Dette er forskellen mellem urinvejsinfektioner og blæresten

, Jakarta - Urinvejsinfektioner og blæresten er to sygdomme i urinvejene, som siges at have en årsag og virkning sammenhæng. Blæresten betragtes specifikt som en årsag til urinvejsinfektioner.

Før du ved, hvad årsager, symptomer, og hvordan man forebygger det. Dette er en forklaring på definitionen af ​​urinvejsinfektion og blæresten.

1. Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektion er en sygdom i urinvejene, nemlig urinrøret, blæren og urinlederne. Normalt lider kvinder oftere af denne sygdom. Det skyldes, at kvinders urinveje er kortere end mænds, og kvinder er mere tilbøjelige til at holde vandladningstrangen tilbage end mænd. Normalt er kvinder med denne sygdom i stand til at opleve urinvejsinfektioner gentagne gange, nogle gange i årevis.

2. Blæresten

Denne sygdom er en sygdom, der er dannet af sten dannet fra mineralaflejringer i blæren. Størrelsen af ​​blæresten varierer meget, og alle har en risiko for at udvikle denne sygdom. Ældre mænd over 52 år oplever det dog oftere. Især for dem, der lider af prostataforstørrelsessygdom.

Årsager til urinvejsinfektioner og blæresten

1. Urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner er hovedårsagen til, at kvinder skal tørre skambensområdet forfra og bagfra efter vandladning. Dette skyldes, at urinrøret, det rørformede organ, der fører urin fra blæren ud af kroppen, er placeret nær anus.

Bakterier fra tyktarmen, som f.eks e coli er i en perfekt position til at bevæge sig fra anus til urinrøret. Derfra kan bakterierne rejse hele vejen til blæren. Hvis infektionen ikke behandles, kan nyrerne også blive inficerede.

Kvinder kan være særligt modtagelige for urinvejsinfektioner, fordi de har et kortere urinrør, som gør det muligt for bakterier at nå blæren hurtigere. At have sex kan også få bakterier til at trænge ind i urinvejene. Derfor er det vigtigt at vaske vaginalområdet efter sex.

2. Blæresten

Hovedårsagen til blæresten er tilstedeværelsen af ​​mineralaflejringer fra blodfiltreringsprocessen i nyrerne. Naturligvis renser nyrerne blodet hver dag ved at filtrere affaldsstofferne i dem for derefter at blive udskilt i form af urin. Hvis disse stoffer er i for høj koncentration i forhold til væsken, der fungerer som opløsningsmiddel, kan det ske i nyrerne. En anden medvirkende årsag er, at nyrerne mangler materialer, der fungerer til at forhindre, at krystalaflejringer klumper sig i form af sten.

Disse aflejringer er forårsaget af mad eller et sundhedsproblem. Baseret på deres bestanddele kan nyresten opdeles i fire typer, nemlig calciumsten, urinsyresten, ammoniaksten og cystinsten. Disse aflejringer vil opbygges over tid og hærde eller krystallisere i kroppen.

Så hvordan forhindrer man det?

Måden at forhindre urinvejsinfektioner på er at holde dine intime organer rene efter vandladning eller sex. Ved at opretholde renligheden af ​​dine intime organer undgår du bakterier, der forårsager urinvejsinfektioner.

Hvad så med blæresten? Forebyggelse er at opretholde indtaget af kropsvæsker hver dag, nemlig at drikke masser af vand. Derudover skal kosten også vedligeholdes for ikke at forårsage opbygning af visse materialer, der kan have en indvirkning på blæresten.

Tal omgående med en professionel læge, hvis du har problemer med urinvejsinfektioner eller blæresten. Med appen du kan diskutere direkte igennem Chat, tale/videoopkald hvor som helst og når som helst. Ikke alene kan du have direkte diskussioner, du kan også købe stoffer med Apotek Antar-tjenesten fra . Kom nu, Hent appen kommer snart i App Store eller Google play!

Læs også:

  • Årsager til urinvejsinfektioner, du skal kende og passe på
  • Anyang-anyangan er et tegn på urinvejsinfektion
  • Effekter Ofte tilbageholdt, pas på Urinvejsinfektioner lurer