normal, og de stadig tisser regelmæssigt. Når barnet er mere end 6 uger gammelt, vil hyppigheden af ​​afføring faktisk falde, fordi der er mindre råmælk i modermælken.

Læs også: For ikke at gå i panik, find ud af årsagen til diarré hos babyer

Nogle gange har babyer også mindre hyppige afføringer, endda kun en gang om ugen med mere volumen. Enkelt sagt, hvis barnet har svært ved at få afføring, men stadig har en normal vægt og vandladningshyppighed, så er han ikke forstoppet. Senere, når børn begynder at genkende fast føde eller fast føde, vil der være ændringer i teksturen af ​​deres afføring, såvel som hyppigheden af ​​afføring.

Alligevel, hvis barnet er forstoppet, kan moderen gøre følgende enkle måder at overvinde det.

  • Opfyld væskebehov

Babyer med besvær med afføring kan håndteres ved at opfylde deres daglige væskebehov. Ikke uden grund vil nok væske i kroppen gøre barnets fordøjelsesproces glattere. Hvis barnet er mindre end 6 måneder gammelt, så giv mere modermælk. I mellemtiden, hvis han har trådt på 6 måneder eller mere, skal du kombinere modermælk med vandindtag.

Læs også: Lær Hirschsprung at kende, en tilstand, der får babyer til at have svært ved at få afføring

  • Giv en massage til maveområdet

Blid massage på maven er angiveligt effektiv til at hjælpe babyer med vanskelige afføringer. Mål tre fingre fra din babys navle, og sørg for, at han er afslappet og behagelig, når du masserer ham. Massage så ofte som muligt for at lette afføringen hos babyer.

  • Varmt brusebad

At bade et barn med varmt vand vil gøre hans krop mere afslappet. Dette vil hjælpe med at gøre det lettere for fordøjelseskanalen at fjerne affald fra kroppen. Mor kan give en blid massage på den lilles mave, mens hun bader ham.

  • Ændring af mærket af Formelmælk

Hvis dit barn indtager modermælkserstatning og er forstoppet, kan der være noget i mælken, der udløser det. Selvfølgelig skal moderen erstatte modermælken. Det ville dog være bedre, hvis moderen spurgte børnelægen først. Brug appen for at gøre det nemmere at stille spørgsmål direkte til børnelægen.

Læs også: Er det normalt at have flydende afføring hos babyer? Dette er Faktum

Gå ikke i panik med det samme, hvis din lille er forstoppet, frue. Prøv at se, om der er en ændring i hans vaner, såsom indførelsen af ​​supplerende fødevarer. Anvend derefter trinene ovenfor, så babyen ikke længere er forstoppet.



Reference:
babycenter. Hentet 2021. Forstoppelse hos babyer.
forældreskab. Tilgået i 2021. Forstoppelse.
Mayo Clinic. Tilgået 2021. Obstipation hos børn.